skip to Main Content
Jugadors de C.D. Fontsanta-Fatjó al plató del Citilab
Jugadors de C.D. Fontsanta-Fatjó al plató del Citilab
Jugadors de C.D. Fontsanta-Fatjó gravant al camp de futbol
Entrevista a Fontsanta-Fatjó TV
Membres de Fontsanta-Fatjó TV al plató

Descripció

SporTIC va ser un projecte nascut com una de les línies de recerca del Social Media Lab del Citilab i que va partir amb una hipòtesi definida: tots els ciutadans poden innovar fent ús dels nous mitjans socials i audiovisual.

Per dur a terme la prova pilot del projecte, Citilab va treballar conjuntament amb els jugadors del C.D. Fontsanta-Fatjó de Cornellà de Llobregat els quals van crear un canal de televisió per Internet com a eina per difondre l’activitat dins del camp de futbol.

La metodologia del projecte es va fonamentar de tres mètodes de treball diferents: design thinking (pensament de disseny), media literacy (alfabetització mediàtica) i constructivisme.

A través del mètode design thinking els participants van definir, fer cerca, idear i aprendre a fer el canal de televisió per Internet de la seva entitat esportiva. Amb el mètode media literacy els esportistes van treballar l’alfabetització mediàtica per accedir, analitzar, avaluar i crear missatges a través dels mitjans de comunicació. I finalment, mitjançant el mètode del constructivisme, tots els participants no van aprendre conceptes de forma passiva sinó que els van aplicar de manera activa construint aquest canal de televisió online.

Objectius

El projecte SporTIC va establir tres objectius principals:

  • Crear un nou espai de comunicació a Internet
  • Fomentar la formació en els nous mitjans digitals
  • Fer possible la col·laboració de l’equip en tasques de comunicació

Resultats

El resultat més satisfactori del projecte va ser la creació del canal de televisió per Internet Fontsanta-Fatjó TV que va dur a terme diverses emissions en directe per difondre l’activitat del l’entitat esportiva.
La manipulació de càmeres i material audiovisual al plató i a l’exterior, la gravació d’entrenaments, partits i entrevistes així com l’edició de vídeo va ser la tasca de diversos jugadors del C.D. Fontsanta-Fatjó.

Participants

El projecte SporTIC va estar adreçat als jugadors del C.D. Fontsanta-Fatjó i membres de l’entitat esportiva interessats en expressar la seva passió per l’esport, en convertir-se en reporters esportius digitals temporalment i participar en l’esfera pública de la Societat del Coneixement.

Amb la col·laboració de

Logos Ajuntament de Cornellà i AMB

Més informació

Recursos

Vídeo Exemple Web del projecte

Durada

2010 – 2011

Back To Top
Cercar