skip to Main Content
Formacions En Matèria TIC I Competències Digitals 2021, 2022 I 2023

Una vuitantena de persones de Cornellà ha trobat feina després de millorar les seves competències digitals formant-se al Citilab

203 ciutadans i ciutadanes de Cornellà de Llobregat, totes en situació d’atur a l’inici de les formacions, han participat en diversos cursos del Citilab entre els anys 2021 i 2023 -just després de la pandèmia- amb l’objectiu de millorar les seves competències digitals. D’aquestes més de 200 persones formades en aquests cursos, el 40% ha trobat feina.

Aquesta inserció del 40% es tradueix en el fet que 81 persones han trobat feina després d’haver-se implicat en aquests cursos impulsats conjuntament pel Departament de Polítiques d’Ocupació de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i Citilab. I d’aquestes 81 persones que s’han incorporat al món laboral, el 42% ho ha fet en ocupacions en procés de digitalització, és a dir, en feines que estan experimentant una conversió analògica-digital i per les quals, per tal de poder desenvolupar tasques de manera competent, és clau tenir competències digitals.

Aquestes formacions del Citilab, que han permès que dos centenars d’habitants de Cornellà de Llobregat en situació d’atur hagin adquirit nous coneixements i guanyat autonomia en l’ús d’eines digitals, s’han adaptat a la diversitat de nivells: des del més bàsic (persones que han après a fer servir un ordinador i eines ofimàtiques senzilles pràcticament des de zero) fins a més avançats (persones que han guanyat autonomia i han pogut aprendre a fer servir aplicacions i programes informàtics més complexos).

I més enllà del nivell, els cursos també han variat de contingut en funció dels interessos, necessitats i perfils professionals de les persones, de manera que s’han dut a terme des de formacions de preparació dels diversos nivells de l’ACTIC (l’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació) fins a cursos sobre eines de teletreball, creativitat i transformació digital

El perfil demogràfic i professional de les persones que han participat en les formacions per a millorar les seves competències digitals

El 96% del total de les persones participants en aquestes capacitacions en matèria de digitalització formaven part, abans d’iniciar la formació, de col·lectius en situació de vulnerabilitat, sent persones adultes en situació d’atur de llarga durada (és a dir, persones que feia més d’un any que es trobaven sense feina), dones i joves. D’aquest col·lectiu, el 94% ha trobat feina (76 persones) i el 42% ho ha fet en una ocupació en procés de digitalització.

Pel que fa a la participació general, és rellevant destacar que més de la meitat de les persones que han participat en les formacions del Citilab tenen més de 49 anys, concretament el 56%. Aquesta dada confirma que aquestes capacitacions han contribuit al trencament de la bretxa digital entre persones adultes que tenen més de 49 anys, una tasca fundacional del laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat. 

Tenint en compte ara el nivell d’estudis, és interessant tenir en compte que el 49% de les persones formades en matèria de digitalització tenen estudis primaris o d’educació general secundària: el 41% té d’estudis d’EGB (l’anomenada Educació General Bàsica, equivalent només als primers anys de l’ESO, l’actual Educació Secundària Obligatòria) i el 9% ha cursat estudis primaris.

Pel que fa al gènere, val a dir que tant dones com homes han participat en les diverses formacions per capacitar-se digitalment, sent la presència femenina superior. En concret, el 65,5% del total de persones formades són dones i el 34,5% restant són homes.


Aquesta iniciativa ha estat impulsada per l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar