skip to Main Content
Comunitats D'Aprenentatge I Pràctica #CAPdeCAPs 2024 (Colaboratorio IC)

Citilab intercanvia experiències sobre Comunitats d’Aprenentatge i Pràctica per seguir dinamitzant col·lectius a Cornellà

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat ha participat en una trobada amb agents de l’ecosistema d’innovació ciutadana de l’Estat espanyol

Citilab ha participat en la trobada #CAPdeCAPs, un espai relacional en el qual s’ha buscat reflexionar, aprendre i treballar col·laborativament tot compartint experiències sobre les comunitats d’aprenentatge i pràctica amb una cinquantena de persones d’arreu del territori espanyol amb un mateix interès: saber més sobre les comunitats d’aprenentatge i pràctica i sobre els factors clau per la sostenibilitat d’aquestes. 

Les Comunitats d’Aprenentatge i Pràctica (CAPs)

Les comunitats d’aprenentatge i pràctica (CAPS) són, citant la descripció feta pel Colaboratorio IC, “entorns d’aprenentatge compartit, en els quals diverses persones investiguen i experimenten de manera pràctica sobre qüestions que són del seu interès, mentre es coneixen, estableixen llaços i xarxes de confiança”. És a dir, són “grups de persones connectats amb realitats i necessitats concretes, que s’ajunten per interactuar i intercanviar sabers, generar intel·ligència col·lectiva, socialitzar experiències, activar i testejar prototips i afavorir la seva transferència”.

La trobada #CAPdeCAPs

La iniciativa #CAPdeCAPs proposa formar una comunitat d’aprenentatge i pràctica sobre comunitats d’aprenentatge i pràctica. Tot i la redundància i “enrevessament” del concepte, la proposta és clara: formar un grup de treball per compartir marcs teòrics i experiències pràctiques, formats i processos, inquietuds i intuïcions sobre aquests entorns d’aprenentatge compartit.

A través de les diverses sessions celebrades a Tabakalera (a Donostia, al País Vasc) s’ha reflexionat i treballat sobre la viabilitat, la sostenibilitat i el manteniment de les comunitats d’aprenentatge i pràctica, la mutació i la regeneració d’aquestes, el context, els temes d’interès, l’especialització i els membres de cada grup, el paper de les persones promotores, mediadores i dinamitzadores, l’autonomia i les expectatives, l’activació i obertura de grups…

Comunitats D'Aprenentatge I Pràctica #CAPdeCAPs 2024 (Colaboratorio IC)
Comunitats D'Aprenentatge I Pràctica #CAPdeCAPs 2024 (Colaboratorio IC)
Comunitats D'Aprenentatge I Pràctica #CAPdeCAPs 2024 (Colaboratorio IC)
Comunitats D'Aprenentatge I Pràctica #CAPdeCAPs 2024 (Colaboratorio IC)

El SeniorLab del Citilab és la comunitat d’aprenentatge i pràctica més antiga, consolidada, experimentada i compromesa que es nutreix d’aquest aprenentatge constant de representants del laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat. 

En aquest cas, la comunitat està formada per persones grans que treballen de manera col·laborativa per investigar sobre temes socials diversos mentre es relacionen amb les tecnologies i el món digital en un context d’envelliment actiu, participació activa en projectes de coneixement, alfabetització digital integral i col·laboració intergeneracional i interdisciplinària en un entorn inclusiu i suportiu.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Logos - Ajuntament de Cornellà i AMB (2024)

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar