skip to Main Content
Formacions Sobre Tendències Tecnològiques 2023

Més de 870 persones han après programació, robòtica i altres tendències tecnològiques al Citilab al llarg del 2023

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat ofereix formacions i tallers amb l’objectiu de democratitzar el coneixement tecnològic més avançat per a tota la ciutadania

Més de 870 persones s’han introduït o han ampliat coneixements vinculats amb la programació, la robòtica, l’electrònica, la intel·ligència artificial, la cultura maker o el disseny 3D a través de la formació rebuda per part del Citilab durant l’any 2023.

Des del punt de vista formatiu, una de les metes del Citilab és garantir que ciutadanes i ciutadans ampliïn els seus coneixements formant-se en tendències tecnològiques, que són disciplines i continguts que no sempre estan a l’abast de tothom.

Per fer-ho, el laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat organitza durant la seva activitat anual un ventall de cursos, tallers i activitats de durades, temàtiques i públics diversos que s’imparteixen al propi centre, però també col·labora amb entitats externes i surt de les instal·lacions per traslladar tots aquests coneixements portes enfora. 

Les formacions regulars del Citilab

Al llarg d’aquest 2023 que tot just acabem de deixar enrere, una cinquantena de persones ha participat a les formacions especialitzades i regulars del Citilab, que són els cursos que s’ofereixen habitualment i que tenen una durada anual o bé quadrimestral. Aquestes formacions permeten iniciar-se en el món de la programació per blocs, obtenir coneixements més avançats de programació visual, endinsar-se en la robòtica i l’electrònica creativa o bé la programació d’aplicacions mòbils o, encara més, conèixer la cultura maker.

Les particularitats més destacables d’aquests cursos és que en tots ells es treballa amb entorns de programació oberts (Scratch, MicroBlocks, AppInventor…) i que, a més, la majoria s’adrecen a tots els públics amb l’objectiu de democratitzar aquest coneixement tecnològic de manera real, reafirmant que l’edat no és un impediment per aprendre coses noves.

Els tallers tecnològics 

A més de les formacions regulars, Citilab també organitza tallers d’una durada més breu que cada any tenen temàtiques diferents i que estan dirigits a nens i nenes, famílies, esplais, casals d’estiu o escoles. Tenint el dinamisme i la diversió com a fils conductors, infants i grans descobreixen noves eines tecnològiques amb l’objectiu de fomentar les vocacions científico-tècniques.

665 persones han participat en aquestes activitats curtes al 2023: més de 300 han sigut grups escolars (alumnat de primària), 250 es tracta d’estudiants d’institut i més d’un centenar són persones que han participat als tallers de cada estiu i cada hivern del Citilab, el Tecnoestiu i el Tecnohivern. 

Formacions externes i col·laboracions 

D’altra banda, el laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat també arriba a moltes altres persones gràcies a col·laboracions puntuals o formacions emmarcades en projectes (com l’EduLab a les escoles) que s’impulsen des del Citilab. En aquest cas, 160 persones han rebut formació diversa, també en matèria de programació, robòtica, electrònica, disseny 3D, Intel·ligència Artificial i altres tendències tecnològiques, però sent públics molt diversos: alumnat d’ESO, docents d’escoles públiques de Cornellà, estudiants d’un grau universitari d’Art, personal de diversos Centres de Recursos Pedagògics…


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Logos - Ajuntament de Cornellà i AMB (2024)

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar