skip to Main Content
Programa De Diversificació Curricular - Fabricació Digital Al Citilab 2024

Citilab apropa la fabricació digital i altres tecnologies emergents a 22 joves de Cornellà seguint una organització curricular diferent

Una formació tecnològica, emmarcada en un programa de diversificació curricular, per recuperar l’interès i la motivació de l’alumnat de tres instituts de Cornellà a través d’una metodologia específica i personalitzada

Citilab forma part d’un projecte de ciutat coliderat amb el Club Sanfeliu Sant Ildefons i la Fundació La Carena que ofereix una formació específica i personalitzada perquè alumnat de 4t d’ESO pugui assolir els objectius i les competències clau de l’etapa educativa mitjançant una organització de continguts i matèries del currículum diferent a la que s’estableix de caràcter general. En concret, el laboratori ciutadà de Cornellà imparteix un itinerari formatiu tecnològic que forma part d’un programa singular de diversificació curricular. 

Un total de 22 joves estudiants de l’Institut Esteve Terradas i Illa, l’Institut Maria Aurèlia Capmany i l’Institut Neus Català participen en aquesta formació pràctica sobre tecnologia digital dividits en dos grups diferents, un que va començar aquest itinerari formatiu el desembre de 2023 i un segon grup que tot just l’acaba de començar aquest mes de febrer.

El contingut i la metodologia de la formació

Programació visual per blocs, electrònica bàsica, interacció amb sensors, moviments i mecanismes, brodat digital, disseny 3D i introducció al tall làser i a la tècnica del vinil són els continguts que s’imparteixen en aquest itinerari de tecnologia i fabricació digital que imparteix el Citilab i que forma part del segon trimestre del curs escolar d’aquest alumnat, que es preveu que tingui una durada total de 80 hores al llarg de cinc mesos.

A través de la interacció pràctica amb la tecnologia, l’aprenentatge a través de la construcció de projectes tecnològics, el descobriment de noves eines i tècniques i el treball col·laboratiu es vol aconseguir que les noies i els nois descobreixin noves vocacions i possibilitats del món laboral.

Fins ara, el primer grup de noies i nois ha reinventat objectes quotidians a través de la metodologia Design Thinking i incorporant la placa ED1 del Citilab, creant un braçalet amb sensor de distància que vibra i encén llums LED per avisar del so del timbre a persones sordes, construint també un sensor de temperatura que canvia de color en funció si el recipient que se li col·loca a sobre està fred o calent i un detector que es col·loca en el comandament a distància i que emet so i llum davant de la situació domèstica tan habitual d’haver-lo perdut de vista per casa.

D’altra banda, els i les estudiants també s’han introduit en el brodat digital, programant i dissenyant samarretes personalitzades, i actualment estan demostrant el domini de la tecnologia 3D imprimint objectes que han dissenyat ells mateixos: clauers, caixetes, joiers…

En el tram final de la formació, l’alumnat haurà de desenvolupar un projecte final que integri els diversos aprenentatges i que combini les diferents tècniques apreses.

Programa De Diversificació Curricular - Fabricació Digital Al Citilab 2024
Programa De Diversificació Curricular - Fabricació Digital Al Citilab 2024
Programa De Diversificació Curricular - Fabricació Digital Al Citilab 2024
Programa De Diversificació Curricular - Fabricació Digital Al Citilab 2024
Programa De Diversificació Curricular - Fabricació Digital Al Citilab 2024
Programa De Diversificació Curricular - Fabricació Digital Al Citilab 2024
Programa De Diversificació Curricular - Fabricació Digital Al Citilab 2024Programa De Diversificació Curricular - Fabricació Digital Al Citilab 2024Programa De Diversificació Curricular - Fabricació Digital Al Citilab 2024Programa De Diversificació Curricular - Fabricació Digital Al Citilab 2024Programa De Diversificació Curricular - Fabricació Digital Al Citilab 2024

Els programes de diversificació curricular

Els programes de diversificació curricular (PDC) s’adrecen a alumnat de 4t d’ESO i tenen com a finalitat afavorir que els i les estudiants que ho requereixin puguin assolir els objectius i les competències clau de l’etapa educativa, mitjançant l’organització de continguts i matèries del currículum diferent de la que s’estableix amb caràcter general, optant per una metodologia específica i personalitzada.

En el cas del programa liderat pel Club Sanfeliu Sant Ildefons, la Fundació La Carena i Citilab, que està dirigit a l’alumnat de Cornellà de Llobregat, no només cursen l’itinerari tecnològic sinó que també s’han apropat al món de la cuina i al servei en el món de la restauració, i de cara a l’últim trimestre de l’any experimentaran l’animació esportiva.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà 2024

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar