skip to Main Content
Jornada De Recerca De Ciutat 2024

Els 25 millors treballs de recerca de Cornellà i 400 estudiants donen sentit a la Jornada de Recerca de Ciutat

Citilab i el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat V han organitzat aquesta cinquena edició de la jornada

Les autores i els autors dels millors treballs de recerca de Cornellà, seleccionats pels mateixos centres educatius, i al voltant de 400 estudiants de primer de batxillerat dels instituts públics de la ciutat han participat en la cinquena edició de la Jornada de Recerca de Ciutat, celebrada el passat divendres 19 d’abril al Citilab.

Sandra Gallardo, inspectora del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i Javier González, director gerent del Citilab, han inaugurat la jornada de bon matí, reunint l’alumnat al vestíbul del laboratori ciutadà de Cornellà per convidar tothom a esprémer al màxim aquesta oportunitat única de conèixer l’experiència tenint referents tan propers: les seves companyes i els seus companys d’un curs superior.

A continuació, la trobada s’ha desenvolupat com estava previst: al primer torn, l’alumnat de l’Institut Esteve Terradas i Illa, l’Institut Maria Aurèlia Capmany i l’Institut Miquel Martí i Pol ha sigut el públic assistent. Cada estudiant ha pogut estar present a dues exposicions diferents, escollides en funció dels seus interessos. Al segon torn horari, noies i nois de l’Institut Francesc Macià i de l’Institut Joan Miró han repetit la mateixa experiència.

La Jornada de Recerca de Ciutat és un espai d’intercanvi de coneixement entre iguals que té un doble benefici: d’una banda, s’empodera l’alumnat de segon de batxillerat en el seu rol d’investigadors i oradors i, d’altra banda, es fomenta l’observació i l’aprenentatge de l’alumnat d’un curs inferior dotant-los de referents. Tot això en un context de diàleg, escolta activa i moviment fora de l’aula.

Tant la vintena de noies i nois de segon de batxillerat, que tenien el rol de ponent, com l’alumnat de primer de batxillerat, que feia de públic, han col·laborat per captar l’essència d’aquesta trobada participant activament en el vídeo que podeu veure a continuació:

#CornellàRecerca sou vosaltres!

Contingut obert al Mapa de Coneixement

Citilab, a més de coorganitzar la Jornada de Recerca de Ciutat, visibilitza i dona valor al coneixement nou, original i de qualitat creat per joves de Cornellà publicant els seus treballs de recerca al Mapa de Coneixement i compartint els seus vídeos de presentació a través d’un fil de X (Twitter).

Podeu consultar les investigacions a continuació:


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà 2024

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar