skip to Main Content
Salut Digital 2021
Salut Digital 2021
Cicle de Conferències sobre Salut Digital 2021
Cicle de Conferències sobre Salut Digital 2021
Cicle de Conferències sobre Salut Digital 2021
Cicle de Conferències sobre Salut Digital 2021

Descripció

Citilab, a través del projecte Salut Digital, vol fomentar una reflexió constructiva sobre l’ús de les TRIC (les Tecnologies per a la Relació, la Informació i la Comunicació) i sobre els efectes de la interacció de les persones amb l’entorn digital en l’era de la hiperconnexió.

En aquest context de digitalització i hiperconnexió, Salut Digital treballa per prevenir el possible mal ús i/o l’abús de les eines i plataformes digitals i tecnològiques amb la finalitat de combatre situacions de risc i possibles afectacions en la salut social de la ciutadania.

Així doncs, Salut Digital vol generar un espai de reflexió, intercanvi de coneixement actiu i visualització entorn a les temàtiques vinculades amb l’ús de les xarxes socials, definides en cinc grans temes a treballar: TIC i noves formes de relació, ciberbullying, cyber-romance i sexualitat adolescent, relacions familiars amb les xarxes i soft skills i habilitats transmèdia.

Objectius

Els objectius del projecte Salut Digital es concreten a continuació:

  • Fomentar una reflexió constructiva i treballar cap a la prevenció del posible mal ús i/o abús de les noves tecnologies.
  • Compartir, divulgar i orientar sobre les eines que contribueixin a generar el coneixement necessari per construir una visió comuna a la ciutat respecte de la situació.
  • Construir els instruments que contribueixen a generar el diàleg conjunt entre joves i adults sobre aquesta la realitat.
  • Definir amb els agents la proposta a oferir, detectar els recursos necessaris i identificar els agents que poden formar part del projecte i poden acollir un pilot.
  • Col·laborar amb les diferents entitats del territori que operen en aquest àmbit i construir una resposta de valor agregat, una resposta ajustada a la realitat social en un espai participatiu on promoure l’intercanvi de coneixements entre pares i fills adolescents.

Accions

Resultats

  • Cicle de Conferències sobre Salut Digital (2021)
  • Generar un espai de reflexió i debat amb diversos grups de treball per abordar les principals línies temàtiques del projecte: relacions familiars i xarxes socials, TIC i noves formes de relacions entre persones, cyber-romance, sexting i sexualitat adolescent, ciberbullying, soft skills i habilitats transmèdia.

Participants

  • Joves i famílies.
  • Entitats socials i esportives.

Amb la col·laboració de

Logotip Ajuntament de Cornellà
Logotip AMB - Àrea Metropolitana de Barcelona

Aquest projecte està emmarcat en el següent programa

Back To Top
Cercar