skip to Main Content

Qwalia

L’app interactiva que fomenta l’autoconeixement i contribueix a l’estudi de les tecnoaddiccions

Qwalia és un prototip d’aplicació mòbil que vol fomentar la salut digital entre els joves fomentant el contacte social. Així doncs, tot i ser una app, Qwalia proposa jocs que pretenen recuperar la manera de jugar més tradicional i, a més, ofereix una publicitat responsable i personalitzada a l’usuari, de manera que els anuncis que apareixen són d’activitats que fomenten les intereccions socials i que en cap cas promouen la descàrrega d’altres aplicacions o jocs.

Així doncs, Qwalia ofereix a l’usuari diversos jocs pensats per a jugar de manera col·laborativa (en parella o en grup), però tots comparteixen una singularitat i és que, per participar-hi, els jugadors han de compartir alternativament el dispositiu mòbil, respectant els torns de cada participant. L’app aposta per aquest mode de joc per trencar amb la immersió i fomentar el contacte social autèntic i presencial.

D’altra banda, l’aplicació personalitza la publicitat que rep l’usuari al final de cada partida o en les seves diverses interaccions amb l’aplicació, fent un ús responsable de les dades facilitades pels usuaris i tenint en compte el seu comportament digital. Així, la mateixa app proposa a l’usuari un ventall d’activitats de diverses naturaleses que requereixen de presencialitat, que fomenten el contacte social que poden ser del seu interès, amb la finalitat que redueixi el seu temps d’ús de la tecnologia mòbil.

Projecte Qwalia - Compra Pública Innovadora 2020

* Com que Qwalia és una aplicació mòbil que fomenta el contacte social, cal destacar que l’app oferirà avertències sobre la Covid-19, distància social i compartir pantalla tàctil fins que la OMS declari el final de la pandemia i s’hagi acabat la primera campanya de vacunació a Catalunya.

Quins jocs ofereix Qwalia a l'usuari?

L’oferta de jocs de l’aplicació és variada, tots comparteixen un component intel·lectual i es classifiquen en diverses categories: reptes de lletres, reptes de càlcul… Tots els jocs presenten diversos nivells, de manera que si es superen, la pantalla canvia i el nivell de dificultat augmenta.

Contacte

  • Manuel Lozano, professor de biotètica del desplaçament a l’American University of Sovereign Nations i senior consultant
  • Jesús Carrera, analista programador, desenvolupador de programari, gestor de dades i soci fundador d’Interstice SL

 

Per a posar-vos en contacte amb els responsables del projecte,
podeu enviar un correu electrònic a
laborlab@e-citilab.eu

Context

Qwalia és un projecte que ha estat seleccionat en el procés de Compra Pública Innovadora impulsat l’any 2020 pel Citilab, una convocatòria de selecció de projectes d’innovació social i digital que havien de respondre a un repte social: fomentar el bon ús de la tecnologia mòbil entre els joves.

El prototip ha superat les diverses fases del procediment de selecció de projectes d’innovació social i tecnològica amb vocació de retorn social i, després de rebre el suport del Citilab -d’acord amb una de les línies d’acció del laboratori ciutadà, que consisteix en recolzar econòmicament el talent emprenedor del territori-, l’aplicació es troba en fase de prototipatge i cerca de finançament, de manera que l’objectiu dels creadors és poder desenvolupar-la i llançar al mercat.

Qwalia a la premsa

Projecte Qwalia A Ràdio Cornellà 2021
Projecte Qwalia A Ràdio Cornellà 2021

Feu clic a cada retall de premsa per accedir al contingut

Back To Top
Cercar