skip to Main Content
Dinàmica Cocreació Museus, Centres Patrimonials, Adhoc Cultura I Citilab 2024

Citilab i Adhoc Cultura contribueixen a fer que els museus i centres patrimonials catalans siguin més socials i innovadors

Professionals del sector cultural, museístic i patrimonial s’impliquen en el codisseny d’una formació per implementar la innovació oberta a les institucions del sector

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat i Adhoc Cultura han impulsat la col·laboració i la trobada amb representants de museus i centres patrimonials de Catalunya amb l’objectiu de col·laborar i codissenyar una formació pilot que incorpori i implementi la innovació oberta i la metodologia pròpia dels laboratoris ciutadans a les institucions culturals.

Al llarg de tres sessions, professionals d’institucions culturals catalanes s’han reunit al Citilab per aproximar-se als laboratoris ciutadans i a la cocreació, identificar els reptes principals del sector que afecten els museus i els centres patrimonials i, en darrera instància, desenvolupar el prototip d’una formació dirigida a professionals de les institucions culturals.

Representants del Museu de les Aigües, la Fundació Agbar, la Unitat de Patrimoni de Gavà, la Fundació Iluro, el Museu de Terrassa, el Museo Transformador, el Museu de Cerdanyola, la Model, la Coordinació Museística i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona han participat en aquest procés de cocreació. L’acció s’emmarca en la tasca del Colaboratorio IC, el grup de treball obert i distribuït que està format per diversos agents de l’ecosistema d’innovació ciutadana d’arreu del territori espanyol i que busca promoure i visibilitzar la innovació ciutadana.

Dinàmica Cocreació Museus, Centres Patrimonials, Adhoc Cultura I Citilab 2024
Dinàmica Cocreació Museus, Centres Patrimonials, Adhoc Cultura I Citilab 2024
Dinàmica Cocreació Museus, Centres Patrimonials, Adhoc Cultura I Citilab 2024
Dinàmica Cocreació Museus, Centres Patrimonials, Adhoc Cultura I Citilab 2023
Dinàmica Cocreació Museus, Centres Patrimonials, Adhoc Cultura I Citilab 2023

El prototip d’una formació que uneix innovació oberta i gestió cultural

L’objectiu de la formació, desenvolupada en format pilot per professionals del sector cultural, museístic i patrimonial, Adhoc Cultura i Citilab, és integrar la innovació ciutadana de manera transversal en l’operativa de les organitzacions i promoure la creació de coneixement des de la base

Durant les sessions de treball al Citilab, el disseny del programa formatiu s’ha dut a terme combinant la intel·ligència col·lectiva i l’imprescindible coneixement dels agents del sector amb l’aportació de la intel·ligència artificial. Aquesta pràctica ha fet viure en primera persona als participants un procés de cocreació a un laboratori ciutadà: treballant de manera col·laborativa, afavorint la participació i la creativitat de les persones participants i, per què no, incorporant eines tecnològiques de tendència.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Logos - Ajuntament de Cornellà i AMB (2024)

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar