skip to Main Content
Formació D'alfabetització Digital

Més de 210 persones han millorat les seves competències digitals al Citilab durant el 2023

El laboratori ciutadà de Cornellà ofereix cursos per a tots els nivells d’aprenentatge amb l’objectiu de garantir la inclusió digital de la ciutadania

Citilab ha contribuït en la capacitació digital de 216 persones durant el 2023 oferint i dinamitzant una varietat de formacions d’alfabetització digital dirigides a un públic divers: des de persones que han hagut d’aprendre a fer servir un ordinador pràcticament des de zero fins a persones que han volgut ampliar els seus coneixements i descobrir noves eines i funcionalitats de l’entorn digital.

A més dels diversos nivells d’aprenentatge, el públic també ha sigut divers per l’edat, la situació laboral i la motivació de participar en els cursos. Gent gran que no es vol quedar enrere en l’era digital, persones en situació de desocupació que volen trobar feina, persones que volen millorar la seva situació laboral adquirint noves competències professionals, comerciants de Cornellà de Llobregat que volen digitalitzar els seus negocis o persones que volen examinar-se i certificar-se en l’ACTIC (l’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació), són alguns dels exemples.

Per donar resposta a les necessitats de cada perfil, Citilab ofereix formacions regulars per dos nivells de coneixement diferents (‘Inicia’t’ i ‘Cuida’t, comunica’t i comparteix’), explora les capacitats d’innovació i digitalització de la gent gran a través del SeniorLab, disposa d’un servei de consultes obert a tota la ciutadania (‘Consulta i practica’), col·labora amb el Departament de Polítiques d’Ocupació de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat dinamitzant cursos sobre eines de teletreball i cursos de preparació de l’ACTIC (l’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació) i, finalment, ha ofert formacions i tutories individuals a comerciants de la ciutat interessats en transformar digitalment els seus negocis.

Així com s’explicava en una de les darreres notícies que Citilab treballa per democratitzar l’accés a la programació, la robòtica i les tendències tecnològiques, una altra de les tasques fundacionals del laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat és trencar la bretxa digital i garantir la inclusió de tota la ciutadania en l’era de la digitalització i la hiperconnexió. A través d’aquestes formacions es combat activament aquesta problemàtica social i es vetlla per fer realitat una premisa: que ningú quedi enrere.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Logos - Ajuntament de Cornellà i AMB (2024)

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar