Properes convocatòries

Tecnohivern 2020

21, 22 i 23 de desembre de 2020

Taller noves tecnologia per a nens

Descripció

Durant el Tecnoestiu/Tecnohivern cada grup participant gaudeix d’una jornada d’activitats per aprendre i gaudir amb les noves tecnologies. Durant un matí es fan tallers on s’exploren tecnologies com el disseny i la impressió 3D, les ciutats intel·ligents, la creació d’aplicacions de mòbils o la intel·ligència artificial. Als tallers s’apliquen eines obertes de programació per blocs per tal d’apropar aquestes tecnologies a tothom. Les activitats són ideals per treballar la participació, la creativitat i la innovació.

El forma d’estiu i hivern està adreçat als esplais i famílies que volem aprofitar aquests temps de per gaudir i aprendre amb la tecnologia.

Durant el període lectiu, les escoles i instituts podem participar en el Tecnoestiu/Tecnohivern. Aquestes activitats permeten treballar moltes de les competències del currículum escolar i, a més, desenvolupar les competències bàsiques del segle XXI.
Els participants també poden treballar en el plató de TV del Citilab per aprendre a exposar les seves experiències als tallers i com funciona el món de la realització de televisió des de dins.

Més informació

Objectius

 • Gaudir i aprendre amb la tecnologia
 • Desenvolupar el pensament creatiu, lògic i la resolució de problemes
 • Producció audiovisual sobre l’experiència de l’aprenentatge als platós
 • Despertar vocacions tècniques i científiques

A qui s’adreça?

Esplais i famílies a l’estiu i l’hivern. L’edat mínima és de 6 anys, dels 6 als 9 hauran d’estar ajudats per algú amb més de 12 anys.

Escoles a partir de cicle mitjà i instituts.

Modalitat

Presencial

Materials

Citilab facilitarà durant el curs:

 • Ordinadors, tablets i materials per a la realització del tallers

Metodologia

 • Aprenentatge a partir de tallers pràctics, aprendre construint
 • Treball en grups amb coneixement divers
 • Experimentar i aprendre dels errors
 • Fer servir enes lliures i  projectes reproduïbles fora de l’àmbit dels tallers

Pre-requisits

Cap.

Duració

Tecnoestiu/Tecnohivern de 10:00 a 13:00 hores.

A la versió per escoles els horaris són adaptables entre les 9:00 a les 13:00 hores.

Cost

Tecnoestiu/Tecnohivern: 6€ per participant

Tecnoesitu/Tecnohivern escoles: Varia segons les activitats.

 

Organitzador

Programa

El programa va variant cada any. Per les escoles i els instituts es poden fer tallers de anys anteriors depenen de les necessites educatives i de la disponiblilitat dels tallers

2016

Posem en marxa uns quants invents

Es presenten una sèrie d’artefactes o invents, fabricats amb impressora 3D i cartó que porten al seu interior una petita placa d’Arduino. A aquests invents barreja d’electrònica, mecànica, manualitats i creativitat es programen mitjançant Snap4Arduinio d’una forma gràfica i intuïtiva. Els participants aprenen conceptes de programació, robòtica, ús de diferents materials per prototipar, conceptes d’impressió 3D, i de com generar models de dispositius reals amb una visió constructiva i creativa.

Mira les teves creacions amb la realitat virtual

Amb un mòbil i unes ulleres especials és possible tenir un primer contacte amb el món de la realitat virtual. La proposta d’aquesta activitat és construir un senzill objecte en 3D amb l’ordinador i poder observar-ho amb unes ulleres de realitat virtual. Ens podem apropar, girar al seu voltant i fins i tot ficar-nos a dintre. En aquest taller s’aprenen conceptes bàsics de 3D i com generar formes senzilles d’una forma amb BeetleBlocks

InventaTV, explica la teva experiència al plató del Citilab

El Tecnoestiu es completa amb una activitat al plató de TV del Citilab on els participants exposen davant de les càmeres que han fet i que han après a les activitats prèvies, a la vegada que aprenen com funciona el món de la realització de vídeo.

Lloc

 • Citilab
 • Pl. Can Suris, s/n
 • Cornellà, Barcelona 08940 Espanya
 • Tel. +34 93 551 06 60
 • Web: citilab.eu

Equip docent

Nina Coll

Nina Coll

Membre d'Edutec, tècnica d'innovació pedagògica. Graduada en Educació Primària especialitzada en TIC i EVEA (Entorns Visuals d'Ensenyament i Aprenentatge). La meva missió és dur a terme formacions, tallers i creació de materials pedagògics basats en les noves tecnologies, especialment en programació i robòtica educativa.
Víctor Casado

Víctor Casado

Membre d'Edutec desde l’any 2008, on vaig començar treballant amb la plataforma de prototipatge electrònic Arduino i el llenguatge de programació Smalltalk per acabar sent un dels creadors d’un dels nostres projectes més coneguts, Scratch for Arduino (S4A).
José García Yeste

José García Yeste

Coordinador de l’àrea de formació del Citilab-Cornellà i responsable de l'equip Edutec. Vaig començar al Citilab el 2007 fent tasques de suport tècnic i de seguida em vaig vincular a l'àrea de formació com a formador a les etapes inicials i donant suport als grups que aprenien en base en projectes. Des de 2011 coordino aquesta àrea.
Cercar