skip to Main Content

Objectius de Desenvolupament Sostenible, coneixement i laboratoris ciutadans són els ingredients del SummerLab, emmarcat en la Setmana de la Co-innovació

Arriba el #SummerLabCitilab, quatre dies dedicats a treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible, identificar i mobilitzar el coneixement de la ciutadania i aplicar dinàmiques dels laboratoris ciutadans.

Una seixantena de joves de primer de batxillerat es reuniran al Citilab dimarts 25, dimecres 26, dijous 27 i divendres 28 de juny a les 18 hores per entrevistar-se amb ciutadania experta en els seus temes d’interès, que estan directament relacionats amb els ODS.

Objectius de Desenvolupament Sostenible ODS

Programa del SummerLab

18 hores – Benvinguda i inauguració.

Entrevistes dels projectes de recerca relacionats amb l’ODS 3: medicina i psicologia, tractament de malalties, trombosi, disfèmia, bacteris i antibiòtics, eutànasia.

18 hores – Entrevistes entre alumnat i ciutadania sobre projectes de recerca relacionats amb l’ODS 9: cinema, audiovisual, escriptura, il·lustració i animació, pintura, pàgines web, música i discografia.

18 hores – Entrevistes entre alumnat i ciutadania sobre projectes de recerca relacionats amb els ODS 5 i 10: desigualtats i gènere. Racisme, religió, invisibilitat de les dones en l’art, l’esport, el món laboral…

18 hores – Entrevistes entre alumnat i ciutadania sobre projectes de recerca relacionats amb els ODS 4, 7, 12 i 16: medi ambient, sostenibilitat, consum, filosofia, història i política.

#CONEIXEMENT NOU

#ODS

Treballs de recerca de l’alumnat de batxillerat relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Citilab ha treballat des de l’inici de curs amb l’alumnat i el professorat de batxillerat dels centres d’educació secundària de Cornellà i Sant Joan Despí oferint suport en tot el procés de realització dels treballs de recerca a través de les cinc edicions de les Jam de Treballs de Recerca.

Durant la realització d’aquestes dinàmiques de disseny dels treballs de recerca, l’alumnat va fer una primera tria de temàtiques d’interès que van aprendre a relacionar amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

#INNOVACIÓ I #LABS

Coneixement viu de ciutadans experts i ciutadanes expertes de Cornellà de Llobregat

Mapa de Coneixement Ciutadà de Cornellà - ThinkLab 2018

El laboratori ciutadà de Cornellà ha posat en marxa Mapa de Coneixement Ciutadà de Cornellà, una xarxa de contactes que té l’objectiu d’identificar, visibilitzar i mobilitzar el coneixement formal i informal de totes les persones de la ciutat.

L’eina mostra les fitxes personals i els vídeo-currículums de totes les persones participants per tal de posar en valor la seva trajectòria vital i, alhora, facilitar la interacció i la col·laboració entre la ciutadania.

Els principals àmbits d’interès que es van detectar a través d’aquestes dinàmiques i que es treballaran durant aquesta setmana són:

ODS 3 Objectius de Desenvolupament Sostenible
ODS 4 Objectius de Desenvolupament Sostenible
ODS 9 Objectius de Desenvolupament Sostenible
ODS 7 Objectius de Desenvolupament Sostenible
ODS 5 Objectius de Desenvolupament Sostenible
ODS 12 Objectius de Desenvolupament Sostenible
ODS 10 Objectius de Desenvolupament Sostenible
ODS 16 Objectius de Desenvolupament Sostenible
Logos - Entitats organitzadores i col·laboradores SummerLab 2019
Back To Top
Cercar