skip to Main Content
Programa De Diversificació Curricular - Fabricació Digital Al Citilab 2024

Estudiants d’ESO de Cornellà completen la formació sobre fabricació digital demostrant haver integrat diversitat d’aprenentatges

L’alumnat que ha cursat el programa de diversificació curricular al Citilab ha desenvolupat projectes que combinen diverses tecnologies que han descobert al llarg de les 80 hores de formació

El primer grup d’estudiants de 4t d’ESO que ha participat en l’itinerari formatiu sobre tecnologia i fabricació digital impartit pel Citilab ha completat la formació aquest mes de març i ha presentat els seus projectes finals, a través dels quals noies i nois han demostrat haver integrat diversos aprenentatges.

Tal com s’explicava a mitjans de febrer, la formació que ofereix el Citilab s’emmarca en un projecte de ciutat que ofereix una formació específica i personalitzada perquè alumnat de 4t d’ESO pugui assolir els objectius i les competències clau de l’etapa educativa mitjançant una organització de continguts i matèries del currículum diferent a la que s’estableix de caràcter general. Aquest projecte està coliderat amb el Club Sanfeliu Sant Ildefons i la Fundació La Carena.

Projectes tecnològics que integren diversos aprenentatges i que inclouen la placa ED1 del Citilab

Programació visual per blocs, electrònica bàsica, interacció amb sensors, moviments i mecanismes, brodat digital, disseny 3D i introducció al tall làser i a l’ús del plotter de tall són els continguts que s’han treballat al llarg de les 80 hores de formació presencial. 

Un cop assolits aquests coneixements i just abans de concloure l’itinerari formatiu, l’alumnat ha desenvolupat i presentat projectes, majoritàriament ginys, en els quals han integrat diferents tecnologies i han dotat de funcionalitats per la vida real.

Un sensor de temperatura circular amb llums LED que indica si un recipient (un got o una tassa, per exemple) està fred o calent, un sensor que avalua la qualitat de la terra d’una planta, un robot Fantàstic del Citilab programat amb un comandament a distància que incorpora una safata per transportar objectes petits dins de casa, un braçalet que emet llum i vibració i que està connectat a un sensor per alertar a persones sordes en cas que algú piqui el timbre de casa, un organitzador setmanal de pastilles, un braçalet amb llums LED sincronitzades amb el ritme de la música, una caixa amb sensors que detecta la presència i col·locació d’objectes en el seu interior i, finalment, un rellotge amb temporitzador connectat a sensors de so que detecta quan una persona pica de mans, són els projectes que han presentat els estudiants.

El segon grup d’estudiants encara es troba cursant l’itinerari formatiu al Citilab i es preveu que completi la formació i experimenti el mateix procés que els companys i les companyes al mes d’abril.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà 2024

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar