skip to Main Content
Membres de SeniorLab durant una presentació de projectes
Membres de SeniorLab durant una presentació de projectes
SeniorLab
Membres de SeniorLab durant un debat
Membres de SeniorLab durant una presentació

Descripció

El SeniorLab és una iniciativa que parteix de la idea que la gent gran pot contribuir de forma innovadora al disseny i construcció de la societat digital i del coneixement, aportant la seva experiència i la seva memòria com un bé patrimonial.

A través d’aquesta comunitat, s’exploren les possibilitats de desenvolupament de les capacitats d’innovació entre les poblacions de gent gran en el disseny i la construcció de la societat del coneixement, fonamentalment en un context d’innovació tecnològica.

Objectius

L’objectiu del projecte és l’empoderament de les persones grans en competències tecnològiques, potenciant així la seva participació en els debats ciutadans i evitant l’exclusió social.

L’aportació de la memòria i l’experiència de les persones grans en el conjunt de la societat és un objectiu natural de qualsevol comunitat; i fer-ho amb l’ús de les tecnologies i facilitant-ne l’accés a aquest col·lectiu que pot sentir-se’n exclòs és objectiu del SeniorLab. D’aquesta manera la comunitat de persones grans de Cornellà pot fer aportacions de pes a través de les TIC, aconseguint, a més, millorar l’autoimatge d’aquesta comunitat.

La contribució de Seniorlab s’ha centrat en l’objectiu de construir un kit d’eines digitals per als sèniors, una orientació innovadora que fins ara no s’havia tingut prou en compte. D’aquesta manera es milloren les competències en les tecnologies digitals, que es consideren un requisit previ per a la ciutadania activa i per a la connexió social de les persones grans.

Resultats

Els sèniors treballen per projectes, principalment sobre temes històrics i de proximitat. Aquesta activitat se suma a les sortides al territori i la recerca d’informació tant a través d’internet com en la participació de xerrades en temes vinculats als seus objectius.

Els treballs realitzats han contribuït al projecte Seniorlab, aportant investigació, coneixement i difusió, perfeccionant el model de treball per projecte i empoderant el col·lectiu sènior tant des d’un punt de vista social com tecnològic.

Podem dir que el projecte SeniorLab ajuda les persones participants a trencar la percepció de solitud, augmentant la seva comprensió sobre la necessitat de tenir un envelliment actiu i incrementa el grau d’autoestima en participar a un projecte social que es desenvolupa en un entorn com el Citilab.

Participants

El Seniorlab està obert a la participació de gent gran de Cornellà.

Amb la col·laboració de

Logotip Ajuntament de Cornellà
Logotip AMB

Xarxes Socials

Més informació

Recursos

Presentació Vídeo Presentació Web Projecte

Notícies relacionades

Activitats relacionades

SUES, aules d'estudi a Cornellà

Aula d’estudi

L’aula d'estudi és un servei obert a la ciutadania de dilluns a…

SUES, aules d'estudi a Cornellà

Opensurf

L'Opensurf és un servei obert a la ciutadania de dilluns a diumenge,…

SeniorLab

SeniorLab

El SeniorLab és una comunitat de pràctica que parteix de la idea…

Back To Top
Cercar