CITILAB https://www.citilab.eu Citilab-Cornella Fri, 25 Sep 2020 10:54:55 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 Posa’t les ulleres de la creativitat i potencia aquesta competència professional clau a la formació en línia del Citilab! https://www.citilab.eu/actualitat/2020/09/22/posat-les-ulleres-de-la-creativitat-i-potencia-aquesta-competencia-professional-clau-a-la-formacio-en-linia-del-citilab/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/09/22/posat-les-ulleres-de-la-creativitat-i-potencia-aquesta-competencia-professional-clau-a-la-formacio-en-linia-del-citilab/#comments_reply Tue, 22 Sep 2020 06:24:05 +0000 https://www.citilab.eu/?p=38242 L'entrada Posa’t les ulleres de la creativitat i potencia aquesta competència professional clau a la formació en línia del Citilab! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

Ja et pots inscriure a la nova edició virtual del Taller de Creativitat del lab de Cornellà, que s’impartirà els dies 20 i 21 d’octubre!

Citilab posa en marxa una nova edició del Taller de Creativitat que, enguany, torna amb un format íntegrament en línia. La formació, que té una durada total de 7 hores, s’impartirà virtualment durant dos dies: dimarts 20 d’octubre, de 9:30 a 13:30 hores, i dimecres 21 d’octubre de 2020, de 10 a 13 hores. Per tant, la sessió del primer dia serà de quatre hores i la sessió del segon dia serà de tres hores.

Les persones participants treballaran aquesta capacitat que marca la diferència al món laboral a través de metodologies participatives i col·laboratives pròpies dels laboratoris d’innovació per trobar solucions creatives a casos reals!

Totes les persones en edat laboral podran participar en aquesta formació per aprendre a aplicar diferents tècniques de la creativitat així com mètodes per potenciar-la, identificar els seus potenciadors i els seus inhibidors, pensar lateralment i sortir de la zona de confort, tot participant en dinàmiques innovadores pròpies dels laboratoris ciutadans i tenint contacte amb altres professionals de diversos àmbits i sectors. L’objectiu final del taller és fomentar la creativitat en l’entorn de treball i tractar alguns elements de la comunicació eficaç.

Vídeo-resum del Taller de Creativitat celebrat presencialment al Citilab l’any 2019

Vols potenciar aquesta competència tan necessària per a poder innovar en el món laboral? Vols preparar-te pel teu futur professional o treballar la creativitat per aplicar-la al teu entorn laboral? No deixis escapar aquesta oportunitat i forma’t en aquest taller del Citilab, un centre d’innovació de referència i un entorn creatiu nodrit d’empreses en el qual es desenvolupen projectes d’innovació a través de tecnologies de tendència que generen noves professions!

Per a formular la inscripció, envia un correu electrònic a laborlab@e-citilab.eu indicant el teu nom i cognoms, any de naixement, sector professional i una breu explicació de la teva motivació i interès per participar en el taller. 

Aquesta formació és gratuïta gràcies al suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'entrada Posa’t les ulleres de la creativitat i potencia aquesta competència professional clau a la formació en línia del Citilab! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/09/22/posat-les-ulleres-de-la-creativitat-i-potencia-aquesta-competencia-professional-clau-a-la-formacio-en-linia-del-citilab/feed/ 0
Descobrim i construïm màquines simples i motoritzades al nou taller presencial del Citilab! https://www.citilab.eu/actualitat/2020/09/21/descobrim-i-construim-maquines-simples-i-motoritzades-al-nou-taller-presencial-del-citilab/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/09/21/descobrim-i-construim-maquines-simples-i-motoritzades-al-nou-taller-presencial-del-citilab/#comments_reply Mon, 21 Sep 2020 11:43:17 +0000 https://www.citilab.eu/?p=38341 L'entrada Descobrim i construïm màquines simples i motoritzades al nou taller presencial del Citilab! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

El taller es desenvoluparà al llarg de quatre tardes de dimarts: 6, 13, 20 i 27 d’octubre, de 17 a 18:30 hores

Coincidint amb la tornada de les formacions regulars del Citilab, també posem en marxa novament els tallers mensuals sobre noves tendències tecnològiques que s’imparteixen les tardes de dimarts al laboratori d’innovació de Cornellà de Llobregat.

Si tens més de 8 anys i vols endinsar-te al món de les màquines, descobrir els seus mecanismes i construir diverses maquetes, no et perdis aquest nou taller que es desenvoluparà al llarg de 4 sessions presencials i que tindran lloc al Citilab els dimarts 6, 13, 20 i 27 d’octubre, de 17 a 18:30 hores.

Contingut del taller

Les persones participants aprendran a identificar els mecanismes que formen les màquines simples del nostre entorn més proper, descobriran els canvis que es produeixen a l’hora d’aplicar forces amb mecanismes i sense, i posaran en pràctica habilitats pròpies del pensament computacional, com ara la lògica, la capacitat de resolució de problemes, l’esperit crític i la creativitat. 

La metodologia emprada en el taller es basa en el mètode Tinkering, que fomenta l’experimentació manipulativa de diferents elements i la vivenciació d’allò que cal aprendre!

Aforament, preu i inscripció

L’aforament del taller és limitat a 9 persones i l’ús de la mascareta és obligatori per garantir la seguretat de totes i tots els participants. El preu del taller és de 15 euros per persona.

Per realitzar la inscripció heu d’enviar un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu indicant el nom i cognoms, any de naixement i la població de la persona que s’inscriu, deixant també un telèfon de contacte. Les inscripcions es faran per ordre d’arribada dels correus rebuts.

Un cop confirmada la inscripció pel Citilab, s’ha de realitzar el pagament i disposareu de 5 dies per entregar el justificant. En cas de no rebre’l, la inscripció quedarà cancel·lada. 

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

L'entrada Descobrim i construïm màquines simples i motoritzades al nou taller presencial del Citilab! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/09/21/descobrim-i-construim-maquines-simples-i-motoritzades-al-nou-taller-presencial-del-citilab/feed/ 0
Aquest setembre tornen les formacions del Citilab combinant els formats presencial i en línia https://www.citilab.eu/actualitat/2020/09/08/aquest-setembre-tornen-les-formacions-del-citilab-combinant-els-formats-presencial-i-en-linia/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/09/08/aquest-setembre-tornen-les-formacions-del-citilab-combinant-els-formats-presencial-i-en-linia/#comments_reply Tue, 08 Sep 2020 12:49:08 +0000 https://www.citilab.eu/?p=37855 L'entrada Aquest setembre tornen les formacions del Citilab combinant els formats presencial i en línia ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

Inscripcions obertes a partir del 15 de setembre a les 9 hores!

Les formacions del Citilab tornen entre els mesos de setembre i octubre carregades de novetats. El nou quadrimestre formatiu inclou cursos en línia i cursos presencials que tindran aforament limitat de 9 persones i ús de mascareta obligatori. Com sempre, l’oferta d’activitats és ben diversa i està dirigida a tots els públics.

Les formacions del Citilab

Iniciació a la programació amb Scratch’ oferirà una modalitat presencial i una modalitat en línia, ‘Robòtica i electrònica creativa amb Snap4Arduino’ seguirà sent una formació exclusivament presencial i ‘Programació d’Aplicacions mòbils amb AppInventor’ es desenvoluparà només en format virtual.

Desplegueu cada secció per a consultar la informació de cada curs:

Formació presencial per aprendre a programar, utilitzar el pensament lògic i interactuar amb la tecnologia d’una manera activa i creativa. 

 • Durada: anual (octubre – juny)
 • Inici: 1 d’octubre de 2020.
 • Horari: dijous, de 17:15h a 18:15h.
 • Públic: Nens i nenes de 8 a 12 anys. Formació orientada a alumnat nou!
 • Aforament: 9 alumnes per aula.
 • Preu: 100 euros per persona.

Més informació

PLACES COMPLETES

Formació en línia per aprendre a programar, utilitzar el pensament lògic i interactuar amb la tecnologia d’una manera activa i creativa. 

 • Durada: anual (octubre – juny).
 • Inici: 5 d’octubre de 2020.
 • Horari: dilluns, de 17:15h a 18:15h.
 • Públic: nens i nenes de 8 a 12 anys. Formació orientada a alumnat nou!
 • Preu: 75 euros per persona.

Més informació

Formació presencial per aprendre a programar dispositius electrònics i robots de manera gràfica i intuïtiva amb l’entorn de programació lliure dissenyat al Citilab.

 • Durada: quadrimestral (setembre – gener). 
 • Inici: 30 setembre de 2020. 
 • Horari: Dimecres, de 17:00h a 18:30h.
 • Públic: Públic en general a partir de 12 anys.
 • Aforament: 9 alumnes per aula.
 • Preu: 75 euros per persona.

Més informació

Formació en línia per aprendre a crear aplicacions per a mòbils i tauletes amb el sistema operatiu Android.

 • Durada: quadrimestral (octubre – gener). 
 • Inici: 1 octubre de 2020. 
 • Horari: Dijous, de 17:00h a 18:30h.
 • Públic: Públic en general a partir de 12 anys.
 • Preu: 50 euros per persona.

Més informació

Tallers mensuals i presencials sobre noves tendències

Tot just fa un any, Citilab va inaugurar els tallers curts (entre 2 i 5 sessions) sobre àmbits de tendència, que tenen una durada mensual i que s’imparteixen els dimarts a la tarda de manera presencial.

Desplegueu cada secció per a consultar la informació de cada taller:

Analitzem les màquines que ens envolten, coneixem per a què serveixen i quins mecanismes necessiten per a funcionar a través del mètode Tinkering (experimentació manipulativa).

 • Durada: 4 sessions.
 • Dates i horari: Dimarts 6, 13, 20 i 27 d’octubre de 2020. De 17h a 18:30h.
 • Públic: Públic general a partir de 8 anys.
 • Aforament: 9 participants per aula.
 • Preu: 15 euros per persona.

Descobrim les pautes bàsiques per a dissenyar i imprimir de forma òptima un objecte en 3D. Versionem i personalitzem elements de jocs de taula existents per obtenir-ne un resultat innovador creat en 3D!

 • Durada: 4 sessions.
 • Horari: Dimarts 3, 10,17, 24 de novembre de 2020. De 17h a 18:30h.
 • Públic: A partir de 12 anys.
 • Aforament: 9 participants per aula.
 • Preu: 15 euros per persona.

Dissenyem una garlanda per a decorar l’arbre de Nadal de forma original i personalitzada. Es treballarà amb l’entorn de programació Turtlestitch, el qual permet combinar la programació d’un dibuix amb la broda del mateix sobre un teixit. 

 • Durada:  2 sessions.
 • Horari: Dimarts 15 i 22 desembre de 2020. De 17h a 18:30h.
 • Públic: A partir de 8 anys. És un taller pensat per a gaudir en família!
 • Aforament: 9 participants per aula.
 • Preu: 8 euros per persona.

Inscripcions obertes a partir del 15 de setembre a les 9 hores!

Per realitzar la inscripció heu d’enviar un correu electrònic a l’adreça inscripcio@e-citilab.eu indicant el nom i cognoms, any de naixement, la població, un telèfon de contacte i la formació a la qual s’inscriu la persona en qüestió. Les inscripcions es faran per ordre d’arribada dels correus rebuts a partir del 15 de setembre a les 9h, no abans.

Un cop confirmada la inscripció pel Citilab, s’ha de realitzar el pagament i disposareu de 5 dies per entregar el justificant. En cas de no rebre’l, la inscripció quedarà cancel·lada. 

Amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

L'entrada Aquest setembre tornen les formacions del Citilab combinant els formats presencial i en línia ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/09/08/aquest-setembre-tornen-les-formacions-del-citilab-combinant-els-formats-presencial-i-en-linia/feed/ 0
Citilab torna a obrir l’Opensurf amb aforament limitat i torns horaris a partir de l’1 de setembre https://www.citilab.eu/actualitat/2020/09/01/citilab-torna-a-obrir-opensurf-amb-aforament-limitat-cita-previa-torns-horaris-a-partir-1-setembre/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/09/01/citilab-torna-a-obrir-opensurf-amb-aforament-limitat-cita-previa-torns-horaris-a-partir-1-setembre/#comments_reply Tue, 01 Sep 2020 06:21:49 +0000 https://www.citilab.eu/?p=37573 L'entrada Citilab torna a obrir l’Opensurf amb aforament limitat i torns horaris a partir de l’1 de setembre ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

Es podrà accedir-hi de dilluns a divendres, de 8h a 20h, (exceptuant els dies festius), amb cita prèvia i acomplint les mesures de seguretat

A partir d’avui, dimarts 1 de setembre de 2020, Citilab torna a obrir al públic l’Opensurf de dilluns a divendres, de les 8 fins les 20 hores, exceptuant els dies festius. Les aules d’estudi romandran tancades en horari nocturn fins a nou avís.

Per accedir a l’Opensurf caldrà reservar cita prèvia a través de l’aplicació ‘Mi Club Online, respectar els torns horaris (de 8 a 11:45 hores, de 12:15 a 15:45 hores i de 16:15 a 20 hores) i acomplir les mesures de seguretat indicades pel personal i a les instal·lacions.

Vols venir a estudiar, treballar o connectar-te a Internet al Citilab? Segueix les següents indicacions, fent clic en cada secció desplegable:

El primer pas per a poder reservar cita prèvia és activar el teu Carnet Virtual de Citilaber:

 1. Accedeix a l’aplicació ‘Mi Club Online’ a través del següent enllaç: https://citilab.miclubonline.net/.
 2. Selecciona l’opció ‘Carnet Virtual’ que hi ha al menú. Introdueix el codi del Citilab: Inzd3E7e52
 3. Prem ‘recordar contrasenya’ i introdueix el teu correu electrònic. És on rebràs la informació d’activació i accés.
 4. Introdueix l’usuari i la contrasenya que haurà arribat al teu correu electrònic.

Ja has activat el teu Carnet Virtual!

Un cop tinguis activat el Carnet Virtual, ja pots reservar la teva plaça en algun dels torns horaris:

 1. Al calendari de l’aplicació ‘Mi Club Online‘, consulta els dies i torns horaris disponibles. 
 2. Fes clic sobre el dia i torn horari que t’interessa i, a continuació, prem el botó ‘Reservar’.

Si l’aplicació t’ho confirma, ja tens la plaça reservada en el torn indicat!

Assisteix presencialment al Citilab en el torn horari que has reservat i, sobretot, no oblidis el teu smartphone. Un cop a les instal·lacions, segueix aquests passos:

 1. Entra novament a https://citilab.miclubonline.net/ introduint el teu usuari i contrasenya, i accedeix a l’opció ‘Carnet Virtual’ del menú.
 2. Gira la pantalla del teu smartphone, tal com indica la pantalla, i apropa’l al lector QR que hi ha a recepció. D’aquesta manera, es registrarà la teva assistència i ja podràs entrar a l’espai.

En cas que hagis fet una reserva i no puguis venir, has d’avisar l’equip del Citilab, escrivint un correu electrònic a qr@e-citilab.eu o trucant al 93 551 06 60 abans del torn horari de la teva reserva per anul·lar-la. Un cop ens avisis, alliberem la teva plaça per tal que un altre Citilaber pugui fer-ne ús. 

Si no anul·les la teva reserva, i no has arribat durant la primera hora del teu torn reservat, s’anul·larà la reserva present, així com totes les reserves posteriors que hagis efectuat, per tal que un altre Citilaber pugui fer ús de l’espai. Si la incidència es repeteix, es bloquejarà temporalment l’opció a efectuar reserves de l’espai.

Si tens cap dubte o incidència tècnica pots comunicar-ho al correu: qr@e-citilab.eu i si necessites suport per a dur a terme tot aquest procés, pots demanar ajuda de manera presencial a recepció.

Amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

L'entrada Citilab torna a obrir l’Opensurf amb aforament limitat i torns horaris a partir de l’1 de setembre ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/09/01/citilab-torna-a-obrir-opensurf-amb-aforament-limitat-cita-previa-torns-horaris-a-partir-1-setembre/feed/ 0
Citilab participa en el nou Màster en Disseny i Direcció de Labs de la Universitat de Barcelona amb i2cat i la Generalitat de Catalunya https://www.citilab.eu/actualitat/2020/07/21/citilab-participa-en-el-nou-master-en-disseny-i-direccio-de-labs-de-la-universitat-de-barcelona-amb-i2cat-i-la-generalitat-de-catalunya/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/07/21/citilab-participa-en-el-nou-master-en-disseny-i-direccio-de-labs-de-la-universitat-de-barcelona-amb-i2cat-i-la-generalitat-de-catalunya/#comments_reply Tue, 21 Jul 2020 11:36:52 +0000 https://www.citilab.eu/?p=37558 L'entrada Citilab participa en el nou Màster en Disseny i Direcció de Labs de la Universitat de Barcelona amb i2cat i la Generalitat de Catalunya ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

El proper mes d’octubre del 2020 es posarà en marxa el nou Màster en Disseny i Direcció de Labs i Projectes d’Innovació Social i Digital (Didilabs), una formació en línia que té l’objectiu de capacitar professionals qualificats en el desenvolupament de projectes d’innovació social i digital i en el disseny, la implementació i la direcció de labs i xarxes de laboratoris ciutadans.

Aquesta formació s’ha desenvolupat amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, la Fundació i2cat, la Generalitat de Catalunya i Citilab.

El context, una necessitat social en un moment clau

El Màster en Disseny i Direcció de Labs neix en un moment clau per la innovació social i digital. Actualment, promoure dinàmiques d’innovació social i digital s’ha convertit en un element estratègic en el desenvolupament de les noves polítiques públiques i en la transformació d’algunes estructures socials, tant públiques com privades. Els labs són els instruments que acompanyen la transformació d’aquestes institucions de la Societat del Coneixement.

Aquest màster s’impulsa davant la necessitat de capacitar nous professionals en aquesta especialitat i oferir noves respostes als reptes de l’actualitat. La formació superior en aquests nous perfils professionals facilitarà el lideratge i la dinamització d’aquest procés transformador, que fomenta el naixement de laboratoris d’innovació social i digital a tot el país.

La formació

Didilabs és un màster professionalitzador, dissenyat per ser cursat completament en línia i concebut per completar en 1 any.  Aquesta formació va dirigida a responsables de polítiques digitals, promotors de labs, dissenyadors, executors i directors de labs, responsables d’innovació i dinamitzadors, assessors, consultors i investigadors. 

Els professionals podran comprendre el fenomen digital i el seu impacte en la construcció de la societat digital com a Societat del Coneixement, conèixer els problemes i els reptes d’aquesta societat, situar la narrativa sobre la innovació social i digital i conèixer les dinàmiques del canvi social; així com aprendre a dissenyar ecosistemes d’innovació social i digital, promoure, desenvolupar i dirigir projectes, labs i estructures similars dedicades a la innovació social i dissenyar comunitats ciutadanes que participin en projectes d’innovació social i digital.

L’aportació del Citilab, experiència i coneixement

Citilab, com a primer laboratori ciutadà d’innovació social i digital d’Europa, ha col·laborat en aquesta formació desenvolupant un total de sis tallers sobre direcció de labs, activació d’ecosistemes d’innovació oberta a través de la metodologia 3H, trasllat de les pràctiques innovadors habituals dels labs al món educatiu, generació de projectes d’innovació social i tecnològica i formacions en noves professions i, finalment, generació d’informació i coneixement obert així com impacte i valor de la innovació.

Tot aquest contingut està directament relacionat amb les línies de treball pròpies del laboratori d’innovació de Cornellà de Llobregat: Col·laboratori, EduLab, LaborLab i ThinkLab.


El màster s’emmarca en el procés de transformació social i digital, de creació d’un estat de la innovació com a contrapunt a l’estat del benestar i com un instrument per a crear i articular un Sistema Universal d’Innovació i s’alinia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, amb el Programa Horizon Europe 21-27 i amb les Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya.

També compta amb la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Rovira i Virgili, COEbreLAB, la Universitat de Deusto, la Diputació de Lleida, ESADE Business School, UpSocial, CENFIM i consultores independents. Representants de la Diputació de Barcelona, Everis Living Lab Barcelona, Espai Cràter, Colectic, CriTIC, Xnet, The Beach lab x Europe, Living Lab de Salut (IrsiCaixa), la Universitat Politècnica de Catalunya, l’Hospital Sant Joan de Déu, Pirates de Catalunya, KDE e.V., Ideograma i AKIS International també col·laboren com a conferenciants.

Podeu consultar el pla d’estudis complet, el professorat implicat, la calendarització de la formació i tota la informació addicional fent clic aquí. Per a formular la preinscripció en línia  teniu temps fins l’1 d’octubre!

L'entrada Citilab participa en el nou Màster en Disseny i Direcció de Labs de la Universitat de Barcelona amb i2cat i la Generalitat de Catalunya ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/07/21/citilab-participa-en-el-nou-master-en-disseny-i-direccio-de-labs-de-la-universitat-de-barcelona-amb-i2cat-i-la-generalitat-de-catalunya/feed/ 0
Ja podeu adquirir el kit de robòtica i la placa ED1 del Citilab a través de la nostra nova botiga en línia! https://www.citilab.eu/actualitat/2020/07/07/ja-podeu-adquirir-el-kit-de-robotica-i-la-placa-ed1-del-citilab-a-traves-de-la-nostra-nova-botiga-en-linia/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/07/07/ja-podeu-adquirir-el-kit-de-robotica-i-la-placa-ed1-del-citilab-a-traves-de-la-nostra-nova-botiga-en-linia/#comments_reply Tue, 07 Jul 2020 09:43:31 +0000 https://www.citilab.eu/?p=37536 L'entrada Ja podeu adquirir el kit de robòtica i la placa ED1 del Citilab a través de la nostra nova botiga en línia! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

El laboratori d’innovació social i digital de Cornellà de Llobregat estrena botiga en línia, el Market del Citilab, posant a la venda el kit de robòtica educatiu ED1 i la placa ED1, productes desenvolupats amb fins pedagògics al Citilab.

El kit de robòtica i la placa ED1 del Citilab

El kit de robòtica ED1 inclou els materials necessaris per realitzar el muntatge del robot Fantàstic: la placa ED1, els motors, el cable USB i la bateria. A més, ofereix la possibilitat de personalitzar el robot a través d’un patró model que facilita la creació d’un vestit. 

La placa ED1 s’ha dissenyat al lab de Cornellà amb l’objectiu de poder realitzar projectes educatius de robòtica, electrònica creativa, domòtica i fins i tot d’Internet de les Coses. La placa es programa amb l’entorn microBlocks, un nou llenguatge de programació visual per blocs semblant a l’Scratch que funciona dins la placa i permet treballar tant projectes interactius com autònoms de forma transparent.

A través del projecte EduLab, Citilab impulsa que les nenes i els nens esdevinguin competents en les habilitats del segle XXI, fomentant la creativitat, el pensament analític i la innovació i facilitant l’experimentació de les disciplines STEAM així com les activitats interdisciplinars.

Per a accedir a la botiga en línia, podeu fer-ho entrant a la pàgina web del Citilab i cercant el ‘Market’ al menú principal de la part superior o a través de l’enllaç https://market.citilab.eu/.

L'entrada Ja podeu adquirir el kit de robòtica i la placa ED1 del Citilab a través de la nostra nova botiga en línia! ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/07/07/ja-podeu-adquirir-el-kit-de-robotica-i-la-placa-ed1-del-citilab-a-traves-de-la-nostra-nova-botiga-en-linia/feed/ 0
Citilab torna a obrir l’Opensurf i les aules d’estudi amb aforament limitat i torns horaris a partir de l’1 de juliol https://www.citilab.eu/actualitat/2020/06/26/citilab-torna-a-obrir-lopensurf-i-les-aules-destudi-amb-aforament-limitat-i-torns-horaris-a-partir-de-l1-de-juliol/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/06/26/citilab-torna-a-obrir-lopensurf-i-les-aules-destudi-amb-aforament-limitat-i-torns-horaris-a-partir-de-l1-de-juliol/#comments_reply Fri, 26 Jun 2020 11:26:33 +0000 https://www.citilab.eu/?p=37480 L'entrada Citilab torna a obrir l’Opensurf i les aules d’estudi amb aforament limitat i torns horaris a partir de l’1 de juliol ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

Es podrà accedir-hi de dilluns a divendres, de 8h a 20h, reservant cita prèvia i acomplint les mesures de seguretat

El proper dimecres 1 de juliol de 2020, Citilab torna a obrir al públic l’Opensurf i les aules d’estudi de dilluns a divendres, de les 8 hores fins les 20 hores. L’Opensurf i les aules d’estudi romandran tancades en horari nocturn fins a nou avís.

Per accedir a l’Opensurf caldrà reservar cita prèvia a través de l’aplicació ‘Mi Club Online, respectar els torns horaris (de 8 a 11:45 hores, de 12:15 a 15:45 hores i de 16:15 a 20 hores) i acomplir les mesures de seguretat indicades pel personal i a les instal·lacions.

Vols venir a estudiar, treballar o connectar-te a Internet al Citilab? Segueix les següents indicacions, fent clic en cada secció desplegable:

El primer pas per a poder reservar cita prèvia és activar el teu Carnet Virtual de Citilaber:

 1. Accedeix a l’aplicació ‘Mi Club Online’ a través del següent enllaç: https://citilab.miclubonline.net/.
 2. Selecciona l’opció ‘Carnet Virtual’ que hi ha al menú. Introdueix el codi del Citilab: Inzd3E7e52
 3. Prem ‘recordar contrasenya’ i introdueix el teu correu electrònic. És on rebràs la informació d’activació i accés.
 4. Introdueix l’usuari i la contrasenya que haurà arribat al teu correu electrònic.

Ja has activat el teu Carnet Virtual!

Un cop tinguis activat el Carnet Virtual, ja pots reservar la teva plaça en algun dels torns horaris:

 1. Al calendari de l’aplicació ‘Mi Club Online‘, consulta els dies i torns horaris disponibles. 
 2. Fes clic sobre el dia i torn horari que t’interessa i, a continuació, prem el botó ‘Reservar’.

Si l’aplicació t’ho confirma, ja tens la plaça reservada en el torn indicat!

Assisteix presencialment al Citilab en el torn horari que has reservat i, sobretot, no oblidis el teu smartphone. Un cop a les instal·lacions, segueix aquests passos:

 1. Entra novament a https://citilab.miclubonline.net/ introduint el teu usuari i contrasenya, i accedeix a l’opció ‘Carnet Virtual’ del menú.
 2. Gira la pantalla del teu smartphone, tal com indica la pantalla, i apropa’l al lector QR que hi ha a recepció. D’aquesta manera, es registrarà la teva assistència i ja podràs entrar a l’espai.

En cas que hagis fet una reserva i no puguis venir, has d’avisar l’equip del Citilab, escrivint un correu electrònic a qr@e-citilab.eu o trucant al 93 551 06 60 abans del torn horari de la teva reserva per anul·lar-la. Un cop ens avisis, alliberem la teva plaça per tal que un altre Citilaber pugui fer-ne ús. 

Si no anul·les la teva reserva, i no has arribat durant la primera hora del teu torn reservat, s’anul·larà la reserva present, així com totes les reserves posteriors que hagis efectuat, per tal que un altre Citilaber pugui fer ús de l’espai. Si la incidència es repeteix, es bloquejarà temporalment l’opció a efectuar reserves de l’espai.

Si tens cap dubte o incidència tècnica pots comunicar-ho al correu: qr@e-citilab.eu i si necessites suport per a dur a terme tot aquest procés, pots demanar ajuda de manera presencial a recepció.

Amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

L'entrada Citilab torna a obrir l’Opensurf i les aules d’estudi amb aforament limitat i torns horaris a partir de l’1 de juliol ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/06/26/citilab-torna-a-obrir-lopensurf-i-les-aules-destudi-amb-aforament-limitat-i-torns-horaris-a-partir-de-l1-de-juliol/feed/ 0
Treball autònom i suport telemàtic per realitzar en família els projectes de programació sobre el malbaratament alimentari https://www.citilab.eu/actualitat/2020/06/09/treball-autonom-suport-telematic-realitzar-en-familia-projectes-programacio-malbaratament-alimentari/ https://www.citilab.eu/actualitat/2020/06/09/treball-autonom-suport-telematic-realitzar-en-familia-projectes-programacio-malbaratament-alimentari/#comments_reply Tue, 09 Jun 2020 11:26:12 +0000 https://www.citilab.eu/?p=37418 L'entrada Treball autònom i suport telemàtic per realitzar en família els projectes de programació sobre el malbaratament alimentari ha aparegut primer a CITILAB.

]]>

Vuit famílies treballen col·laborativament des de casa per fer front al repte del mes de juny del Citilab

El passat dimarts 2 de juny, Citilab va presentar el repte de programació adreçat a famílies a través d’una trobada virtual oberta que es va realitzar durant la tarda. En aquesta sessió en línia es va presentar el repte i es van donar les directrius per poder realitzar els projectes: jocs senzills desenvolupats amb qualsevol entorn de programació (preferiblement Scratch o qualsevol entorn de programari lliure) la temàtica dels quals giri entorn el malbaratament d’aliments.

Citilab ha ofert una sessió formativa gratuïta d’1 hora a totes les persones participants i, d’altra banda, s’estan realitzant tutories personalitzades en línia amb cadascuna de les vuit famílies. D’aquesta manera, grans i petits treballen col·laborativament i de manera autònoma des de casa, però compten amb el suport del Citilab per resoldre dubtes i superar les dificultats que es van presentant.

Cada equip té temps fins la setmana que ve, el proper dimarts 16 de juny de 2020, per presentar les seves propostes. Dos dies més tard, el dijous 18 de juny de 2020, es farà una presentació oberta, també virtual, en la qual cada equip exposarà el seu joc.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

L'entrada Treball autònom i suport telemàtic per realitzar en família els projectes de programació sobre el malbaratament alimentari ha aparegut primer a CITILAB.

]]>
https://www.citilab.eu/actualitat/2020/06/09/treball-autonom-suport-telematic-realitzar-en-familia-projectes-programacio-malbaratament-alimentari/feed/ 0