skip to Main Content

Acte de cloenda de la formació Dibatec al Citilab, 6 de juny

El proper 6 de juny se celebrarà l’acte de cloenda de la formació Dibatec, el curs adreçat al professorat de Primària i Secundària que treballa els beneficis que la programació pot aportar en el treball habitual a l’aula i també millorar les estratègies d’aprenentatge i de pensament lògic.

Els i les docents apliquen aquests coneixements creant materials didàctics que es puguin fer servir als centres i els transmeten a l’alumnat per finalment desenvolupar un projecte educatiu. La formació es basa en la utilització de l’Scratch, entorn de programació impulsat per al MIT, amb recorregut prou contrastat pels objectius del projecte i S4A (Scratch for Arduino), desenvolupat al Citilab, que permet expandir el món de la programació de l’ordinador al món real, amb aplicacions diverses com la robòtica o la domòtica.

La inauguració de cloenda començarà a les 17h al Citilab i a continuació s’oferirà un resum de la formació i la presentació dels diversos projectes realitzats durant el curs: la maqueta d’un habitatge de l’Institut Llavaneres, un projecte sobre el cos humà de l’Institut Estela Ibèric, el joc TA TE TI en anglès de l’Institut Montpedrós, un prototip de casa domòtica de l’Escola Tabor, un joc de càlcul mental de l’Escola el Bosc, la construcció d’una casa, un cotxe i una nòria de l’Escola Ferrà i Esteva i molt més. L’acte finalitzarà amb un debat per plantejar propostes de millora de cara a les properes convocatòries.

Aquesta formació és una iniciativa de la Gerència de Serveis d’Educació de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona.

Exemple extret del projecte de Belén Rodríguez i Sílvia Sillero, de l’Escola Àngela Roca de Viladecans

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar