skip to Main Content
Projecte Holopix 2024 - Formació Professional Institut Esteve Terradas I Illa

L’alumnat de FP de l’Institut Esteve Terradas i Illa engega un projecte acadèmic intercentre de comunicació hologràfica amb el suport del Citilab

El laboratori ciutadà de Cornellà ofereix suport a estudiants de FP promovent el coneixement professionalitzador dels joves de Cornellà

L’Institut Esteve Terradas i Illa ha posat en marxa un nou projecte acadèmic professionalitzador i pioner que té l’objectiu de portar la tecnologia hologràfica a l’aula. Sota el nom d’Holopix, el centre educatiu cornellanenc està afavorint que alumnat de diversos cicles i d’instituts diferents treballi de manera col·laborativa per intercanviar coneixement en aquest projecte, que vol democratitzar l’accés a la tecnologia hologràfica.

Aquests són els dos elements diferenciadors principals que aporten un gran valor a aquest projecte: el fet que l’alumnat explori dur a terme una comunicació hologràfica de baix cost amb l’objectiu que aquesta tecnologia emergent estigui a disposició de qualsevol persona i, en segon lloc, el fet que sigui un projecte intercentre que compta amb la implicació de 180 alumnes que estudien cicles formatius diversos (Administració i Finances, Assistència a la Direcció, Arts Gràfiques, Màrqueting i Informàtica) en 5 instituts catalans diferents (l’IFP Algueró, l’INS Provençana, l’INS Poble Nou, l’Escola de Treball de Lleida i l’INS Esteve Terradas i Illa).

Un projecte acadèmic intercentre en el qual també hi participa Citilab 

A banda dels quatre instituts que s’han aliat amb l’Institut Esteve Terradas i Illa per involucrar-se en el desenvolupament d’Holopix, el centre educatiu cornellanenc compta un any més amb el recolzament del laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat, que dona suport a la generació de nou coneixement -mobilitzant-lo i visibilitzantlo-, en entorns i amb col·lectius de la ciutat especialment creatius on la motivació és el motor.

Tenint en compte que aquest projecte de ciutat s’alinea amb una missió fundacional del Citilab, com és la democratització de les tecnologies emergents, l’alumnat del centre cornellanenc ha creat els primers hologrames a les instal·lacions del laboratori ciutadà, fent servir el plató per capturar les imatges necessàries i comptant amb un espai per a l’edició d’aquestes i la visibilització dels primers resultats, que han estat d’allò més satisfactoris.

Projecte Holopix 2024 - Formació Professional Institut Esteve Terradas I Illa
Projecte Holopix 2024 - Formació Professional Institut Esteve Terradas I Illa
Projecte Holopix 2024 - Formació Professional Institut Esteve Terradas I Illa
Projecte Holopix 2024 - Formació Professional Institut Esteve Terradas I Illa
Projecte Holopix 2024 - Formació Professional Institut Esteve Terradas I Illa

En una era hiperdigitalitzada en què les videotrucades estan a l’ordre del dia, l’alumnat de l’Institut Esteve Terradas i Illa s’ha centrat en la necessitat que tenim les persones de poder transmetre tota la comunicació no verbal (llenguatge corporal, tonalitat i volum de la veu…) que es perd en les eines de videoconferència actuals. Així doncs, amb la finalitat d’apropar encara més les persones, Holopix vol millorar la comunicació a distància, explorant una tecnologia hologràfica assequible per a tothom.

Logos - Ajuntament de Cornellà i AMB (2024)

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar