skip to Main Content

Accés directe als projectes segons els reptes socials

Compra Pública Innovadora

Citilab impulsa periòdicament, des de l’any 2018, un procediment per a la selecció de propostes que desenvolupin projectes d’innovació social i tecnològica per donar resposta a un problema o repte social: la Compra Pública Innovadora.

Així, seleccionem i donem suport econòmic al talent emprenedor social i tecnològic del territori, promovent projectes d’innovació en àmbits de tendència que tenen l’objectiu de donar resposta a necessitats i reptes socials actuals.

A través d’aquest instrument s’ha donat impuls a les propostes que podeu conèixer en aquesta secció.

Infografia CPI català

Altres propostes finalistes

Amb el nom de Digihood es proposa la idea de crear un marketplace d’intercanvi de serveis entre comerciants locals i professionals digitals. En aquesta app, els i les comerciants de negocis locals poden consultar i contractar tota una graella de serveis professionals digitals i, per la seva banda, els professionals en matèria digital també poden consultar els productes i serveis especialitzats de cada empresa local. L’aplicació ofereix tècniques de gamificació i afavoreix l’intercanvi a través d’una moneda virtual.

Amb Aprop.at neix la idea de desenvolupar un canal que connecti comerciants i veïnat d’una manera més exclusiva i directa. L’aplicació, que podem imaginar com una xarxa social especialitzada en el comerç local, permet que els negocis locals comparteixin nous productes o serveis i informació actualitzada diària (com un menú del dia, una oferta limitada o altres novetats) acompanyant-ho amb imatges. El veïnat pot consultar l’actualització de l’app i xatejar directament amb cada comerç.

E-mercat vol ser el marketplace de venda de productes i serveis de proximitat de Cornellà de Llobregat. A través d’aquest canal de venda, els negocis locals de la ciutat poden efectuar vendes i oferir promocions, però el punt diferencial és que l’E-mercat premia el consum dins de l’aplicació per afavorir el creixement del comerç local, permet que les botigues comptin amb un servei logístic compartit per fer possible l’entrega a domicili i dona visibilitat a cada comerç adherit a través de la publicitat a xarxes socials.

Altres propostes finalistes

Taller de coneixement i socialització amb tecnologies, una formació gamificada que pretén trencar la bretxa intergeneracional. El taller està dirigit a pares i mares i l’objectiu principal és dotar aquest públic de nocions bàsiques sobre els entorns digitals i fomentar l’esperit crític d’aquests sobre l’ús responsable d’aquestes tecnologies.

Aplicació mòbil que fomenta el repòs digital i que actua en el moment en què l’usuari desbloqueja el seu smartphone. L’app vol transformar aquest acte impulsiu de consulta constant del telèfon mòbil en un acte reflexiu a través de la interpelació directa a l’usuari, tot fent-li preguntes i convidant-lo a pensar sobre la seva salut digital.

Plataforma de captació i gestió del voluntariat per entitats i col·lectius que ajuda a connectar-se millor amb els veïns i veïnes. Civium és un punt de trobada per l’acció, on entitats, col·lectius i usuàries es troben per cooperar, aportant el millor que saben fer i reconeixent-se mútuament; creant entre totes territoris socialment actius.

Altres propostes finalistes

Kit pedagògic adreçat a professorat i alumnat per cocrear jocs de taula amb rerefons social que promoguin el pensament crític a l’aula. A través d’aquests jocs, es vol impulsar que a l’escola es revisin els introjectes bàsics i creences de la cultural patrialcal, reflexionant especialment sobre la cosificació de la dona a les xarxes socials, per crear un espai de reflexió i debat entre estudiants i docents.

Escola de storytelling amb perspectiva de gènere, autogestionada, rizomàtica, participativa, dinàmica i user-centric que té l’objectiu d’impulsar una xarxa de storytellers (narradores) per viralitzar històries positives de dones i noies empoderades. Per assolir-ho, es plantegen 3 actuacions: impartir un taller de creativitat i codisseny per fomentar el potencial de les narradores, activar un laboratori de narratives transmèdia i fomentar aquesta xarxa d’influencers per afavorir la viralització.

El projecte ‘Més que un cos’ consisteix en un curs en línia adreçat a adolescents que impulsa la redacció, rodatge i muntatge d’un documental creatiu. Cada peça durarà un minut aproximadament. La temàtica del documental serà un autoretrat on hauran de pensar-se i mirar-se com quelcom més que un cos.

Back To Top
Cercar