skip to Main Content
Encuentro Iberoamericano De Laboratorios Ciudadanos 2023

Citilab intercanvia experiències i genera aliances amb laboratoris ciutadans de Mèxic, Argentina, Brasil, Colòmbia, Espanya i Portugal

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat ha participat en la primera Trobada Iberoamericana de Laboratoris Ciutadans celebrada a Nuevo León, Mèxic

Citilab ha participat a la primera Trobada Iberoamericana de Laboratoris Ciutadans que s’ha celebrat a la ciutat de Monterrey, situada a l’estat de Nuevo León, a Mèxic. La trobada, que s’ha celebrat del 22 al 25 de novembre, ha buscat enfortir i fomentar els vincles entre la xarxa de laboratoris d’innovació ciutadana i cultural de sis països: Argentina, Brasil, Colòmbia, Espanya, Mèxic i Portugal.

Al llarg d’aquests quatre dies, els representants dels laboratoris ciutadans s’han implicat en sessions de treball internes i dinàmiques obertes al públic en les quals s’ha reconstruit col·laborativament la història dels labs i s’han compartit les narratives col·lectives sobre l’origen dels laboratoris ciutadans, s’ha refexionat sobre la mediació i els formats de laboratoris, s’ha parlat sobre documentació i formació en el sector de la innovació, s’ha posat focus en el sector cultural i el potencial d’aquest entorn per desenvolupar laboratoris ciutadans, s’ha reflexionat sobre col·laboració i xarxa entre labs i, finalment, s’ha posat èmfasi també en la sostenibilitat.

D’altra banda, també s’han celebrat tallers pràctics en els quals s’ha tractat la innovació i l’agroecologia, la innovació i l’economia de cures (salut), la psicologia en la gestió i mediació cultural, la xarxa de laboratoris ciutadans i l’urbanisme i la construcció col·lectiva.

Traslladant la metodologia del Citilab per activar l’ecosistema d’innovació de Nuevo León i prioritzar els reptes del seu Pla Estratègic 2040

El laboratori ciutadà de Cornellà ha liderat una sessió de treball interna en la qual s’ha traslladat l’experiència de Cornellà de Llobregat per aplicar-la al context del Laboratori de Nuevo León i la seva xarxa d’innovació ciutadana. En aquest context, també s’han prioritzat els reptes socials que vertebren el Pla Estratègic de l’Estat de Nuevo León -que posa la vista al 2040 amb l’objectiu de “centrar-se en el benestar de les persones, sense deixar ningú enrere i garantint el futur de les properes generacions”- duent a terme diverses dinàmiques participatives d’activació de l’ecosistema d’innovació a través del coneixement, la comunitat i la cocreació.

La I Trobada Iberoamericana de Laboratoris Ciutadans, que ha estat organitzada pel Govern de l’Estat de Nuevo León (Mèxic), s’ha celebrat al LABNL (Lab Cultural Ciutadà de Nuevo León), que s’autodefineix com “un espai públic de producció cultural oberta on persones amb coneixements i experiències diferents es reuneixen per crear projectes ciutadans a través de l’experimentació i la col·laboració amb l’objectiu de trobar noves formes d’habitar un món en comú”. 

L’acte ha comptat amb la participació de representants Nave Ágora (Argentina), Silo – Arte e Latitude Rural (Brasil), Instituto Procumum (Brasil), Exploratorio: Taller Público de Exploración de Medellín (Colòmbia), Laboratorio de Innovación Económica i Social (Mèxic), Universitat d’Aveiro (Portugal), Citilab-Cornellà i gestors culturals independents espanyols, que han dialogat i s’han compromès a emprendre una sèrie de trobades i projectes al futur amb la finalitat de consolidar una xarxa col·laborativa.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar