skip to Main Content

Nipiu

L’app interactiva que ajuda els joves a reduir l’ús del mòbil

‘Nipiu’ és un projecte d’aplicació mòbil interactiva i gamificada que té com a objectiu que els joves redueixin el temps d’ús general tant del mòbil com de les aplicacions que generen més addició. Per a modificar els hàbits tecnològics de les persones (sobretot més joves), l’aplicació proposa una varietat de jocs senzills a través dels quals els usuaris, de manera individual o reptant els seus contactes, han de superar proves que, de forma innherent, disminueixen l’ús dels dispositius mòbils.

El prototip proposa concretament 5 jocs amb els quals es vol fomentar que els usuaris agafin el costum diari de practicar algun tipus d’abstinència del mòbil. Els noms dels jocs són: ‘3 hores boges’, ‘1 dia sense…’, ‘Duel’, ‘Rei de reis’ i ‘Sorpresa’. Els reptes que plantegen els jocs es poden assumir de manera individual, en parella o en grup. En superar-los, els jugadors obtenen monedes virtuals (nipius) que són bescanviables per productes o serveis “no digitals” i que fomenten l’absistència del mòbil en el temps lliure dels joves: entrades pel cinema, descomptes a gimnasos, transport, viatges…

Projecte Nipiu - Compra Pública Innovadora 2020

Quins reptes proposa Nipiu a l'usuari?

És un joc individual que consisteix en un compte enrere on l’usuari podrà veure les notificacions de la pantalla principal quan el mòbil està bloquejat, però no el podrà desbloquejar si no vol perdre el repte.

En aquest repte, l’usuari ha d’escollir una xarxa social que decidirà posar en quarantena i, tot i que podrà veure les notificacions de la xarxa social vetada (si les té activades), no podrà obrir-la si no vol perdre el joc.

A ‘Duel’, l’usuari convidarà a un dels seus contactes per afrontar aquest repte en parella, sumant-li la confrontació com un element motivador més. Així doncs, l’objectiu del joc és que els usuaris arribin als seus límits personals sense fer ús del mòbil, però sense tenir constància de si l’altre jugador ha fet servir el mòbil abans que ell.

Aquest joc és col·lectiu ja que l’usuari pot reptar a fins a 10 dels seus contactes perquè facin el mínim ús del mòbil possible. Després de 24 hores, l’usuari que hagi fet més ús del mòbil (i que, per tant, hagi quedat últim) perdrà una part important de les seves monedes virtuals, que quedaran repartides proporcionalment entre la resta de jugadors (en funció de les seves posicions). Igual que a ‘Rei de reis’, cap dels jugadors tindrà constància sobre l’evolució dels altres jugadors durant el repte.

En l’últim repte, ‘Sorpresa’, l’aplicació seleccionarà aleatòriament un dels quatre jocs descrits anteriorment i, si l’usuari no l’accepta, perdrà les monedes nipius associades a aquest.

Contacte

  • Carles Cabezón, director del Màster en Disseny UI/UX a l’Escola Superior de Disseny ESDi i EATM by ESDI
  • Marianna de Nadal, cap de l’Àrea de Comunicació Visual i Smart Design a l’Escola Superior de Disseny ESDi i EATM by ESDI

 

Per a posar-vos en contacte amb els responsables del projecte,
podeu enviar un correu electrònic a
laborlab@e-citilab.eu

Context

Nipiu és un projecte que ha estat seleccionat en el procés de Compra Pública Innovadora impulsat l’any 2020 pel Citilab, una convocatòria de selecció de projectes d’innovació social i digital que havien de respondre a un repte social: fomentar el bon ús de la tecnologia mòbil entre els joves.

El projecte ha superat les diverses fases del procediment de selecció de projectes d’innovació social i tecnològica amb vocació de retorn social i, després de rebre el suport del Citilab -d’acord amb una de les línies d’acció del laboratori ciutadà, que consisteix en recolzar econòmicament el talent emprenedor del territori-, l’aplicació es troba en fase de prototipatge i cerca de finançament, de manera que l’objectiu dels creadors és poder desenvolupar-la i llançar al mercat.

Nipiu a la premsa

Projecte Nipiu A L'ARA Criatures 2021
Projecte Nipiu A L'ARA Criatures 2021
Projecte Nipiu A Ràdio Sabadell 2021
Projecte Nipiu Al Blog De L'Escola De Disseny 2021
Projecte Nipiu A El Far 2021
Projecte Nipiu A La Web De L'Ajuntament De Cornellà 2021

Feu clic a cada retall de premsa per accedir al contingut

Back To Top
Cercar