skip to Main Content

Robòtica, programació i molta vocació en la IX edició de la Jornada Programa

Dissabte 20 de maig cada racó del Citilab es va omplir de més de 400 persones entre mestres i alumnes, a més d’invents i tecnologia en la IX edició de la Jornada Programa.

El dia es va inaugurar amb la presentació de Frank Sabaté, professor de l’Escola Projecte, que va començar fent un viatge en el temps per recordar els inicis de la Jornada Programa i l’evolució del programari Scratch coincidint amb el desè aniversari de la seva creació.

A continuació es va celebrar la taula rodona que va ser formada per Mireia Dosil, fundadora de Code Club Catalunya i professora de l’Institut de Vilafant; Jordi Delgado, professor de ciències de la computació de la Universitat Politècnica de Catalunya; Roser Cussó, assessora tècnica docent de l’Àrea TAC; Marco Antonio Rodríguez, professor de tecnologia de l’Institut Miquel Biada; David Llamas, impulsor de ‘Robòtica Empordà’ i professor de l’Institut Frederic Martí i Carreras; i Florenci Pla, professor de pensament computacional a la Universitat d’Andorra.

Els sis docents i professionals del món de l’educació van oferir una conversa plural i un debat interessant sobre les perspectives de futur de l’aplicació del pensament computacional a les aules.

Durant la taula rodona, i també al llarg de tota la jornada, els assistents van participar activament a través de les xarxes socials per fer arribar les seves preguntes i els seus punts de vista als ponents utilitzant el hashtag #JPRE17.

Per un futur educatiu innovador

Un cop tancat el debat, la fira d’alumnes i empreses va omplir l’Opensurf i la Plaça Can Suris de robots i projectes innovadors que van atraure una gran quantitat de mirades curioses. Ulleres que es comuniquen, robots per escurar plats, robots lunars, robots que ajuden als més petits a aprendre a sumar, projectes d’Smart Cities, Jazz Band Robòtica, vehicles conduïts per control remot…

Un cop superat l’equador de la jornada, diversos espais del Citilab van acollir dos blocs de  ponències simultànies i els tallers de les escoles, instituts i organitzacions participants que van tancar un dia ple d’idees, vocació i motivació que va dibuixar un futur educatiu en el qual la robòtica, la programació, el pensament computacional, el disseny i la creativitat són tan protagonistes com les assignatures tradicionals.

Aquest esdeveniment va comptar amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà.

IX edició Jornada Programa 2017

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar