skip to Main Content
Iniciació Al Món Digital, Inclusió Digital, Formació

Comença el 2024 amb el propòsit de millorar les teves competències digitals al Citilab

Inicia’t al món digital pràcticament des de zero o aprèn a fer servir més eines ofimàtiques i noves funcionalitats

Citilab obre el període d’inscripcions per participar a les formacions quadrimestrals que estan dirigits a totes les persones interessades en millorar les seves competències digitals.

Coneixes algú que es vulgui iniciar en el món digital, aprendre a fer servir l’ordinador i altres dispositius mòbils i adquirir els coneixements bàsics com, per exemple, navegar a través d’Internet, crear documents o fer servir el correu electrònic? 

O potser vols ampliar les teves competències, familiaritzar-te amb noves eines digitals, aprendre noves funcionalitats (com fer tràmits administratius a través d’Internet, comunicar-te a través d’eines de missatgeria instantània, crear i publicar imatges i vídeos…) i guanyar autonomia? 

Desplega cada secció per obtenir informació sobre cada formació i servei:

L’Inicia’t és una formació bàsica que permet que les persones participants puguin aprendre a fer ús de l’ordinador i dels dispositius mòbils, tenir coneixement bàsics per navegar, trobar informació, guardar-la en diferents suports… També s’introdueix l’ús d’imatges, la creació de documents i l’ús del correu electrònic.

D’aquesta manera, participant en 10 sessions de 2 hores cadascuna (2 sessions cada setmana), les persones participants guanyen autonomia i aprofiten els recursos que ofereix Internet. S’obren dos horaris diferents, una sessió de matins i una de tardes.

Hi ha dues convocatòries obertes a les quals us podeu inscriure:

Convocatòries

 • Gener
  • Data d’inici (primera sessió): Dimarts 23 de gener de 2024.
 • Març
  • Data d’inici (primera sessió): Dimarts 5 de març 2024.

Informació detallada del curs

 • Dies: Cada dimarts i cada dimecres.
 • Horari:
  • Matins: 12:00 a 14:00 hores.
  • Tardes: 16:00 a 18:00 hores.
 • Durada: 10 sessions.
 • Format: Presencial.
 • Preu: Gratuït per a les persones participants. Només cal fer-se el carnet de Citilaber per accedir a les instal·lacions, que té un preu de 3 euros anuals.

Cuida’t, comunica’t i comparteix és una formació adreçada a totes les persones adultes que vulguin millorar la seves competències digitals i adquirir coneixements específics d’eines digitals. És important tenir en compte que per cursar aquesta formació cal tenir coneixements previs relacionats amb l’ús de les tecnologies o haver realitzat la formació Inicia’t del Citilab.

El curs, que té una durada de 3 mesos, ofereix un contingut més avançat que l’Inicia’t, fent possible que les persones participants es familiaritzin amb l’ús de l’ordinador i dispositius mòbils, facin servir diverses aplicacions i eines digitals (núvol, tràmits administratius…), es puguin comunicar en línia (a través d’eines de missatgeria instantània i eines de videoconferència) i crear i gestionar contingut textual, gràfic i audiovisual (elaborar documents, fer i publicar fotografies, enregistrar i compartir vídeos…).

Hi ha dues convocatòries obertes a les quals us podeu inscriure.

Convocatòries

 • Gener
  • Data d’inici (primera sessió): Dilluns 22 de gener de 2024.
 • Abril
  • Data d’inici (primera sessió): Dilluns 22 d’abril de 2024.

Informació detallada del curs

 • Dies: Cada dilluns.
 • Horari: 17:00 a 19:00 hores.
 • Durada: 12 sessions.
 • Format: Presencial.
 • Preu: Gratuït per a les persones participants. Només cal fer-se el carnet de Citilaber per accedir a les instal·lacions, que té un preu de 3 euros anuals.

Consulta i practica és un servei de suport i consulta en matèria TIC, un espai en el qual totes les persones que tinguin dubtes, vulguin practicar o necessitin suport en l’àmbit digital puguin comptar amb l’ajuda del personal de l’Opensurf del Citilab durant l’horari establert i detallat a continuació. 

El servei s’ofereix tant presencialment (de dilluns a dijous, de 16 a 18 hores) com virtualment (cada divendres, de 16 a 18 hores).

Les persones que tinguin coneixements per a connectar-se a través d’una eina de videoconferència podran accedir al servei telemàticament i fer consultes a l’equip del Citilab cada divendres a la tarda.

Informació detallada del curs

 • Format, dies i horari:
  • Atenció presencial: Disponible de dilluns a dijous, de 16:00 a 18:00 hores.
  • Atenció virtual: Disponible cada divendres, de 16:00 a 18:00 hores.
 • Durada: Servei permanent.
 • Preu: Gratuït per a les persones participants. Només cal fer-se el carnet de Citilaber per accedir a les instal·lacions, que té un preu de 3 euros anuals.

Inscripcions obertes a partir del 17 de gener de 2024 a les 9:00 hores

Per a inscriure’s a qualsevol de les formacions cal enviar un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu indicant el nom i cognoms, l’any de naixement i la població de residència de la persona que s’inscriu, deixant també un telèfon de contacte i concretant la formació o les formacions a les quals es vol participar, igual que també la convocatòria. 

Les inscripcions es faran per ordre d’arriba dels correus electrònics rebuts a partir del 17 de gener de 2024 a les 9:00 hores, no abans.

Totes les persones que no disposin de coneixements TIC o mitjans digitals per a fer la reserva de la cita prèvia seguint aquest procés telemàtic, poden dirigir-se a la recepció del Citilab o trucar al 93 551 06 60 en l’horari d’obertura del centre: de dilluns a divendres, de 8 a 20 hores, exceptuant els dies festius.

D’altra banda, també és important tenir en compte que s’ofereixen descomptes en les activitats formatives del Citilab en els següents casos:

 • 30% de descompte qualsevol amb una discapacitat reconeguda del 33% o més.
 • 20% de descompte per a menors de famílies nombroses o monoparentals.
 • 40% de descompte per a menors amb tots els tutors a l’atur.

*Els descomptes són acumulables.

*Cal acreditar qualsevol d’aquestes condicions en el moment de la inscripció.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Logos - Ajuntament de Cornellà i AMB (2024)

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar