Descripció
MusicLab va ser un projecte d’investigació que va sorgir a partir de la creació d’una comunitat artística presencial i virtual per desenvolupar nous sistemes d’aprenentatge, experimentar amb nous mètodes de relació creativa (tant online com presencials) i innovar en nous continguts co-culturals.
Objectius
L’objectiu principal de MusicLab era posar a l’abast de tothom material per fomentar el coneixement i la pràctica musical, i oferir continguts musicals interactius i innovadors per tal de donar a conèixer les possibilitats de les eines digitals com a vehicles de coneixement i visualització del nostre futur immediat.
Per fer-ho, el projecte va desenvolupar un espai de formació, de creació i d’investigació on poder exhibir les creacions dels futurs artistes, posar en pràctica les eines que les noves tecnologies ofereixen i transmetre l’interès per la cultura i per la música, tot demostrant que el coneixement pot ser adquirit de forma lúdica, pràctica i interactiva.
Així doncs, MusicLab té com a meta oferir un nou servei que fomenti la pràctica musical dotant un programa d’activitats on la dinamització musical en xarxes digitals sigui el punt de referència de les accions.
Resultats
El projecte, realitzat entre 2010 i 2011, va formar una comunitat de músics formada per 300 agents.
MusicLab ha desenvolupat una gran diversitat d’accions musicals i innovadores: sessions pedagògiques interactives amb diversos instruments de percussió, corda i vent; classes i audicions musicals interactives, experiments de caire científic i social, tallers oberts a la comunitat i taules rodones per posar la música a debat.
També s’han realitzat projectes per a tercers i programes educatius d’innovació per a la comunitat. Per conèixer millor els resultats entreu al web de MusicLab.
Participants
El públic objectiu del projecte eren tots els artistes i músics professionals i amateurs interessats en la innovació, l’experimentació i el desenvolupament musical.
Amb la col·laboració de


Més informació
Recursos
Durada
2010 – 2011
Notícies relacionades
Agents culturals participen en una dinàmica de cocreació al Citilab per explorar i introduir la innovació ciutadana als museus i a la gestió de patrimoni
Citilab ha organitzat una dinàmica de cocreació que ha comptat amb la…
Citilab acompanya l’Escola d’Administració Pública de Catalunya en l’impuls de la implementació del seu nou model d’aprenentatge i desenvolupament
L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha volgut sumar coneixement i incorporar…
Intercanvi de reflexions sobre el rol i les metodologies dels laboratoris ciutadans, el retorn social, el treball en xarxa i la innovació ciutadana en el marc de la Biennal de Pensament 2020
La taula rodona organitzada pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) ha…