skip to Main Content
Tecnohivern 2024

Enceta el 2024 aprenent a fer servir la tecnologia per camuflar-te com ho fan els animals a la naturalesa!

Aprofitant les vacances de Nadal a l’escola, dissenyem i programem un accessori tecnològic que, a través de sensors i llums LED, permetrà que ens mimetitzem amb l’entorn

Torna el Tecnohivern del Citilab, l’activitat tecnològica del laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat que convida nens i nenes a apropar-se a la tecnologia durant un matí de creativitat, treball col·laboratiu i diversió.

Dimecres 3 i dijous 4 de gener, de 10 a 13 hores, estreneu el 2024 participant en aquest taller dirigit a famílies, grups de particulars, casals o esplais!

Creem unes ulleres, un collaret, una polsera o un anell tecnològic que ens permetran camuflar-nos amb l’entorn igual que ho fan els animals a la natura 

Alguna vegada heu sentit a parlar de la biomimètica? O us heu preguntat mai per què els animals es camuflen i com ho fan? I com és possible que només ho puguin fer alguns éssers vius?

Com que les persones no ens podem camuflar com ho fan els animals de manera natural, en el Tecnohivern d’enguany parlarem sobre biomimètica i dissenyarem un accessori que ens podrem posar i que programarem perquè tingui l’habilitat de camuflatge i es mimetitzi amb l’entorn. 

Cada participant podrà escollir si vol dur unes ulleres, un collaret, una polsera o un anell que tindrà llums LED i sensors que permetran que l’accessori canviï de color en funció de la tonalitat de l’entorn. Per fer possible aquest camuflatge, nenes i nens programaran els accessoris amb els entorns de programació visual per blocs MicroBlocks i Snap! a través de la placa ED1 del Citilab

A l’acabar, nenes i nens pujaran al plató de televisió del Citilab per explicar l’experiència viscuda al taller i seguir experimentant tècniques de camuflatge, però en aquesta ocasió des del món audiovisual.

Més informació i inscripcions

El taller té una durada de 3 hores, de manera que cal que escolliu un sol dia: dimecres 3 o dijous 4 de gener de 2024. L’activitat es desenvoluparà de manera presencial al Citilab durant el matí que escolliu, de 10 a 13 hores.

El Tecnohivern està obert a famílies i grups de particulars. L’edat mínima per participar-hi és de 6 anys, però dels 6 als 8 anys caldrà que nenes i nens vagin acompanyats. A partir dels 9 anys, l’activitat es pot seguir de manera autònoma.

El preu és de 6 euros per participant

Per a formular la inscripció, cal que envieu un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu indicant el nom i cognom de cada participant, l’any de naixement i el dia que voleu assistir al Tecnohivern. Rebreu una resposta amb les indicacions per a completar la inscripció.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar