skip to Main Content
Salut Digital 2023

Citilab presenta el projecte Salut Digital a totes les entitats esportives de Cornellà

La prevenció de l’assetjament i el ciberbullying en l’àmbit esportiu es planteja com una línia de treball a la ciutat

Citilab ha presentat el projecte Salut Digital al Consell Municipal de l’Esport amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta iniciativa que és pionera perquè posa el focus en la prevenció de l’assetjament i el ciberbullying fora de l’àmbit escolar i de l’educació formal, centrant-se en la detecció precoç de comportaments de risc que es desenvolupen entre infants i adolescents en l’entorn esportiu.

Salut Digital per a totes les entitats esportives de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Tenint en compte la rellevància del canvi d’òptica que té el projecte (tant pel fet que el projecte es dediqui a la prevenció -abans de la generació d’un problema que pot arribar a ser molt greu- com pel canvi d’entorn on es produeix la interacció personal), el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, com a partner del projecte, dona suport a la iniciativa i la posa a disposició de totes les entitats esportives cornellanenques que hi estiguin interessades

Incorporar el projecte Salut Digital -i, per tant, integrar aquesta línia de treball per la prevenció de l’assetjament i el ciberbullying a les entitats esportives- s’alinea i complementa la voluntat municipal d’incorporar el compromís social al procés de digitalització de les entitats esportives de Cornellà. La coincidència d’objectius, entre el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Cornellà i Citilab, planteja un procés en què la implementació de la digitalització ha de tenir en compte la seguretat i el benestar dels i les esportistes joves, configurant un entorn digital segur.

El Club Bàsquet Cornellà i la Unió Esportiva Cornellà han format part de la prova pilot del projecte des del 2022

El Club Bàsquet Cornellà i la Unió Esportiva Cornellài la seva fundació– han sigut les dues entitats cornellanenques que han participat en la prova pilot d’aquesta iniciativa, una col·laboració que es va iniciar al principi de la temporada 2022/2023.

En el marc del projecte Salut Digital, totes dues entitats han posat a disposició de jugadores i jugadors l’eina b-resol, una aplicació mòbil que serveix per a què noies i nois puguin comunicar situacions d’alerta de manera anònima i fer possible que les entitats actuïn abans que es generin conflictes importants. D’altra banda, comptant amb la col·laboració de la Cooperativa Eines -especialitzada l’assetjament entre iguals-, també s’ha ofert formació a entrenadors i entrenadores i s’han dut a terme dinàmiques psicoeducatives gamificades per sensibilitzar infants i adolescents sobre la importància que tenen els rols que adopten tots els individus en una situació d’assetjament, posant especial èmfasi en el paper dels espectadors i les espectadores.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà 2024

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar