skip to Main Content

Properes convocatòries

Desembre 2023 – gener 2024

Tecnoestiu 2022

Descripció

Durant el Tecnoestiu/Tecnohivern cada grup participant gaudeix d’una jornada d’activitats per aprendre i gaudir amb les noves tecnologies. Durant un matí es fan tallers on s’exploren tecnologies emergents, com la programació, la robòtica, el disseny i la impressió 3D, les ciutats intel·ligents, la creació d’aplicacions de mòbils o la intel·ligència artificial. Als tallers s’apliquen eines obertes de programació per blocs per tal d’apropar aquestes tecnologies a tothom. Les activitats són ideals per treballar la participació, la creativitat i la innovació.

El format d’estiu i hivern està adreçat als esplais i famílies que volem aprofitar aquests temps de per gaudir i aprendre amb la tecnologia.

Durant el període lectiu, les escoles i instituts podem participar en el Tecnoestiu/Tecnohivern. Aquestes activitats permeten treballar moltes de les competències del currículum escolar i, a més, desenvolupar les competències bàsiques del segle XXI.
Els participants també poden treballar en el plató de TV del Citilab per aprendre a exposar les seves experiències als tallers i com funciona el món de la realització de televisió des de dins.

Més informació

Objectius

  • Gaudir i aprendre amb la tecnologia
  • Desenvolupar el pensament creatiu, lògic i la resolució de problemes
  • Producció audiovisual sobre l’experiència de l’aprenentatge als platós
  • Despertar vocacions tècniques i científiques

A qui s’adreça?

Esplais i famílies a l’estiu i l’hivern. L’edat mínima és de 6 anys, dels 6 als 9 hauran d’estar ajudats per algú amb més de 12 anys.

Escoles a partir de cicle mitjà i instituts.

Modalitat

Presencial

Materials

Citilab facilitarà durant el curs:

  • Ordinadors, tablets i materials per a la realització del tallers

Metodologia

  • Aprenentatge a partir de tallers pràctics, aprendre construint
  • Treball en grups amb coneixement divers
  • Experimentar i aprendre dels errors
  • Fer servir enes lliures i  projectes reproduïbles fora de l’àmbit dels tallers

Pre-requisits

Cap.

Duració

Tecnoestiu/Tecnohivern de 10:00 a 13:00 hores.

A la versió per escoles els horaris són adaptables entre les 9:00 a les 13:00 hores.

Cost

Tecnoestiu/Tecnohivern: 6€ per participant

Tecnoesitu/Tecnohivern escoles: Varia segons les activitats.

 

Organitzador

Programa

El programa va variant cada any.

Per les escoles i els instituts es poden fer tallers de anys anteriors depenent de les necessites educatives i de la disponiblilitat dels tallers.

Lloc

  • Citilab
  • Pl. Can Suris, s/n
  • Cornellà, Barcelona 08940 Espanya
  • Tel. +34 93 551 06 60
  • Web: citilab.eu

Equip docent

Víctor Casado

Víctor Casado

Membre d'Edutec desde l’any 2008, on vaig començar treballant amb la plataforma de prototipatge electrònic Arduino i el llenguatge de programació Smalltalk per acabar sent un dels creadors d’un dels nostres projectes més coneguts, Scratch for Arduino (S4A).
Jose Garcia

José García Yeste

Coordinador de l’àrea de formació del Citilab-Cornellà i responsable de l'equip Edutec. Vaig començar al Citilab el 2007 fent tasques de suport tècnic i de seguida em vaig vincular a l'àrea de formació com a formador a les etapes inicials i donant suport als grups que aprenien en base en projectes. Des de 2011 coordino aquesta àrea.
Nina Coll - Formadora Citilab

Nina Coll

Membre d'Edutec, tècnica d'innovació pedagògica. Graduada en Educació Primària especialitzada en TIC i EVEA (Entorns Visuals d'Ensenyament i Aprenentatge). La meva missió és dur a terme formacions, tallers i creació de materials pedagògics basats en les noves tecnologies, especialment en programació i robòtica educativa.
Back To Top
Cercar