Estudiants Fent ús De L'aula D'estudi
Estudiants Fent ús De L'aula D'estudi

Descripció

El projecte SUES – Suport a l’estudiant facilita un aula d’estudi dins del Citilab cada dia entre setmana i també els dissabtes i diumenges. Entre setmana l’horari exclusiu de les aules és nocturn, de manera que tots els estudiants poden fer-ne ús a partir de les 20h del vespre fins les 8h del matí. Els caps de setmana, en canvi, l’horari s’amplia i es pot disposar de l’aula d’estudi les 24 hores.

Aquests espais facilitats pel Citilab es poden utilitzar per estudiar individualment o també per realitzar treballs en grup i es pot comptar amb accés a Wi-Fi gratuït. Durant l’horari habitual d’obertura del Citilab també es pot utilitzar les instal·lacions per a estudiar, tot i que no es pot garantir el silenci a la sala per la realització d’altres activitats. D’aquesta manera, el Citilab es converteix en una gran aula d’estudi a disposició de la ciutadania les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana.

Per a poder accedir a l’aula d’estudi, cal tenir el carnet de Citilaber:

Objectius

L’objectiu de SUES és donar suport als estudiants al llarg del curs i sobretot durant les intenses èpoques d’examens. Per fomentar els hàbits d’estudi, el Citilab facilita aquests espais adaptats diàriament els 365 dies de l’any, ja sigui de nit o durant tot el dia els dissabtes i diumenges.

Una altra acció que forma part d’aquest projecte de Suport a l’estudiant és la col·laboració del Citilab amb la Mostra de Treballs de Recerca de Cornellà. Dos professionals de la casa són membres del jurat d’aquest concurs municipal amb la finalitat d’aportar coneixements en l’àmbit científic i tecnològic per a l’avaluació dels treballs de recerca dels instituts cornellanencs.

Resultats

Les aules d’estudi s’han consolidat al llarg del 2016 rebent més de 1.000 usuaris que han aprofitat les instal·lacions del Citilab per estudiar, treballar o fer projectes en grup, sumant així un total de 4.168 usos durant l’any.

Observant xifres aproximades s’ha pogut concloure que la meitat dels assistents a les aules d’estudi són residents de Cornellà del Llobregat i l’altra meitat d’usuaris són residents d’altres municipis que troben al Citilab un espai on desenvolupar les seves tasques acadèmiques.

També és important destacar que el promig de temps d’estudi de cada usuari supera les 3 hores, fet que confirma la utilitat dels estudiants que visiten aquests espais.

Participants

SUES s’adreça als estudiants de Cornellà de Llobregat i de tots els municipis propers que tinguin la necessitat de trobar un espai de tranquil·litat i concentració per poder estudiar i dedicar temps a la vida acadèmica. A més, el Citilab garanteix l’accés gratuït a Internet amb una òptima connexió per poder desenvolupar totes les tasques.

L’entrada a les aules d’estudi és oberta a tothom i no hi ha restriccions d’edat, de manera que tots els ciutadans que en vulguin fer ús són benvinguts al Citilab. Cal tenir el carnet d’ús de l’aula d’estudi.

Amb la col·laboració de

Ajuntament De Cornellà
Logotip AMB
Aules d'estudi de Cornellà

Més informació

Projectes relacionats

Suport A La Comunitat – SUCOM

Suport a la comunitat – SUCOM

Emprenedoria, Participació
Opensurf

Opensurf

Competències digitals, Formació, Gent gran, Infants, Joves, Participació
Col·laboratori

Col·laboratori

Participació

Notícies relacionades

Activitats relacionades

Curs Formatiu De Ciberseguretat

Curs formatiu de Ciberseguretat

Curs formatiu de Ciberseguretat impulsat per la Fundació Telefònica i l'Ajuntament de…

Aules D’estudi

Aules d’estudi

L'aula d'estudi és un servei que té l'objectiu de donar suport als…

Opensurf

Opensurf

Opensurf és un espai d'assessorament i formació en l'àmbit de les TIC.…

Cercar