
Descripció
La Compra Pública Innovadora és un procediment per a la selecció de propostes que desenvolupin iniciatives i activitats d’innovació social i tecnològica que donin resposta a un problema o repte social.
A través d’aquest procés, Citilab dona suport a l’emprenedoria social i tecnològica i a noves propostes dirigides a la millora de la societat davant de les necessitats actuals. Així, recolza l’exploració, el disseny de solucions, la creació de prototips i el desenvolupament experimental amb la finalitat de demostrar la viabilitat de nous productes i serveis.
El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat obre anualment una convocatòria de Compra Pública Innovadora i cada any respon a un repte social diferent.
Objectius
Els objectius de la Compra Pública Innovadora són:
- Donar suport a l’emprenedoria social i tecnològica i a noves propostes dirigides a la millora de la societat davant de les necessitats actuals i puntuals.
- Recolzar iniciatives i activitats d’innovació social i tecnològica que donin resposta a un problema o repte social.
- Acompanyar les persones emprenedores en el procés d’exploració, el disseny de solucions, la creació de prototips i el desenvolupament experimental de projectes.
- Impulsar el testeig de la viabilitat de nous productes i serveis.
Metodologia
El procediment de convocatòria i selecció es composa de 3 fases i, d’altra banda, es regeix pel plec de clàusules generals i es concreta a través d’un plec de prescripcions específiques addicionals que s’adapten en cada nova convocatòria i que es publiquen a la pàgina web del Citilab cada vegada que es llança un nou repte.
Les fases del procés de la Compra Pública Innovadora són les següents:
- Fase 1 – Concurs d’idees.
- Fase 2 – Exploració / estudi de viabilitat.
- Fase 3 – Desenvolupament experimental / prototip.
Resultats
- 9 projectes resultants que han arribat a la tercera i última fase del procés de Compra Pública Innovadora i, per tant, han rebut finançament per desenvolupar la idea, el pla de viabilitat i el prototip de projecte.
- 2 projectes emprenedors per millorar la transformació digital del comerç local de l’àrea metropolitana de Barcelona.
- 2 projectes emprenedors per combatre les addiccions tecnològiques entre els joves.
- 2 projectes emprenedors per combatre la cosificació femenina a les xarxes socials.
- 18 plans de viabilitat que han arribat a la segona fase del procés de Compra Pública Innovadora i, per tant, han rebut finançament pel desenvolupament de la idea i el prototip.
A continuació, podeu consultar tots els projectes i propostes resultants de les diverses convocatòries de la Compra Pública Innovadora:
Participants
Persones emprenedores i pre-emprenedores.
Amb la col·laboració de

