skip to Main Content
SeniorLab Col·laborant En La Compra Pública Innovadora 2023 (projecte Rompiendo La Brecha)

Dos emprenedors metropolitans desenvolupen el prototip dels seus projectes per trencar la bretxa digital amb les comunitats del Citilab

Rompiendo la brecha i Trenca Bretxa App són les dues iniciatives guanyadores del concurs d’idees del laboratori ciutadà de Cornellà del 2023

Citilab ha seleccionat dos projectes emprenedors que s’han presentat al concurs d’idees del 2023 amb un objectiu: oferir solucions innovadores per ajudar el col·lectiu de gent gran a l’hora de realitzar tràmits digitals de forma autònoma. 

Rompiendo la brecha i Trenca Bretxa App són les dues propostes guanyadores d’aquest procediment, anomenat Compra Pública Innovadora, a través del qual cada any el laboratori ciutadà dona suport al desenvolupament de projectes d’innovació social i tecnològica per donar resposta a un problema social.

El valor de les dues iniciatives seleccionades no és només la pròpia naturalesa innovadora de les propostes, sinó el fet que tots dos projectes han comptat amb la implicació i l’aportació de les comunitats del Citilab a l’hora de realitzar el seu desenvolupament experimental. Això vol dir que tant l’autora de Trenca Bretxa App com l’autor de Rompiendo la brecha han treballat amb persones que formen part de les comunitats de formació del Citilab per dur a terme el seu prototip, obtenint així un punt de vista imprescindible des de l’etapa més inicial del seu desenvolupament: el del públic captiu dels seus projectes, una mostra dels grups de població que es troben exclosos del món digital.


Rompiendo la brecha

Sèniors que consulten continguts creats per altres sènior amb l’objectiu d’aprendre i realitzar tràmits digitals amb autonomia

Rompiendo la brecha és un banc de recursos que posa a disposició de la gent gran videotutorials i altres continguts per a realitzar tràmits digitals de manera autònoma. A través d’aquesta web, les persones grans poden consultar informació i/o visualitzar vídeos que expliquen pas a pas com dur a terme certs tràmits com, per exemple, obtenir la T-Mobilitat, tenir accés a LaMevaSalut o conèixer els diversos sistemes d’identificació digital existents.

El valor diferencial del projecte és que tots els continguts que ofereix la plataforma fins el moment -en aquesta fase beta- han estat creats i enregistrats per persones grans, concretament per les membres i els membres del SeniorLab, la comunitat de gent gran del Citilab que treballa per l’envelliment actiu, la inclusió digital i que impulsa la participació de les persones grans en els processos d’innovació.

Rompiendo La Brecha - Compra Pública Innovadora 2023
Rompiendo La Brecha - Compra Pública Innovadora 2023
Rompiendo La Brecha - Compra Pública Innovadora 2023
Rompiendo La Brecha - Compra Pública Innovadora 2023

Trenca Bretxa App

Una aplicació que posa en contacte persones júnior i persones sènior perquè es produeixi un intercanvi de coneixement intergeneracional

Trenca Bretxa App és un prototip d’aplicació mòbil que s’inspira en les apps més populars d’interacció social amb l’objectiu de connectar persones. En aquest cas, però, en comptes de posar en contacte persones amb motius romàntics o per qüestions d’oci, connecta persones joves i persones grans per fomentar un intercanvi de coneixement intergeneracional i bidireccional.

Cada persona, formi part del col·lectiu júnior o del col·lectiu sènior, detalla a través del seu perfil les necessitats d’aprenentatge que té i el coneixement que pot oferir a canvi. Així doncs, creuant aquestes necessitats, l’app connecta persones que es poden oferir un benefici comú: els joves poden ensenyar a la gent gran continguts relacionats amb el món digital i els sèniors poden oferir coneixement experiencial, històric, polític o gastronòmic, entre altres.

Trenca Bretxa App - Compra Pública Innovadora 2023
Trenca Bretxa App - Compra Pública Innovadora 2023
Trenca Bretxa App - Compra Pública Innovadora 2023
Trenca Bretxa App - Compra Pública Innovadora 2023

“La intergeneracionalitat és clau”

Tots dos projectes s’han presentat en un acte que ha comptat amb la participació de les comunitats del Citilab implicades en el desenvolupament de les dues iniciatives emprenedores i amb l’assistència de representants de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Joana Piñero, tinenta d’alcalde de Polítiques Socials, Igualtat i Salut de Cornellà, ha manifestat durant l’acte la importància de la intergeneracionalitat, posant en valor l’experiència i la saviesa de les persones sènior, tot afirmant que igual que les persones joves poden ensenyar coses a la gent gran, els sèniors també poden aportar molt de coneixement a les persones més joves.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Logos - Ajuntament de Cornellà i AMB (2024)

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar