Descripció
Citilab, a través del projecte Salut Digital, vol fomentar una reflexió constructiva sobre l’ús de les TRIC (les Tecnologies per a la Relació, la Informació i la Comunicació) i sobre els efectes de la interacció de les persones amb l’entorn digital en l’era de la hiperconnexió.
En aquest context de digitalització i hiperconnexió, Salut Digital treballa per prevenir el possible mal ús i/o l’abús de les eines i plataformes digitals i tecnològiques amb la finalitat de combatre situacions de risc i possibles afectacions en la salut social de la ciutadania.
Així doncs, Salut Digital vol generar un espai de reflexió, intercanvi de coneixement actiu i visualització entorn a les temàtiques vinculades amb l’ús de les xarxes socials, definides en cinc grans temes a treballar: TIC i noves formes de relació, ciberbullying, cyber-romance i sexualitat adolescent, relacions familiars amb les xarxes i soft skills i habilitats transmèdia.
Objectius
Els objectius del projecte Salut Digital es concreten a continuació:
- Fomentar una reflexió constructiva i treballar cap a la prevenció del posible mal ús i/o abús de les noves tecnologies.
- Compartir, divulgar i orientar sobre les eines que contribueixin a generar el coneixement necessari per construir una visió comuna a la ciutat respecte de la situació.
- Construir els instruments que contribueixen a generar el diàleg conjunt entre joves i adults sobre aquesta la realitat.
- Definir amb els agents la proposta a oferir, detectar els recursos necessaris i identificar els agents que poden formar part del projecte i poden acollir un pilot.
- Col·laborar amb les diferents entitats del territori que operen en aquest àmbit i construir una resposta de valor agregat, una resposta ajustada a la realitat social en un espai participatiu on promoure l’intercanvi de coneixements entre pares i fills adolescents.
Accions
Resultats
- Cicle de Conferències sobre Salut Digital (2021)
- Generar un espai de reflexió i debat amb diversos grups de treball per abordar les principals línies temàtiques del projecte: relacions familiars i xarxes socials, TIC i noves formes de relacions entre persones, cyber-romance, sexting i sexualitat adolescent, ciberbullying, soft skills i habilitats transmèdia.
Participants
- Joves i famílies.
- Entitats socials i esportives.
Amb la col·laboració de

