skip to Main Content

El Colaboratorio IC elabora el primer informe sobre experiències i casos pràctics d’innovació ciutadana de l’Estat espanyol

‘¿De qué va esto de la innovación ciudadana?’ és el resultat d’un procés de recerca i treball col·lectiu que visibilitza iniciatives ciutadanes innovadores

El Colaboratorio IC, el grup de treball obert i distribuït que està format per diversos agents de l’ecosistema d’innovació ciutadana d’arreu del territori espanyol i del qual Citilab n’és un dels impulsors, ha elaborat i publicat l’informe ‘¿De qué va esto de la innovación ciudadana?’, un recull d’iniciatives d’innovació ciutadana que s’ha presentat a la jornada Ekosistemak 2023 celebrada a principis de juny a Medialab Tabakalera

Un dels objectius de l’informe és promoure que totes les persones que el llegeixin coneguin la innovació ciutadana <<no des de la teoria, sinó amb exemples concrets que ens permetin entendre-la i posar-la en pràctica>>. I com declara el mateix document, aquesta finalitat de donar a conèixer la innovació ciutadana vol, en darrera instància, fomentar que les persones la recolzin i s’hi impliquin, ja que <<la Innovación Ciudadana (IC) sorgeix des de la implicació de la societat civil en aquestes noves transformacions, donant resposta a cada problema a partir de les seves pròpies característiques i situacions>>. 

Sota el títol ‘Panorama IC’, l’informe visibilitza 26 iniciatives de diverses comunitats autònomes de l’Estat espanyol a través de fitxes visuals d’allò més fàcils d’entendre, en les quals es concreta quina és la idea de cada projecte, qui l’impulsa, amb quin objectiu, amb quin finançament, per a resoldre quin repte i quins obstacles s’han afrontat, entre altres qüestions.

Tots els exemples són iniciatives ciutadanes molt diverses, però amb el valor diferencial que totes són impulsades per la societat civil, des de l’associacionisme o el treball col·lectiu, d’àmbits urbans i rurals, i que tenen un paper central.

A banda de casos reals, el document també comparteix plataformes digitals que precisament s’encarreguen de recopilar, donar a conèixer, mapejar i connectar diversitat d’iniciatives ciutadanes innovadores, eines (guies, eines digitals, plataformes, serveis i altres) útils pel desenvolupament i l’aplicació de projectes i activitats en el marc de la innovació ciutadana i, finalment, l’informe també fa un recull de trobades i esdeveniments existents que serveixen per organitzar-se i donar visibilitat a la innovació ciutadana.

L’informe està promogut des del Colaboratori IC, coordinat per ColaBoraBora, amb el recolzament de la Fundació Daniel y Nina Carasso i del Govern Basc a través del programa Bitartez. Podeu consultar-lo directament fent clic al botó:


Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar