skip to Main Content
Estada Faberllull Olot 2024

Citilab participa en un espectacle visual i musical inèdit creat a partir de programació en viu amb MicroBlocks i Snap!

Ha sigut la primera vegada a la història, a la RobolotCon24, que s’han creat i manipulat visuals i generat música programant en directe a través d’eines de programació amb blocs

Un any més, el laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat ha assistit a la setena estada temàtica de programació i robòtica educatives a Faberllull Olot, treballat conjuntament amb equips internacionals de desenvolupadors d’entorns de programació per blocs, investigadors i referents de l’àmbit educatiu, i ha participat també a la RobolotCon24, la jornada de programació i robòtica educatives que se celebra a la capital de La Garrotxa.

Impulsant experiències d’aprenentatge creatives en programació i robòtica basades en projectes STEAM i Maker a Faberllull Olot

Citilab ha treballat amb els equips desenvolupadors de Snap!, MicroBlocks, Snap!4Arduino i TurtleStitch, investigadors de la Universitat de Califòrnia, la Universitat de Michigan i la Universitat Oberta de Catalunya, representants d’empreses internacionals (EdTech i SAP), referents de l’àmbit educatiu i de programació i robòtica educatives (Robolot, programa STEAMCat, Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya) i artistes conceptuals per impulsar experiències d’aprenentatge creatives en programació i robòtica, basades en projectes STEAM i Maker.

Tot i que els equips participants treballant col·laborativament durant l’any a distància, aquesta trobada presencial permet avançar i treballar de manera intensiva en els projectes comuns. En l’estada temàtica d’enguany s’ha aconseguit connectar de manera senzilla els llenguatges de programació Snap! i MicroBlocks a través de Bluetooth -quelcom que fins ara no era possible- i, a més, s’ha avançat amb el nou model d’extensions de Snap! que actualment ja permet treballar amb 3D (Beetle extension) i que en el futur també portarà el brodat digital a Snap! (Turtlestitch extension).

Participant en un espectacle visual i musical inèdit fet a partir de programació en viu durant la RobolotCon24

Una altra de les fites més destacables de la participació del Citilab a la RobolotCon24, la jornada de programació i robòtica educatives que se celebra anualment a Olot, és que l’equip del laboratori ciutadà ha participat en l’execució d’un espectacle visual i musical programat en viu.

Això vol dir que l’equip del Citilab ha ofert per primera vegada a la història una performance de live coding programant en directe visuals amb Snap!. Aquests visuals, que són elements gràfics diversos que es creaven al moment en la pantalla, es movien al ritme de la música que l’equip de MicroBlocks generava al moment, també programant en viu. A més de la música i l’art visual, a aquesta demostració lúdica i didàctica s’hi ha sumat la dansa, de manera que un robot amb forma de gos ha acabat ballant al ritme de la música que es programava en viu.

RobolotCon2024
RobolotCon2024
RobolotCon2024
RobolotCon2024

Imatges extretes de l’emissió en directe de la RobolotCon24

Podeu recuperar l’espectacle lliscant la línia de temps del vídeo de YouTube fins: 02:05:00.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Logos - Ajuntament de Cornellà i AMB (2024)

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar