skip to Main Content

Aquest estiu, fes música i crea formes acolorides i en moviment programant en directe al taller del Citilab

El Tecnoestiu 2024 és l’activitat tecnològica, audiovisual, creativa i divertida per a infants, famílies, casals d’estiu i esplais a Cornellà de Llobregat

Com cada any, quan s’acaba el curs escolar i arriba la calor, torna el Tecnoestiu del Citilab, l’activitat tecnològica del laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat.

Aquest taller del Citilab es dirigeix a casals d’estiu, esplais i famílies o grups de particulars que vulguin gaudir d’un matí d’aprenentatge tecnològic, creativitat, treball col·laboratiu i diversió!

Crearem un espectacle digital, musical i visual estiuenc programant per blocs en viu!

L’estiu és, sobretot per a nens i nenes, sinònim de vacances, gresca, calor, festa, alegria, colors i moviment! Per aquest motiu, el Tecnoestiu d’enguany us fa una proposta d’allò més entretinguda: aprendre programació per blocs per poder crear un espectacle musical i visual ben alegre per donar la benvinguda a l’estiu.

Així doncs, a través de dos llenguatges de programació per blocs diferents (Snap! i MicroBlocks), nenes i nens hauran d’improvisar ritmes, melodies, gràfics de colors i elements en moviment que apareixeran a les pantalles i que formaran un espectacle digital, visual i sonor. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del moviment Live Coding (codificació en directe), que és una forma d’art escènic on la creativitat i la programació s’uneixen d’una forma natural.

Com ho farem? Què aprendrem? Quines eines farem servir?

Les dues eines de programació per blocs que s’empraran en el taller, Snap! i MicroBlocks, són senzilles i afavoreixen l’aproximació al món de la codificació i al Live Coding.

Programant amb MicroBlocks a l’ordinador i connectant-hi un dispositiu MIDI, que és un aparell que permet la comunicació entre instruments musicals electrònics i ordinadors, es farà música en directe. Així, començarem per la part rítmica i després s’aniran afegint diferents acords per construir melodies. 

Podeu veure un exemple visual de com els blocs es converteixen en música a continuació:

La generació de visuals es durà a terme amb Snap!, el llenguatge que té moltes possibilitat gràfiques i que permet dibuixar i manipular objectes. Fent servir el micròfon dels ordinadors portàtils, es sincronitzarà la música i el moviment de les formes així com els canvis de tonalitats de colors, obtenint com a resultat aquest espectacle digital, visual i sonor únic!

Més informació: dates, horari, preu i inscripció

El taller té una durada de 3 hores, de manera que cal que escolliu un sol dia, un matí de dilluns a divendres entre el 27 de juny i el 24 de juliol de 2024. L’activitat es desenvoluparà de manera presencial al Citilab durant el matí que escolliu, de 10 a 13 hores.

El Tecnoestiu està obert a famílies i grups de particulars. L’edat mínima per participar-hi és de 6 anys, però dels 6 als 8 anys caldrà que nenes i nens vagin acompanyats. A partir dels 9 anys, l’activitat es pot seguir de manera autònoma.

El preu és de 6 euros per persona participant

Si us hi voleu inscriure, cal que envieu un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu indicant el nom i cognom de cada participant, l’any de naixement i el dia que voleu assistir al Tecnoestiu. Rebreu una resposta amb les indicacions per a completar la inscripció.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Logos - Ajuntament de Cornellà i AMB (2024)

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar