skip to Main Content
Pla De Digitalització Sector De La Restauració De Cornellà 2024

Citilab impulsa un pla de digitalització per al sector de la restauració de Cornellà de Llobregat

Tens un bar o un restaurant a la ciutat? Vols treballar la presència digital del teu local per guanyar visibilitat? No et perdis aquesta oportunitat!


Si tens un bar o restaurant a Cornellà i t’agradaria treballar la presència digital del teu negoci i aprofitar els avenços de les tecnologies amb la voluntat de guanyar visibilitat a Internet i augmentar la clientela, aquest 2024 tens una oportunitat única al Citilab!


El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat impulsa enguany un pla de digitalització dirigit al sector de la restauració local que es composa per un cicle formatiu (6 tallers curts) i un programa d’acompanyament personalitzat. En una primera etapa, restauradores i restauradors podran participar en 6 tallers pràctics gratuïts que els permetran aprendre nous continguts en matèria de digitalització. Després de la formació, també podran comptar amb 3 sessions de mentoria individualitzada i 6 mesos acompanyament personalitzat.

L’objectiu d’aquest pla de digitalització del 2024 és que bars i restaurants de Cornellà guanyin presència professional en el món digital i obrin la porta a noves oportunitats: explorar eines per arribar a nous clients i fidelitzar els actuals, millorar la imatge digital del negoci, fer un ús de les xarxes socials, dissenyar la carta i altres materials visuals atractius…

6 tallers complementaris i gratuïts als quals s’hi pot assistir presencialment o virtualment 

El cicle formatiu consisteix en 6 tallers pràctics sobre temàtiques complementàries en matèria de digitalització que, en cas de cursar-los tots, oferiran una capacitació molt més completa a totes les persones participants. Ara bé, els tallers també es poden cursar individualment (participant exclusivament als que més interessin a cada persona/negoci en funció de les seves necessitats). 

Aquests tallers es desenvoluparan al llarg del 2024 començant a finals del mes d’abril i finalitzant al novembre

A més, per facilitar l’assistència de professionals del sector de la restauració, el format de participació als tallers serà híbrid: s’hi podrà assistir presencialment (venint al Citilab) o virtualment (connectant-se a cada taller a través d’una eina de videoconferència).

Descobreix els sis tallers del cicle formatiu. Desplega cada secció per conèixer en què consisteix cada formació, les dates, l’horari i altra informació rellevant:

Treballarem les claus per guanyar visibilitat a les xarxes socials, tot desenvolupant el pla estratègic de social media per a cada bar o restaurant. Aprendrem a construir una comunitat virtual de clients, crear continguts i recursos i, en definitiva, explotar el màxim potencial de les xarxes socials per fer créixer el vostre negoci.

 • Dates: Dilluns 29 i dimarts 30 d’abril de 2024.
 • Horari: 9:00 a 11:00 hores (cada sessió).
 • Durada: 2 sessions de 2 hores cadascuna (4 hores en total).
 • Format: Híbrid (presencial i virtual).
 • Preu: Gratuït per a les persones participants.

Descobrirem l’eina anomenada Canva i aprendrem a extreure suc d’aquesta plataforma gratuïta per treballar la imatge professional del restaurant, tot creant contingut gràfic (cartelleria, publicacions per a les xarxes socials…) i dissenyant noves cartes per a cada local de restauració.

 • Data: Dilluns 27 i dimarts 28 de maig de 2024.
 • Horari: 9:00 a 11:00 hores (cada sessió).
 • Durada: 2 sessions de 2 hores cadascuna (4 hores en total).
 • Format: Híbrid (presencial i virtual).
 • Preu: Gratuït per a les persones participants.

Aprendrem a crear vídeos curts de manera fàcil i pràctica per a publicar a xarxes socials. A banda de fer servir aplicacions senzilles, es treballarà el contingut que encaixa amb cada local i s’aprendrà a viralitzar aquests vídeos per a Instagram (Reel) o TikTok, entre altres.

 • Dates: Dilluns 17 i dimarts 18 de juny de 2024.
 • Horari: 9:00 a 11:00 hores (cada sessió).
 • Durada: 2 sessions de 2 hores cadascuna (4 hores en total).
 • Format: Híbrid (presencial i virtual).
 • Preu: Gratuït per a les persones participants.

Treballarem la fitxa de Google Maps per fer possible que cada local es converteixi en un dels primers resultats quan els clients facin cerques a Google. Així doncs, aprendrem a obrir una fitxa de Google Maps i a gestionar-la correctament perquè sigui efectiva i atraigui clientela.

 • Data: Dimecres 18 de setembre de 2024.
 • Horari: 9:00 a 11:00 hores.
 • Durada: 1 sessió de 2 hores (2 hores en total).
 • Format: Híbrid (presencial i virtual).
 • Preu: Gratuït per a les persones participants.

Descobrirem com podem aprofitar al màxim les tecnologies de CRM per augmentar la fidelització dels clients i capitalitzar les oportunitats de negoci. Explorarem a fons les estratègies per a la recopilació de dades dels clients, des de les tècniques de captació fins a les formes innovadores d’obtenir informació valuosa.

 • Dates: Dimecres 9 i dijous 10 d’octubre de 2024.
 • Horari: 9:00 a 11:00 hores (cada sessió).
 • Durada: 2 sessions de 2 hores cadascuna (4 hores en total).
 • Format: Híbrid (presencial i virtual).
 • Preu: Gratuït per a les persones participants.

Desenvoluparem un pla d’acció digital efectiu per a bars i restaurants, tenint en compte la coherència global de cada negoci i l’entorn en què opera. Farem una anàlisi del mercat, identificació del públic objectiu i crearem una estratègia de màrqueting digital eficaç, treballant també l’ús de les xarxes socials, la gestió de continguts, el posicionament SEO i altres aspectes clau per a obtenir una presència en línia integrada.

 • Dates: Dimarts 5 i dimecres 6 de novembre de 2024.
 • Horari: 9:00 a 11:00 hores (cada sessió).
 • Durada: 2 sessions de 2 hores cadascuna (4 hores en total).
 • Format: Híbrid (presencial i virtual).
 • Preu: Gratuït per a les persones participants.

Les places estan limitades i s’adjudicaran per ordre d’inscripció.

3 sessions de mentoria i 6 mesos d’acompanyament personalitzat

Per completar la formació, restauradores i restauradors podran participar -també de manera gratuïta!- en un programa d’acompanyament durant 6 mesos, que inclou 3 sessions individuals per a cada restaurant i suport addicional telemàtic amb l’objectiu d’acabar d’aplicar i integrar tots els coneixements apresos.

Les places estan limitades i s’adjudicaran per ordre d’inscripció.

Procés d’inscripció

Per a formular la inscripció i assistir de manera gratuïta a qualsevol dels tallers d’aquest cicle formatiu, cal emplenar el següent formulari:


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà 2024

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar