skip to Main Content

Fuck Gender Roles

La campanya participativa de difusió de mems a les xarxes socials per combatre els estereotips de gènere

Fuck Gender Roles és una campanya participativa a les xarxes socials. L’objectiu de l’acció és crear soroll a les xarxes socials i fomentar la reflexió sobre els estereotips de gènere a través de la difusió de mems d’internet, és a dir, a través de la creació i la publicació d’imatges, vídeos, GIF o altres unitats d’informació amb to humorístic propis de la cultura digital.

Per a fomentar la participació d’usuaris i usuàries de les xarxes socials, s’ha impulsat un concurs regulat a través del qual totes les persones participants opten a diversos premis. Els requisits per a publicar i col·laborar en la campanya han sigut dos: que el contingut dels mems creats tracti sobre els estereotips de gènere i que les publicacions en les quals s’incloguin aquests mems incorporin dos hashtags comuns per a tothom, #StopSteretipos i #FuckGenderRoles.

Tot i que l’acció principal es desenvolupa a xarxes socials, la campanya disposa d’una pàgina web central (www.fuckgenderroles.org) en la qual s’explica l’objectiu de la iniciativa i es recullen les publicacions fetes amb els hashtags indicats.

Projecte Fuck Gender Roles - Compra Pública Innovadora 2019

Mems de la campanya a xarxes socials

Fuck Gender Roles - CPI 2019

Contacte

  • Thais Ruiz de Alda, Tech Advisor, fundadora de Digital Fems i presidenta del projecte Datos Contra el Ruido.
  • Marta Delatte, periodista i cap d’investigació a LiquenDataLab i DigitalFems.

 

Per a posar-vos en contacte amb els responsables del projecte,
podeu enviar un correu electrònic a
laborlab@e-citilab.eu

Context

Fuck Gender Roles és una iniciativa que ha estat seleccionada en el procés de Compra Pública Innovadora impulsat l’any 2019 pel Citilab, una convocatòria de selecció de projectes d’innovació social i digital que havien de respondre a un repte social: combatre la cosificació femenina a les xarxes socials.

El prototip ha superat les diverses fases del procediment de selecció de projectes d’innovació social i tecnològica amb vocació de retorn social i, després de rebre el suport del Citilab -d’acord amb una de les línies d’acció del laboratori ciutadà, que consisteix en recolzar econòmicament el talent emprenedor del territori-, l’aplicació es troba en fase de prototipatge i cerca de finançament, de manera que l’objectiu dels creadors és poder desenvolupar-la i llançar al mercat.

Fuck Gender Roles a la premsa

Feu clic a cada retall de premsa per accedir al contingut!

Back To Top
Cercar