CITILAB https://www.citilab.eu Citilab-Cornella Thu, 19 Nov 2020 14:08:41 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.3 Programa i broda un adorn per l’arbre de Nadal al Tecnohivern virtual d’enguany: 22, 23 i 24 de desembre! https://www.citilab.eu/actualitat/2020/11/17/programa-i-broda-un-adorn-per-larbre-de-nadal-al-tecnohivern-virtual-denguany-22-23-i-24-de-desembre/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/11/17/programa-i-broda-un-adorn-per-larbre-de-nadal-al-tecnohivern-virtual-denguany-22-23-i-24-de-desembre/#comments_reply Tue, 17 Nov 2020 10:04:49 +0000 https://www.citilab.eu/?p=38886 L'entrada Programa i broda un adorn per l’arbre de Nadal al Tecnohivern virtual d’enguany: 22, 23 i 24 de desembre! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

L’activitat nadalenca del Citilab s’impartirà telemàticament durant un matí de desembre

Citilab posa en marxa una nova edició del Tecnohivern, l’activitat tecnològica del laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat que aquest cop presenta un format íntegrament telemàtic per garantir que els nens i les nenes encetin les vacances de Nadal aprenent a través de la programació per blocs, potenciant la seva creativitat i garantint la decoració festiva a les cases amb la creació d’un adorn tèxtil i personalitzat per decorar l’arbre.

STEAM, creativitat i Nadal

L’activitat tindrà una durada de 2 hores, de 10 a 12 hores, en les quals els participants s’introduïran en l’entorn de programació TurtleStitch i mitjançant el qual podran programar, dibuixar i fer realitat els seus dissenys que, després, seran brodats per una màquina de cosir autèntica.

Sempre que les mesures en relació a la gestió de la pandèmia permetin l’accés públic al centre, i per garantir la seguretat de tots els participants, Citilab establirà un horari de recollida perquè cada família, de manera individual, pugui recollir la seva creació que adornarà l’arbre de Nadal durant totes les festes.

Quan munteu l’arbre, esperem que compartiu les vostres fotos a les xarxes socials (ja sigui a Instagram, Twitter, Facebook…), que ens mencioneu (@citilab / Citilab-Cornellà) i sobretot que feu servir el hashtag: #NadalCitilab!

Requisits i procés d’inscripció

Voler participar en aquest Tecnohivern virtual i decorar el vostre arbre de Nadal?

Per fer-ho, heu d’escollir un sol dia: dimarts 22, dimecres 23 o dijous 24 de desembre de 2020. La sessió telemàtica es desenvoluparà de 10 a 12 hores, a través d’una plataforma de videoconferència. 

El preu és de 4 euros per participant. L’edat mínima per participar-hi és de 6 anys, però dels 6 als 9 anys caldrà que nenes i nens comptin amb una persona major de 12 anys que faci de suport durant la sessió en línia.

Per formular la inscripció, envieu un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu indicant el nom i cognoms de cada persona participant, l’any de naixement i el dia que voleu participar al Tecnohivern.

L'entrada Programa i broda un adorn per l’arbre de Nadal al Tecnohivern virtual d’enguany: 22, 23 i 24 de desembre! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/11/17/programa-i-broda-un-adorn-per-larbre-de-nadal-al-tecnohivern-virtual-denguany-22-23-i-24-de-desembre/feed/ 0
Tornen les formacions de recerca i innovació educativa per a una quinzena de docents de Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí https://www.citilab.eu/actualitat/2020/11/16/tornen-les-formacions-de-recerca-i-innovacio-educativa-per-a-una-quinzena-de-docents-de-cornella-de-llobregat-i-sant-joan-despi/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/11/16/tornen-les-formacions-de-recerca-i-innovacio-educativa-per-a-una-quinzena-de-docents-de-cornella-de-llobregat-i-sant-joan-despi/#comments_reply Mon, 16 Nov 2020 09:40:36 +0000 https://www.citilab.eu/?p=38878 L'entrada Tornen les formacions de recerca i innovació educativa per a una quinzena de docents de Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

El passat mes d’octubre Citilab va posar en marxa la tercera edició de la formació de suport en matèria de treballs de recerca dirigida a professorat de secundària i batxillerat dels instituts que, des de fa més de 2 anys, col·laboren amb el laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat per a la millora dels projectes de recerca que realitza l’alumnat i per promoure la generació de nou coneixement a la ciutat.

L’objectiu del curs, impulsat amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat V i emmarcat en el projecte de Recerca i Innovació Educativa del Citilab, és dotar els docents d’eines, recursos i metodologies per facilitar la seva tasca d’assessorament, guia, acompanyament, tutorització i avaluació dels treballs de recerca que realitzen els estudiants.

Després de la primeres edicions, que van comptar amb la implicació de més de 50 i 80 professores i professors respectivament, aquesta nova formació compta amb una quinzena de nous docents de diversos centres educatius participants en les sessions, que enguany es realitzen de manera telemàtica per tal d’adaptar-se al context actual i que s’aniran impartint de manera continuada  fins el mes d’abril de 2021.

Els instituts públics cornellanencs que participen en aquest curs són l’Institut Esteve Terradas i Illa, l’Institut Joan Miró, l’Institut Maria Aurèlia Capmany i l’Institut Miquel Martí i Pol. D’altra banda, l’Institut Francesc Ferrer i Guàrdia de Sant Joan Despí també hi és present.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

L'entrada Tornen les formacions de recerca i innovació educativa per a una quinzena de docents de Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/11/16/tornen-les-formacions-de-recerca-i-innovacio-educativa-per-a-una-quinzena-de-docents-de-cornella-de-llobregat-i-sant-joan-despi/feed/ 0
Citilab posa en marxa una nova edició del programa Bitbot.cat: formació de programació i robòtica educatives per a professionals del lleure https://www.citilab.eu/actualitat/2020/11/03/citilab-posa-en-marxa-una-nova-edicio-del-programa-bitbot-formacio-programacio-robotica-educatives-per-professionals-lleure/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/11/03/citilab-posa-en-marxa-una-nova-edicio-del-programa-bitbot-formacio-programacio-robotica-educatives-per-professionals-lleure/#comments_reply Tue, 03 Nov 2020 10:44:32 +0000 https://www.citilab.eu/?p=38769 L'entrada Citilab posa en marxa una nova edició del programa Bitbot.cat: formació de programació i robòtica educatives per a professionals del lleure ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

El proper dilluns 16 de novembre comença una nova formació en línia de programació i robòtica educatives adreçada a monitors i monitores de lleure que s’emmarca en el programa Bitbot.cat i que enguany presenta novetats en el seu format. 

El curs serà impartit per l’equip del Citilab i forma part de les formacions impulsades per la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Departament d’Educació.

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat promou, històricament, la formació de futurs formadors amb l’objectiu de fomentar la millora de les competències digitals del jovent i promoure el creixement de les vocacions tecnològiques de nenes i nens a través de l’impuls d’activitats extraescolars.

Contingut de la formació

La finalitat del curs és dotar professionals del món del lleure dels coneixements i habilitats en programació, electrònica i robòtica educatives que els permetin generar recursos i entorns d’ensenyament-aprenentatge competencials. 

La formació està dividida en quatre mòduls temàtics (‘Programació per blocs dinàmics l’, ‘Programació per blocs dinàmics ll’, ‘Programació orientada a la robòtica’ i ‘Robòtica educativa’) en els quals es treballarà amb els següents entorns de programació per blocs: Scratch, Snap! i MicroBlocks. D’altra banda, per a la introducció al món maker i a l’electrònica creativa, cada alumne/a rebrà un Kit de robòtica ED1 del Citilab

Detalls i format del curs

La formació es desenvoluparà al llarg de quatre setmanes: del 16 de novembre al 14 de desembre de 2020. El curs té una durada de 30 hores en total, 20 dedicades a la formació i 10 per a realitzar el projecte final.

Per a l’ensenyament dels continguts, es combinarà la formació síncrona (sessions de 2 hores en streaming a través d’una plataforma de videoconferència) i la formació asíncrona (l’aprenentatge i el treball autònom de cada participant a través d’una plataforma e-learning del Citilab). El mètode d’avaluació serà avaluació continuada.

D’aquesta manera, la metodologia de treball serà la següent: cada participant començarà la setmana connectant-se a una formació en directe amb l’equip del Citilab, continuarà treballant de manera autònoma els continguts disponibles a la plataforma i acabarà lliurant un entregable sobre el mòdul treballat.

Tenint en compte que l’avaluació és continuada, serà imprescindible que els participants assisteixin a les vuit hores de formació síncrona i que hagin superat tres dels quatre entregables per a lliurar el projecte el final. Per a obtenir la certificació del curs, a més, caldrà haver superat el projecte final.

Inscripció

Totes les persones interessades en participar en aquest curs poden fer la inscripció a través d’aquest formulari.

L'entrada Citilab posa en marxa una nova edició del programa Bitbot.cat: formació de programació i robòtica educatives per a professionals del lleure ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/11/03/citilab-posa-en-marxa-una-nova-edicio-del-programa-bitbot-formacio-programacio-robotica-educatives-per-professionals-lleure/feed/ 0
Vols aprendre a esprémer tot el potencial de les xarxes socials en l’àmbit professional? Inscriu-te a les noves píndoles formatives en línia! https://www.citilab.eu/actualitat/2020/11/03/vols-aprendre-a-espremer-tot-el-potencial-de-les-xarxes-socials-en-lambit-professional-inscriu-te-a-les-noves-pindoles-formatives-en-linia/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/11/03/vols-aprendre-a-espremer-tot-el-potencial-de-les-xarxes-socials-en-lambit-professional-inscriu-te-a-les-noves-pindoles-formatives-en-linia/#comments_reply Tue, 03 Nov 2020 08:06:40 +0000 https://www.citilab.eu/?p=38759 L'entrada Vols aprendre a esprémer tot el potencial de les xarxes socials en l’àmbit professional? Inscriu-te a les noves píndoles formatives en línia! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

Citilab i Flow Media, l’agència de disseny, màrqueting i comunicació especialitzada en xarxes socials que forma part de l’ecosistema empresarial del lab de Cornellà de Llobregat, impulsen un cicle de píndoles formatives en línia per a capacitar a qualsevol persona interessada en fer ús de les xarxes socials des d’una vessant professional.

Vols estar present a les xarxes socials per fer créixer el teu negoci? Vols aprendre a crear i difondre contingut? T’agradaria dissenyar una estratègia de comunicació i invertir diners de manera efectiva a les xarxes socials? Vols conèixer les potencialitats de l’email marketing? O t’interessa saber moure’t per LinkedIN per fer una cerca activa de feina?

Inscriu-te a les píndoles formatives que s’impartiran de manera telemàtica i setmanalment, cada dilluns fins a finals d’any, a partir del 23 de novembre de 2020! Cada píndola es pot cursar independentment. 

Programa formatiu

Podeu consultar el contingut de cada píndola formativa desplegant cada secció:

Contingut de la formació:

 • Introducció a les xarxes socials: per què serveixen, actualitat…
 • Anàlisi previ de situació
 • Anàlisi de la competència
 • Targets
 • Objectius de màrqueting i objectius de comunicació
 • Escollir xarxes socials: quines plataformes són més afins al meu negoci?
 • Estratègia de continguts i d’impulsió

Dilluns 23 de novembre de 2020. D’11:00 a 12:15 hores.

Contingut de la formació:

 • Social Ads: tipus i exemples (anuncis a Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIN, YouTube…)
 • Per què has d’invertir?
 • Conceptes clau: targets, abast, engagement, CPM, CPC, leads, conversió…
 • Anàlisi de resultats
 • Campanya d’Ads a Facebook i Instagram

Dilluns 30 de novembre de 2020. D’11:00 a 12:15 hores.

Contingut de la formació:

 • Desenvolupament de l’estratègia de continguts
 • Què es disseny per a xarxes socials?
 • Què és vídeo per a xarxes socials?
 • Copywriting per a xarxes socials
 • Community management

Dilluns 7 de desembre de 2020. D’11:00 a 12:15 hores.

Contingut de la formació:

 • Què és l’email marketing? Per a què serveix?
 • Exemples de diferents plataformes
 • Bases de dades i sigmentació
 • Creació i configuració d’un compte, audiències, disseny de plantilles i creació de campanyes

Dilluns 14 de desembre de 2020. D’11:00 a 12:15 hores.

Contingut de la formació:

 • Configuració del perfil
 • Grups d’interès
 • Cercador d’ofertes de feina
 • Xarxa de contactes
 • LinkedIN Ads 

Dilluns 21 de desembre de 2020. D’11:00 a 12:15 hores.

Inscripció i requisits

Totes les persones en edat laboral (a partir de 16 anys) es poden inscriure a les píndoles formatives. Cada formació es pot cursar de manera independent. 

Per a formular la inscripció, envia un correu electrònic a laborlab@e-citilab.eu indicant la píndola o les píndoles que vols cursar, el teu nom i cognoms, any de naixement, sector professional i una breu explicació de la teva motivació i interès per participar en el taller. 

Les píndoles formatives són gratuïtes per a l’usuari.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'entrada Vols aprendre a esprémer tot el potencial de les xarxes socials en l’àmbit professional? Inscriu-te a les noves píndoles formatives en línia! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/11/03/vols-aprendre-a-espremer-tot-el-potencial-de-les-xarxes-socials-en-lambit-professional-inscriu-te-a-les-noves-pindoles-formatives-en-linia/feed/ 0
Citilab suspèn l’accés a l’Opensurf, a les formacions i als esdeveniments presencials amb motiu de les noves mesures per combatre la Covid-19 https://www.citilab.eu/actualitat/2020/10/30/citilab-suspen-acces-a-opensurf-formacions-i-esdeveniments-presencials-amb-motiu-de-noves-mesures-per-combatre-la-covid/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/10/30/citilab-suspen-acces-a-opensurf-formacions-i-esdeveniments-presencials-amb-motiu-de-noves-mesures-per-combatre-la-covid/#comments_reply Fri, 30 Oct 2020 09:15:54 +0000 https://www.citilab.eu/?p=38732 L'entrada Citilab suspèn l’accés a l’Opensurf, a les formacions i als esdeveniments presencials amb motiu de les noves mesures per combatre la Covid-19 ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

Comunicat de noves mesures per combatre la Covid-19 que entren en vigor de manera immediata al Citilab

Les noves mesures preventives que entren en vigor de manera immediata al Citilab són les següents:

 • Els serveis d’Opensurf i aules d’estudi queden suspesos.
 • Les formacions presencials programades queden suspeses.
 • Les reserves d’espais i els esdeveniments presencials previstos al centre queden suspesos.
 • Les empreses instal·lades al Citilab poden mantenir la seva activitat dins el seu box, evitant reunions de treball de caràcter presencial en zones comunitàries.
 • L’espai labworking queda obert pels emprenedors i les emprenedores complint les mesures de seguretat i prevenció.

Aquestes noves mesures entren en vigor aquest divendres 30 d’octubre de 2020 i duraran fins a nou avís.

Mentrestant, es demana complir amb les mesures de seguretat i prevenció, així com seguir les indicacions i consells sanitaris del Departament de Salut Pública: http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/

Divendres, 30 d’octubre de 2020

L'entrada Citilab suspèn l’accés a l’Opensurf, a les formacions i als esdeveniments presencials amb motiu de les noves mesures per combatre la Covid-19 ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/10/30/citilab-suspen-acces-a-opensurf-formacions-i-esdeveniments-presencials-amb-motiu-de-noves-mesures-per-combatre-la-covid/feed/ 0
Dissenya i planifica un projecte a la nova formació oberta i en línia del Citilab! https://www.citilab.eu/actualitat/2020/10/20/dissenya-i-planifica-un-projecte-a-la-nova-formacio-oberta-i-en-linia-del-citilab/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/10/20/dissenya-i-planifica-un-projecte-a-la-nova-formacio-oberta-i-en-linia-del-citilab/#comments_reply Tue, 20 Oct 2020 07:50:22 +0000 https://www.citilab.eu/?p=38662 L'entrada Dissenya i planifica un projecte a la nova formació oberta i en línia del Citilab! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

Els propers 17 i 18 de novembre, participa des de casa al Taller de Projectes!

Citilab posa en marxa la primera edició del Taller de Projectes, una formació nova impulsada pel laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat que té l’objectiu de capacitar qualsevol persona en edat laboral en el disseny i la planificació de projectes a través de metodologies participatives i col·laboratives.

A través d’aquest curs telemàtic, les persones participants treballaran la capacitat de creació de projectes, posant en pràctica les metodologies adequades i aprenent a trobar les eines necessàries per convertir una idea inicial en un projecte.

A qui va adreçat el Taller de Projectes?

El Taller de Projectes és una formació oberta a la ciutadania i s’hi pot inscriure qualsevol persona en edat laboral, és a dir, a partir dels 16 anys.

Aquesta formació s’ha dissenyat pensant en ser un curs útil per a totes aquelles persones que vulguin aprendre a donar forma de projecte a una idea, per a persones que vulguin fer de la redacció i execució de projectes la seva activitat laboral o per a nous emprenedors i noves emprenedores que tot just inicien la seva activitat econòmica.

El Taller de Projectes també és una formació que complementa el contingut del Taller de Creativitat i, per tant, pot ser molt útil per a totes les persones participants d’aquesta formació del Citilab.

Informació d’interès: data, hora, inscripció…

La formació s’impartirà íntegrament en línia els propers dimarts 17 i dimecres 18 de novembre de 2020. La formació té una durada de 7 hores i mitja, dividides de la següent manera: el dimarts 17 de novembre de 9:30 a 13:45 hores i el dimecres 18 de novembre de 10 a 13:15 hores. Per tant, el primer dia s’imparteixen 4 hores de formació en línia i el segon les 3 hores restants.

El Taller de Projectes és un curs telemàtic gratuït per a l’usuari.

Per a formular la inscripció, cal enviar un correu a laborlab@e-citilab.eu indicant el vostre nom i cognoms, any de naixement, sector professional i fent una breu explicació sobre la motivació o l’interès per formar part d’aquest curs.

Les places són limitades!

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'entrada Dissenya i planifica un projecte a la nova formació oberta i en línia del Citilab! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/10/20/dissenya-i-planifica-un-projecte-a-la-nova-formacio-oberta-i-en-linia-del-citilab/feed/ 0
Arriba un nou taller presencial al Citilab: crea el teu propi joc de taula personalitzat i dissenyat en 3D! https://www.citilab.eu/actualitat/2020/10/20/arriba-un-nou-taller-presencial-al-citilab-crea-el-teu-propi-joc-de-taula-en-3d-personalitzat-dissenyat-en-3d/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/10/20/arriba-un-nou-taller-presencial-al-citilab-crea-el-teu-propi-joc-de-taula-en-3d-personalitzat-dissenyat-en-3d/#comments_reply Tue, 20 Oct 2020 07:15:13 +0000 https://www.citilab.eu/?p=38654 L'entrada Arriba un nou taller presencial al Citilab: crea el teu propi joc de taula personalitzat i dissenyat en 3D! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

L’activitat es desenvoluparà al llarg de quatre tardes de dimarts: 3, 10, 17 i 24 de novembre

Citilab posa en marxa un nou taller presencial sobre disseny 3D i programació que s’impartirà les tardes dels dimarts 3, 10, 17 i 24 de novembre de 2020, de 17 a 18:30 hores.

T’agradaria introduïr-te al món del disseny en 3D? T’interessa la programació per blocs? Vols crear el teu propi joc de taula i endur-te una versió única i personalitzada del Tres en ratlla? 

Contingut del taller

A través d’aquesta activitat les persones participants descobriran les pautes bàsiques per a dissenyar en 3D a través de la modelització en línia i la programació per blocs, vectoritzant imatges en format mapa de bits per a importar a Tinkercad i exportant els models generats per imprimir-los en 3D. D’aquesta manera, cada participant podrà crear i personalitzar el seu joc de taula preferit!

Tinkercad, l’eina emprada pel disseny dels elements, és un recurs virtual i gratuït que permet la introducció al disseny 3D de forma planera i motivadora, tot desenvolupant la competència digital i la creativitat.

Quin serà el resultat tangible del taller? La creació d’un Tres en ratlla, el conegut joc de taula, dissenyat de manera personalitzada i imprès en 3D!

Aforament, preu i inscripció

Aquest taller va dirigit a un públic general a partir de 12 anys.

L’aforament del taller és limitat a 9 persones i l’ús de la mascareta és obligatori per garantir la seguretat de totes i tots els participants. El preu del taller és de 15 euros per persona.

Per realitzar la inscripció heu d’enviar un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu indicant el nom i cognoms, any de naixement i la població de la persona que s’inscriu, deixant també un telèfon de contacte. Les inscripcions es faran per ordre d’arribada dels correus rebuts.

Un cop confirmada la inscripció pel Citilab, s’ha de realitzar el pagament i disposareu de 5 dies per entregar el justificant. En cas de no rebre’l, la inscripció quedarà cancel·lada. 

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

L'entrada Arriba un nou taller presencial al Citilab: crea el teu propi joc de taula personalitzat i dissenyat en 3D! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/10/20/arriba-un-nou-taller-presencial-al-citilab-crea-el-teu-propi-joc-de-taula-en-3d-personalitzat-dissenyat-en-3d/feed/ 0
Citilab llança un repte a les persones emprenedores de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per combatre les addiccions tecnològiques entre els joves https://www.citilab.eu/actualitat/2020/10/19/citilab-llanca-un-repte-a-les-persones-emprenedores-de-larea-metropolitana-de-barcelona-per-combatre-les-addiccions-tecnologiques-entre-els-joves/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/10/19/citilab-llanca-un-repte-a-les-persones-emprenedores-de-larea-metropolitana-de-barcelona-per-combatre-les-addiccions-tecnologiques-entre-els-joves/#comments_reply Mon, 19 Oct 2020 11:01:17 +0000 https://www.citilab.eu/?p=38589 L'entrada Citilab llança un repte a les persones emprenedores de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per combatre les addiccions tecnològiques entre els joves ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

S’obre un procés de Compra Pública Innovadora per donar suport a iniciatives d’innovació social i tecnològica amb un pressupost total de 19.000 euros

Citilab impulsa una nova convocatòria de Compra Pública Innovadora, un procediment per a la selecció de propostes que desenvolupin iniciatives i activitats d’innovació social i tecnològica que donin resposta a un problema o repte social.

El repte social que han d’abordar les propostes que es presentin en aquest nou procés és fomentar el bon ús dels dispositius mòbils entre els joves. Aquest repte neix del procés d’escolta activa en el qual ha participat l’alumnat de secundària de Cornellà de Llobregat i ha manifestat el seu interès i preocupació per les tecnoaddiccions i el bon ús de la tecnologia mòbil.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte LaborLab del Citilab, que treballa per seleccionar i donar suport al talent emprenedor social i tecnològic per tal de promoure projectes d’innovació en àmbits de tendència i la formació en noves professions.

Context

Amb aquest procés de Compra Pública Innovadora, Citilab ha trobat un instrument per donar suport a l’emprenedoria social i tecnològica i a noves propostes dirigides a la millora de la societat davant de les necessitats actuals. Així, recolza l’exploració, el disseny de solucions, la creació de prototips i el desenvolupament experimental amb la finalitat de demostrar la viabilitat de nous productes i serveis.

L’any 2019 ja es va obrir una convocatòria en la qual, de totes les propostes rebudes, es van seleccionar dos projectes d’innovació social i tecnològica que promovien l’eliminació de la cosificació dels estereotips i la imatge de les nenes, les noies joves i les dones a través de l’ús de les xarxes socials. Podeu recuperar tota la informació i conèixer les propostes seleccionades fent clic aquí.

Detalls de la convocatòria: participació, pressupost, bases generals i bases específiques

Citilab obre aquest procés a tots els emprenedors i les emprenedores de qualsevol municipi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El procediment es divideix en tres fases i disposa d’un pressupost màxim de 19.000 euros. En cas de ser seleccionats, els participants hauran d’estar donats d’alta per realitzar activitats empresarials o professionals durant les fases d’exploració / estudi de viabilitat (fase 2) i de desenvolupament experimental o prototipat (fase 3).

El procediment de convocatòria i selecció es regeix pel plec de clàusules generals i es concreta a través d’un plec de prescripcions específiques addicionals. Es poden consultar a continuació:

El projecte ThinkLab del Citilab treballa per identificar, visibilitzar i mobilitzar el coneixement ciutadà de Cornellà de Llobregat comptant amb la participació dels actius de la ciutat per impulsar solucions innovadores a reptes locals. Una de les accions que s’ha dut a terme amb aquest objectiu és el de la identificació de temes d’interès dels treballs de recerca dels centres educatius de Cornellà.

Per tant, en aquesta nova convocatòria de la Compra Pública Innovadora, el repte ve definit a través de les necessitats i preocupacions que es detecten als treballs de recerca dels joves dels centres educatius de secundària de la ciutat, el qual no deixa de ser una projecció present del futur del demà. 

A través de les eleccions de les temàtiques dels treballs de recerca, s’ha detectat que l’àmbit que més preocupa a la joventut és el de salut, i en concret, un dels temes més treballats ha estat el de les tecnoaddiccions

Ara més que mai es fa necessari buscar solucions innovadores per a les famílies davant de la situació social en la que ens trobem. Precisament el context del COVID ha provocat que molts joves fessin un ús millorable del dispositius mòbils comparat a altres contextos. És per aquest motiu que el tema que es proposa tractar en aquesta oportunitat és el de la salut digital

Tenint en compte la descripció de la necessitat presentada, es proposa abordar el repte: fomentar el bon ús del telèfon mòbil entre els joves.

Les propostes d’innovació social i tecnològica han d’oferir solucions per tal de resoldre aquest repte en matèria de salut digital.

Podrà participar en aquesta convocatòria qualsevol persona física o jurídica, amb residència o domicili fiscal en qualsevol municipi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La documentació que cal presentar:

 • NIF de la persona física o jurídica que presenta la proposta.
 • Documents models que es facilitin per presentar la proposta.

Cada persona participant només pot presentar una proposta.

El procediment general per a la selecció i suport de propostes es desenvoluparà en tres fases:

 • Fase 1: concurs d’idees
 • Fase 2: exploració / estudi de viabilitat de solucions
 • Fase 3: desenvolupament experimental

La presentació de propostes es podrà formalitzar fins el dilluns 2 de novembre de 2020. Cada participant ha de completar aquest document en format electrònic i enviar-lo a través del correu electrònic, dins del termini establert, a laborlab@e-citilab.eu

El dilluns 9 de novembre de 2020 es facilitarà la relació de participants admesos, les puntuacions obtingudes i les propostes selecciones per a passar a la segona fase al web del Citilab.

El nombre màxim de propostes seleccionades per a què passin a la fase d’exploració / estudi és de 5 propostes.

En cas de ser seleccionats, els participants hauran d’entregar la següent documentació per a poder passar a la segona fase:

 • Annex 2 (de les Bases Específiques): Model de Declaració Responsable per part del participant de no incórrer en cap causa de prohibició o d’incompatibilitat així com d’estar al corrent de les seves obligacions tributàries i de la seguretat social.
 • Document d’alta per realitzar activitats empresarials o professionals (model 036).

Les persones que accedeixin a aquesta fase seran adjudicatàries d’un contracte remunerat de 10 dies naturals amb un import màxim de 1.400 euros en funció de la puntuació obtinguda a l’avaluació de la proposta.

El dimecres 11 de novembre de 2020 participaran en una sessió de treball en línia en la qual, de manera telemàtica, podran treballar diferents aspectes de les propostes presentades.

La data límit per a l’entrega del document de disseny de projecte amb l’estudi de viabilitat és el diumenge 22 de novembre de 2020

El divendres 27 de novembre de 2020 es facilitarà la relació de participants admesos, les puntuacions obtingudes i les propostes selecciones per a passar a la tercera fase al web del Citilab.

El nombre màxim de propostes seleccionades per a què passin a la fase de desenvolupament experimental o prototip serà de 2 propostes.

Els participants seleccionats seran adjudicataris d’un contracte remunerat de 30 dies naturals amb un import màxim de 6.000 euros en funció de la puntuació obtinguda a l’avaluació de la proposta i hauran de fer el desenvolupament experimental o prototip i lliurar un document de memòria de resultats al llarg de la durada de la fase 3  (data màxima: dilluns 28 de desembre de 2020).

A continuació es pot consular la relació de dates clau del procés de Compra Pública Innovadora del Citilab:

 • 02/11/2020: data màxima per a la presentació de propostes.
 • 09/11/2020: publicació de la relació de participants admesos, puntuacions obtingudes i les propostes seleccionades que passen a la fase 2.
 • 11/11/2020: sessió de treball en línia per a treballar diferents aspectes de les propostes presentades.
 • 22/11/2020: data màxima per a l’entrega de l’estudi de viabilitat.
 • 27/11/2020: publicació de la relació de participants admesos, puntuacions obtingudes i les propostes seleccionades que passen a la fase 3.
 • 28/12/2020: data màxima per a la realització del desenvolupament experimental o prototip i lliurament de la documentació amb la memòria d’activitat.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'entrada Citilab llança un repte a les persones emprenedores de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per combatre les addiccions tecnològiques entre els joves ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/10/19/citilab-llanca-un-repte-a-les-persones-emprenedores-de-larea-metropolitana-de-barcelona-per-combatre-les-addiccions-tecnologiques-entre-els-joves/feed/ 0