Opensurf
Opensurf
Opensurf
Opensurf
Opensurf
Membres Dels Clubs Fent ús De L'Opensurf
Opensurf
Opensurf

Descripció

L’Opensurf és una àmplia sala de navegació lliure que posa a disposició de la ciutadania 50 ordinadors connectats a Internet a través de Wi-Fi de manera gratuïta. Aquest gran espai polivalent i obert és una de les zones característiques del Citilab perquè convida al ciutadà a asseure’s i fer ús de qualsevol dispositiu disponible o portar el seu equipament propi, afavorint així la interacció entre els usuaris.

A l’Opensurf també s’imparteixen tallers de demostració i microtallers, i es pot comptar amb el suport dels professionals de Citilab per resoldre qualsevol tipus de dubte o de problema.

A banda de la connexió lliure, també es desenvolupen altres activitats:

  • Dimarts: Club de Programació (dimarts).
  • Dimecres: Club de Media i Grup d’aprenentatge mòbil
  • Dijous: Club de Makers
  • Divendres: Comunitat Gamers
  • Tots els dies: Treball col·laboratiu, treball autònom, accés a Internet lliure en la zona Linux. Treball multimèdia en la zona Mac amb la suite Adobe. I zona break per menjar i recuperar forces.

Aquesta convivència d’usos fa de l’OpenSurf un lloc viu i ple d’interaccions, per tant es recomana l’ús de taps o auriculars per a activitats que requereixin concentració.

Objectius

L’objectiu de l’Opensurf és facilitar l’accés universal a Internet, al coneixement i a les noves tecnologies.

El fet d’oferir aquest gran espai de trobada i de connectivitat, pretén fomentar l’aprenentatge, la recerca i l’intercanvi de coneixement a través de l’ús del software lliure i de les eines online.

D’aquesta manera, el Citilab procura incloure i cohesionar tota la comunitat en la societat del coneixement per tal de fer possible que les TIC siguin una oportunitat d’innovació per a la ciutadania sense escletxes ni discriminacions.

Resultats

L’Opensurf ha rebut l’any 2016 la visita de més de 7.800 usuaris que han gaudit de les instal·lacions, de l’equipament i de la connexió de l’espai del Citilab.

Al llarg de tot l’any, l’Opensurf ha sumat un total de 25.000 usos que són fruit del bon ambient, l’òptima connexió i el servei d’atenció a l’usuari per part dels professionals del Citilab.

Participants

El públic objectiu del projecte són tots els ciutadans de Cornellà del Llobregat i rodalies.

L’entrada a l’Opensurf i l’accés a Internet dins d’aquest espai són oberts a tota la comunitat, a tots els interessats en compartir i aprendre coses noves relacionades amb les noves tecnologies. Només cal disposar del carnet de Citilaber.

Amb la col·laboració de

Ajuntament De Cornellà
Logotip AMB

Més informació

Projectes relacionats

Suport A La Comunitat – SUCOM

Suport a la comunitat – SUCOM

Emprenedoria, Participació
Aules D’estudi – SUES

Aules d’estudi – SUES

Educació, Formació, Joves
Col·laboratori

Col·laboratori

Participació

Notícies relacionades

Activitats relacionades

Nous Artesans

El Club Nous Artesans acompanya un procés d’aprenentatge basat en projectes. L’objectiu és fomentar…

Club de Makers

El Club de Makers és una aproximació al món de l’electrònica creativa i a…

Club de programació

El Club de Programació pretén apropar el món de la programació a la ciutadania així com…

Cercar