skip to Main Content
laboratori ciutada 

Descripció

El Social Media Lab parteix de la idea que la ciutadania, fent ús dels nous mitjans socials, pot passar d’un paper passiu a un de creatiu i amb aquest traspàs pot esdevenir un actor clau per la innovació social. Internet i l’actual fenomen de convergència i democratització i mobilitat dels mitjans audiovisuals i les TIC són un context de producció on el ciutadà pot innovar, esdevenint creador de coneixement.

Juntament amb els clubs de programació i makers, per part d’Edutec, el Social Media Lab ha començat el club de Media, on els usuaris del Citilab poden iniciar-se en el món de la producció audiovisual.
També s’encarrega de l’enregistrament, producció i edició de material audiovisual, per a documentació de projectes o bé per a donar a conèixer diferents tallers o activitats del Citilab.

Objectius

Els objectius del Social Media Lab són difondre i mostrar les diferents activitats del Citilab, enregistrar els diversos projectes per tal de documentar-los, així com mostrar i compartir diferents esdeveniments que tenen lloc a Cornellà, ja sigui donant suport a les comunitats o bé al propi Ajuntament de la ciutat.
Al mateix temps es dota el ciutadà de recursos per construir els seus propis projectes audiovisuals, amb el suport de l’equip tècnic del Citilab. També es faciliten les instal·lacions i materials dels que disposa el Social Mèdia Lab.
Què fem?
  • Gravació d’esdeveniments, cursos, tallers, i altres activitats realitzades al Citilab.
  • Edició i muntatge de les peces audiovisuals.
  • Edició/producció de vídeo, utilitzant diferents tècniques; realització en directe, amb croma i/o multi càmera, com en els tallers del Tecnoestiu o el Xiringuito Jove; formats de peces curtes mostrant les activitats del Citilab (Cititastets).
  • Diferents entrevistes i/o debats (Seniorlab)
  • Publicació: Youtube com a principal canal de difusió del material audiovisual.

Resultats

El Social Media Lab no pretén únicament donar suport mediàtic als diferents projectes interns o externs, per això s’enfoca també en apoderar als agents amb els quals ens relacionem i crear aliances que permetin al Citilab estendre el seu potencial amb nous agents de la ciutat. Al mateix temps treballem per donar accés a aquests agents els recursos audiovisuals propis per tal de contribuir a visualitzar la riquesa del teixit associatiu i cultural del territori.

Al 2016 s’ha mantingut la relació de treballs conjunts amb els tècnics de l’Àrea de joventut i de solidaritat de l’Ajuntament començats l’any 2015 (Factoria musical, La cuina de la diversitat, Xiringuito Jove, Jazz & beer, etc.). Amb els Clubs de Mèdia i altres accions en el marc del Col·laboratori s’ha volgut contribuir a l’enfortiment de les aliances amb els agents del territori, participant i donant a conèixer les accions de les seves entitats.

Des de 2016 el Citilab també assumeix la gravació i l’emissió en directe, via streaming, dels plens municipals de l’Ajuntament de Cornellà, amb la corresponent gestió del servidor i servei de streaming, també l’allotjament de les gravacions al propi canal de YouTube creat per aquesta tasca.

Els vídeos que mostren els resultats de totes les accions del Social Media Lab es poden visualitzar a través del canal de Youtube del Citilab.

Beneficiaris

Les accions i projectes del Social Media Lab s’enfoquen especialment a les comunitats locals de Cornellà del Llobregat. La principal tasca del Social Mèdia Lab ha estat donar suport mediàtic als diferents projectes interns o externs en els quals ha participat el Citilab. Des de produir peces audiovisuals amb la intenció de divulgar o mostrar diferents accions realitzades fins a recollir imatges per a la documentació de projecte o divulgació d’aquest.

Tanmateix, altres empreses o associacions han requerit suport del Social Media Lab per desenvolupar els seus projectes audiovisuals, sobretot material (càmeres, focus, etc.) o l’espai com el plató, amb el croma i assistència per a la seva il·luminació.
El Social Media Lab ha començat el projecte dels Clubs de Mèdia, on els ciutadans o usuaris del Citilab, s’ajunten per a treballar col·lectivament en els seus projectes audiovisuals, amb el suport, material i l’acompanyament de l’equip tècnic del Citilab. Treballen en un projecte comú al mateix temps que desenvolupen el seu projecte individual, utilitzant i aprenent les diferents eines que necessiten per a la realització del seu projecte.
Els interessats en desenvolupar o treballar en alguna producció audiovisual, com per exemple Entitats de Cornellà, Empreses de la CETIC, usuaris del Citilab amb interès o projectes de l’àmbit audiovisual que requereixin, material o els estudis del Social Mèdia Lab.

Amb la col·laboració de

Logotip AMB
Social Media Lab

Xarxes Socials

Més informació

Recursos

Fulletó informatiu Web Projecte

Notícies relacionades

Activitats relacionades

SUES, aules d'estudi a Cornellà

Aula d’estudi

L’aula d'estudi és un servei obert a la ciutadania de dilluns a…

SUES, aules d'estudi a Cornellà

Opensurf

L'Opensurf és un servei obert a la ciutadania de dilluns a diumenge,…

SUES, aules d'estudi a Cornellà

Aula d’estudi

L’aula d'estudi és un servei obert a la ciutadania de dilluns a…

Back To Top
Cercar