skip to Main Content
Scratch Education Collaborative (SEC) 2023-2025

Citilab participa en formacions i xerrades virtuals per debatre amb agents internacionals sobre com fer servir Scratch per enriquir l’aprenentatge de l’alumnat

L’equip del laboratori ciutadà de Cornellà comparteix i adquireix nou coneixement implicant-se en el programa Scratch Education Collaborative (SEC)

Citilab ha participat en diversos tallers i xerrades en línia emmarcades en el Scratch Education Collaborative (SEC) 2023-2025, una iniciativa internacional que cada any selecciona una cinquantena d’organitzacions internacionals -entre les quals, en aquesta nova convocatòria, s’hi troba el Citilab- amb l’objectiu de democratitzar la implementació de la programació visual per blocs creativa i equitativa a través de l’ús de Scratch i ScratchJr.

En els tallers virtuals s’ha treballat l’ús de Scratch com a eina per millorar l’aprenentatge interdisciplinari en entorns d’aprenentatge diversos, s’ha discutit sobre si és possible integrar aquest llenguatge de programació en qualsevol currículum o experiència educativa i s’ha compartit l’enfocament que Scratch contribueix al disseny d’una codificació creativa i equitativa amb experiències que incorporin la cultura de l’alumnat aprenent.

D’altra banda, l’equip del Citilab ha pogut conèixer la nova funcionalitat de ScratchJr, que permet que infants de 6 a 8 anys puguin treballar la programació a través de tauletes, i s’ha descobert també com treballar la creativitat amb Tinkercad, com fer servir el llenguatge Codeblocks! i algunes formes de complementar Scratch amb el disseny 3D.

Contribuint a l’objectiu comú de fer possible que l’aprenentatge de la programació sigui més accessible i equitatiu 

Tal com s’explicava en la notícia publicada al mes de setembre, l’objectiu del programa SEC està del tot aliniat amb una de les metes fundacionals del Citilab: facilitar i augmentar l’accés equitatiu a la programació creativa. El Scratch Education Collaborative vol eliminar les bretxes que han limitat i limiten les oportunitats a les comunitats, reestructurar els recursos per arribar a les comunitats desfavorides i, finalment, crear xarxes, models i experiències d’aprenentatge centrades en l’equitat. 


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar