skip to Main Content
Scratch Education Collaborative (SEC) 2023-2025

Citilab forma part d’un programa internacional per fomentar la democratització de la programació visual i creativa amb Scratch

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat s’involucra en una experiència col·laborativa de dos anys en el marc del programa Scratch Education Collaborative (SEC)

Citilab ha estat seleccionat per formar part del programa Scratch Education Collaborative (SEC) 2023-2025, una iniciativa internacional que uneix una cinquantena d’organitzacions d’arreu del món amb l’objectiu de democratitzar la implementació de la programació visual per blocs creativa i equitativa a través de l’ús de Scratch i ScratchJr.

Al llarg dels propers dos anys, el personal del Citilab rebrà formació impartida per l’equip de Scratch i participarà activament en tallers, xats i iniciatives en línia per tal d’acabar dissenyant una proposta o recurs que caldrà implementar

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat és l’única organització del país i una de les quatre entitats europees seleccionades que participarà en aquesta tercera edició del programa. 

Promoure que l’aprenentatge de la programació sigui més accessible i equitatiu arreu del món

El SEC vol facilitar i augmentar l’accés equitatiu a la programació creativa, eliminant les bretxes que han limitat i limiten les oportunitats a les comunitats, reestructurar els recursos per arribar a les comunitats desfavorides i, finalment, crear xarxes, models i experiències d’aprenentatge centrades en l’equitat. 

Així doncs, la missió del programa està del tot aliniada amb la visió fundacional del Citilab que, des de la seva inauguració l’any 2007, treballa per democratitzar l’accés a la tecnologia (i, en concret, a la programació visual per blocs, a través dels programes ‘EduLab i EduLab a les escoles), buscant ser un motor i referent d’una nova societat del coneixement inclusiva i cohesionada.

D’aquesta manera, al llarg d’aquests dos anys, Citilab tindrà accés a una xarxa global d’organitzacions referents del món de la programació creativa i a tot tipus d’idees, recursos, sessions d’aprenentatge i oportunitats per ampliar coneixement que reforçarà una tasca fundacional del laboratori cornellanenc, com és democratitzar l’ensenyament de la programació i, alhora, comptarà amb una perspectiva de gènere amb l’objectiu de combatre la manca de presència femenina en els àmbits STEM (ciències, tecnologies, enginyeries i matemàtiques). 


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar