skip to Main Content
Club de makers

Descripció

Els Clubs són espais de creativitat especialitzats on es fomenta l’auto-aprenentatge, la col·laboració, l’intercanvi de coneixement entre els usuaris i el treball per projectes. Els clubs estan oberts a tots els ciutadans independentment del seu nivell de coneixement, procurant que els membres que en saben més ajudin als que en saben menys.

Els diversos clubs específics que vertebren el projecte són:

  • Club de Media
  • Club de Makers
  • Nous Artesans
  • Tallers curts: activitats sobre tendències tecnològiques que tenen una durada mensual!

Aquests espais estan disponibles de forma continuada per fomentar l’autonomia dels usuaris i en determinats horaris periòdics programats es pot comptar amb el suport dels professionals del Citilab. A més, s’organitzen xerrades periòdiques impartides per membres del club o per convidats i es compta amb un pressupost auto-gestionat mitjançant el qual els propis membres poden adquirir el material necessari per desenvolupar totes les activitats.

Objectius

A més dels objectius generals d’auto-aprenantatge col·laboratiu del projecte, cada Club especialitzat té els seus propis objectius concrets:

Club de Programació

El Club de Programació pretén apropar el món de la programació als ciutadans així com crear jocs i altres tipus de projectes. Vetlla per l’aprenentatge i la generació de projectes centrant-se en els entorns de programació per blocs com ara Scratch, Snap!, AppInventor o GP.

Club de Media

El Club de Media té com a objectiu facilitar que el ciutadà pugui experimentar i aprendre de manera col·laborativa en l’àmbit audiovisual. Connectant els projectes audiovisuals amb les noves tendències del sector que han democratitzat l’accés als nous mitjans audiovisuals (transmèdia, user generated content, etc.) es fomenta l’aprenentatge i la co-creació col·lectiva.

Club de Makers

El Club de Makers és una aproximació al món de l’electrònica creativa i a tota la cultura “maker”. Així doncs, l’objectiu del club és treballar amb projectes que tenen una materialització física en forma de prototip donant a conèixer aquesta electrònica creativa, microcontroladors, IoT o les tecnologies d’impressió i fabricació 3D.

Nous Artesans

El grup dels Nous Artesans sorgeix del Club de Makers i acompanya un procés d’aprenentatge basat en projectes. L’objectiu és fomentar l’aprenentatge de forma pràctica a través dels projectes d’especialització que impliquen disseny, programació i/o micro-electrònica.

Resultats

El projecte del Clubs s’ha consolidat al llarg del 2016. Amb la convocatòria inicial via Meetup i l’obertura de la web dels Clubs hem tingut un flux més constant de participants. La web s’ha iniciat com a part del procés de documentació i transferència dels primers projectes.

Les noves comunitats especialitzades en programació, media i makers formades als Clubs construeixen projectes amb retorn social, que són el fruit del treball col·laboratiu i pràctic de tots els membres. El desenvolupament dels projectes és acompanyat de tota la documentació recopilada i el treball de camp, materialitzats en format blog i repostori.

Projectes del Club de Programació

Projectes del Club de Media

Projectes del Club de Makers

Projectes Nous Artesans

Molt dels projectes inicials continuen en marxa i s’hi han sumat noves iniciatives, especialment treballs de recerca dels instituts que han trobat als Clubs un espai ideal per desenvolupar aquest tipus de projectes gràcies a la disponibilitat de materials, eines i assessorament. Amb aquesta relació entre els instituts de Cornellà i el Citilab, s’aconsegueixen implementar noves formes d’aprenentatge, de creació i de compartició del coneixement al sistema educatiu.

El nombre de participants dels Clubs és variable segons el nombre de projectes en curs i la seva pròpia disponibilitat, de manera que al llarg del 2016 hi ha hagut una participació regular d’entre 15 i 30 persones.

Participants

Poden participar als Clubs tots els ciutadans majors de 12 anys interessats en el desenvolupament de projectes en un entorn col·laboratiu basat en l’autoaprenentatge pràctic.

En un context general cada cop més depenent de les noves tecnologies i en un entorn laboral que exigeix nous perfils professionals més polivalents amb gran capacitat d’adaptació a noves metodologies de treball més col·laboratives, els Clubs es converteixen en els espais ideals per aprendre d’una manera dinàmica, potenciant l’autonomia i les tasques en equip.

Amb la col·laboració de

Logotip Ajuntament de Cornellà
Logotip AMB

Visita'ns al web dels Clubs

Visita el web dels Clubs

Més informació

Recursos

Vídeo Tastet Vídeo Exemple Web Projecte Àudio Presentació

Notícies relacionades

Activitats relacionades

SUES, aules d'estudi a Cornellà

Aula d’estudi

L’aula d'estudi és un servei obert a la ciutadania de dilluns a…

SUES, aules d'estudi a Cornellà

Opensurf

L'Opensurf és un servei obert a la ciutadania de dilluns a diumenge,…

Iniciació a la programació amb Scratch

Iniciació a la programació amb Scratch

Formació presencial de durada anual. Iniciació a la programació per blocs amb…

Back To Top
Cercar