skip to Main Content
Meet And Code 2022

Una trentena d’estudiants d’ESO dels instituts públics de Cornellà combatran el canvi climàtic a través de la programació, la robòtica i la creativitat al Citilab

Per segon any consecutiu, Citilab rep el suport de Meet and Code, que recolza les activitats que fomenten l’accés gratuït i igualitari a la programació i a l’educació digital

Els propers 10 i 24 d’octubre Citilab organitza una activitat de sensibilització sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències en la qual més d’una trentena de noies estudiants d’ESO dels instituts públics de Cornellà de Llobregat s’hi implicaran a través del treball per projectes, l’experimentació i l’aprenentatge transversal de la programació, la robòtica, l’electrònica creativa i l’art en general.

Les alumnes de 1r i 2n d’ESO idearan, dissenyaran, programaran i crearan escultures de llum al llarg de dues sessions de dues hores cadascuna que es desenvoluparan fora de l’aula, al laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat. Les escultures estaran fetes amb tot tipus de materials, sobretot reciclats, i hauran d’incorporar la placa microcontroladora ED1 del Citilab que programaran amb MicroBlocks per a dotar-les de llum.

Aquestes escultures tecnològiques i artístiques seran la representació que facin les joves sobre el canvi climàtic i el seu impacte en el planeta, però, més enllà d’una expressió artística en clau de sostenibilitat, també seran el resultat d’un procés d’aprenentatge amb valor. 

El fet que nenes que es troben cursant l’Educació Secundària Obligatòria entrin en contacte amb la programació des d’una perspectiva creativa i artística és quelcom important en un context d’escassa presència femenina als estudis i professions STEAM (les disciplines vinculades a les ciències, les tecnologies, les arts i les matemàtiques). Per això, Citilab demostra el seu compromís i la seva contribució en aquesta lluita per trencar la bretxa de gènere que hi ha als àmbits científics i tecnològics.

Després de l’èxit de l’any passat, Citilab compta un cop més amb el suport de Meet and Code, la iniciativa que recolza activitats i esdeveniments, a 22 països europeus, que fomenten l’accés gratuït i igualitari a la programació i a l’educació digital.


Aquesta iniciativa rep recolzament de Meet and Code i TechSoup i també compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB
Meet and Code logos

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar