skip to Main Content
SeniorLab A Enfortir Cornellà

Citilab amplia la seva comunitat de sèniors: gent gran empoderada, digitalitzada i innovadora

El SeniorLab és un grup de treball on es fomenta l’envelliment actiu, es combat la bretxa digital, es promou el coneixement i s’exploren les capacitats d’innovació de les persones sènior

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat ha obert un nou grup de sèniors que amplien i aviven el SeniorLab: la comunitat de gent gran del Citilab que treballa per projectes combinant la recerca, la reflexió, el debat i l’alfabetització digital a través de la creació de coneixement i l’ús d’eines digitals.

Fins ara, el grup del SeniorLab -actiu des de l’any 2011, any de fundació del Citilab- ha estat compromès i imparable, demostrant que la gent gran té un paper actiu en la Societat del Coneixement i també en aquesta era de la digitalització. Per això, el laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat ha ampliat la comunitat obrint un nou grup (un nou dia de trobada a la setmana) i també ha fomentat l’intercanvi de coneixement entre sèniors amb experiència participant en la comunitat de pràctica i gent gran que tot just s’incorpora a aquesta iniciativa.

Com treballa la comunitat? · Metodologia

El SeniorLab és un grup de treball i d’experimentació, el que s’anomena una comunitat de d’aprenentatge i pràctica, no és una formació ni teòrica ni tradicional. Això vol dir que la comunitat de sèniors es reuneix un cop a la setmana al Citilab (Plaça Can Suris, s/n. Cornellà de Llobregat), un matí durant dues hores, per desenvolupar projectes de coneixement i capacitar-se digitalment en un entorn col·laboratiu i inclusiu.  

A l’hora de fer recerca i crear projectes col·laboratius, els i les sènior escullen temàtiques en funció dels seus interessos (habitualment temes socials, històrics i de proximitat) i fan ús de eines digitals molt diverses: des d’eines ofimàtiques bàsiques, d’edició d’imatge, de producció audiovisual (vídeo i so), d’imatge gràfica… D’aquesta manera, mentre es treballa en profunditat sobre un coneixement més específic (per exemple: el reciclatge, el passat industrial de Cornellà, gastronomia, històries de vida…), les persones participants també assoleixen competències digitals, de recerca, de disseny i d’innovació. 

A banda de la realització i presentació d’aquests projectes a, el SeniorLab és una comunitat participativa i col·laborativa, de manera que s’implica en debats diversos sobre temes socials i participa en diversitat d’iniciatives (sortides, visites, testejos d’aplicacions…).

Quina és la raó de ser del SeniorLab? · Objectius

Els objectius principals del SeniorLab són fomentar una alfabetització digital integral de les persones sènior, impulsar la participació activa en projectes de coneixement, i tot això fer-ho en un entorn inclusiu i suportiu en el qual es promou l’envelliment actiu, es combat l’edatisme (la discriminació social per raó d’edat) i es fomenta la col·laboració intergeneracional i interdisciplinària.

En definitiva, el Citilab creu fermament en la inclusió i el protagonisme de la gent gran en la societat digital, de manera que impulsa que les persones sènior hi tinguin un paper actiu i visible.

A qui s’adreça? · Públic

El SeniorLab està obert a totes les persones grans que tinguin ganes de formar part d’aquesta comunitat de pràctica i motivació per aprendre coses noves. 

És important que les persones que vulguin formar part de la comunitat tinguin competències bàsiques de l’àmbit digital. Si no és així, caldrà que abans cursin les formacions ‘Inicia’t’ (en cas de començar de zero en el món digital) o ‘Cuida’t, comunica’t i comparteix’ (en cas de voler guanyar autonomia i aprendre contingut una mica més avançat). 

Quan hauria de venir? · Dies i horari

La comunitat del SeniorLab es reuneix un cop a la setmana, un matí durant dues hores. Actualment hi ha dos grups oberts i, per tant, cal escollir un dels dos dies:

  • Cada dimarts, d’11:00 a 13:00 hores.
  • Cada dijous, també d’11:00 a 13:00 hores.

♥ M’interessa. Vull formar part del grup o saber-ne més!

Si vols rebre més informació o visitar la comunitat, posa’t en contacte amb nosaltres a través d’aquest formulari, trucant al 93 551 06 60 o apropant-te a la recepció del Citilab durant l’horari d’obertura del centre: de 8:00 a 20:00 hores.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Logos - Ajuntament de Cornellà i AMB (2024)

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar