skip to Main Content

El prototip acadèmic Holopix de Cornellà guanya el primer premi al projecte de grau superior més innovador

El projecte pioner de comunicació hologràfica de l’Institut Esteve Terradas i Illa ha rebut el reconeixement en la 18a edició dels Premis Noves i Nous Professionals

Holopix, el projecte acadèmic professionalitzador impulsat per l’alumnat de Formació Professional de l’Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat, ha rebut el primer premi en la categoria de projecte més innovador de cicle formatiu de grau superior en la 18a edició dels Premis Noves i Nous Professionals, que ha comptat amb la participació de 137 projectes de 24 municipis de la província de Barcelona i 36 centres educatius.

Dels 137 projectes candidats, 40 van quedar finalistes i finalment 17 han sigut premiats en les sis categories: ‘Més innovadors’, ‘Sobirania Alimentària’, ‘Economia Social i Solidària’, ‘Economia Circular’, ‘Millor projecte de Formació i Inserció Professional’ i ‘Millor Dossier-Memòria FP Dual’. 

Holopix: un projecte pioner que ha comptat amb la implicació d’alumnat de 5 instituts catalans i amb el suport del Citilab

El projecte Holopix, impulsat des de la ciutat de Cornellà de Llobregat, destaca per dos factors clau: és un projecte intercentre que ha comptat amb la implicació de 180 estudiants de 5 instituts catalans diferents i que, a més, té l’objectiu de democratitzar l’accés a la tecnologia hologràfica.

​​L’Institut Esteve Terradas, l’Institut de Formació Professional Antoni Algueró, l’Institut Provençana, l’Institut Poble Nou i l’Escola de Treball de Lleida són els centres educatius que han treballat col·laborativament amb aquesta meta comuna de desenvolupar una comunicació hologràfica de baix cost.

A més de ser un projecte intercentre, Holopix també ha comptat amb el suport del laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat. Tal com es manifestava a l’entrevista feta a Ràdio Cornellà el passat mes de maig, “el projecte va començar amb el Citilab”, l’alumnat ha treballat des del laboratori ciutadà de Cornellà “gairebé cada dijous” i va ser al Citilab “on els i les estudiants han creat els seus propis hologrames i on es va dur a terme la primera trucada hologràfica entre dos instituts”.

Projecte Holopix 2024 - Formació Professional Institut Esteve Terradas I Illa
Projecte Holopix 2024 - Formació Professional Institut Esteve Terradas I Illa
Projecte Holopix 2024 - Formació Professional Institut Esteve Terradas I Illa
Projecte Holopix 2024 - Formació Professional Institut Esteve Terradas I Illa
Projecte Holopix 2024 - Formació Professional Institut Esteve Terradas I Illa
Projecte Holopix 2024 - Formació Professional Institut Esteve Terradas I Illa

Els Premis Noves i Nous Professionals, promoguts per l’Ajuntament de Terrassa i el Consell de la Formació Professional de Terrassa, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Terrassa (CECOT), el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, i els sindicats CCOO i UGT, pretenen motivar i promoure l’esperit emprenedor, innovador i creatiu de l’alumnat que cursa Cicles Formatius de qualsevol família professional, així com els Programes de Formació i Inserció (PFI).


Banner logo Ajuntament de Cornellà 2024

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar