skip to Main Content
Compra Pública Innovadora 2022 (CPI)

Citilab selecciona cinc propostes innovadores per a promoure la reducció, la reutilització i el reciclatge dels residus a través de l’economia circular

Les idees seleccionades avancen a la segona fase del procés de Compra Pública Innovadora per estudiar la seva viabilitat

Un projecte de participació ciutadana per a transformar residus en diversitat de recursos, una app que fomenta les sinergies per a l’acció climàtica, una iniciativa de reutilització de materials de construcció per a projectes circulars, un projecte de reutilització i transformació de residus del sector de l’hosteleria i la restauració i, finalment, una plataforma de promoció i contractació de serveis d’arquitectes, interioristes, petits artesans i empreses del sector de la construcció són les propostes que avancen a la segona fase de la Compra Pública Innovadora per continuar sent evaluades i rebre recolzament per part del Citilab.

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat ha escollit aquestes cinc propostes emprenedores i innovadores després de valorar totes les idees presentades a la convocatòria d’enguany de la Compra Pública Innovadora. Aquestes mencionades, que són les que han obtingut les puntuacions més altes, passen a la fase d’exploració prevista en aquest procediment, que consisteix en desenvolupar i lliurar el disseny del projecte i l’estudi de viabilitat de cada proposta.

El repte social

El procediment de selecció de propostes d’aquest any, que es va obrir el passat mes de juliol, ha fet una crida a les idees que promoguin la reducció, la reutilització i el reciclatge de residus a través de l’economia circular, en un moment en què el canvi climàtic és un repte global (contemplat a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides) i l’economia circular una tendència consolidada que impulsa un nou model de producció i consum sostenibles.

La Compra Pública Innovadora

Així, a través del procés de Compra Pública Innovadora, Citilab dona suport a l’emprenedoria social i tecnològica i a noves propostes dirigides a la millora de la societat davant de les necessitats actuals. D’aquesta manera, es recolza l’exploració, el disseny de solucions, la creació de prototips i el desenvolupament experimental amb la finalitat de demostrar la viabilitat de nous productes i serveis.

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat impulsa aquest procediment de selecció de propostes emprenedores des de l’any 2018  i visibilitza els projectes seleccionats en aquest repositori de projectes emprenedors d’innovació social i digital. Quan es tanqui el procés, s’incorporaran els projectes de la convocatòria actual.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar