skip to Main Content
Activitat D'escultures De Llum En El Marc Del Meet And Code 2023

Més de 40 estudiants d’ESO dels instituts públics de Cornellà dissenyen escultures electròniques sobre el canvi climàtic al Citilab

Més de 40 estudiants de primer i segon curs d’ESO de 5 instituts públics de Cornellà de Llobregat han començat a idear i dissenyar les seves pròpies escultures electròniques sobre el canvi climàtic al Citilab en la primera sessió d’una activitat d’aprenentatge de la programació i l’electrònica creativa i d’educació ambiental recolzada per la iniciativa Meet and Code i emmarcada en la Setmana Europea de la Programació (EU Code Week).

En la primera sessió, celebrada aquest passat 10 d’octubre al laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat, les noies s’han familiaritzat amb l’entorn de programació visual MicroBlocks i han programat la placa microcontroladora ED1 del Citilab. En aquest moment, han pogut experimentar a través de la programació i l’electrònica creativa i comprovar les possibilitats que ofereix l’ED1 a l’hora d’interactuar amb elements electrònics i desenvolupar projectes interactius.

Un cop assolit aquest coneixement més tècnic, cada grup de noies ha pensat i dibuixat un esbós de les escultures de llum que crearan, a través del treball manual, el proper 24 d’octubre, moment en què es desenvoluparà la segona i última sessió prevista. A través d’aquests esbossos han pogut detectar les necessitats d’aproveïment de material i d’elements tècnics que incorporaran a la seva obra, que serà una representació artística sobre el canvi climàtic.

Esbós Escultura De Llum - Meet And Code 2023
Esbós Escultura De Llum - Meet And Code 2023

Les escultures de llum que crearan les noies seran el resultat tangible d’un procés d’aprenentatge amb valor fruit de participar en una activitat en la qual es treballa el pensament computacional, el pensament creatiu, la competència artística i la sensibilització ambiental de l’alumnat, una suma de competències i valors cívics rellevant.


Aquesta iniciativa compta amb la participació de l’Institut Esteve Terradas i Illa, l’Institut Francesc Macià, l’Institut Maria Aurèlia Capmany, l’Institut Miquel Martí i Pol i l’Institut Neus Català, tots centres d’educació secundària de Cornellà de Llobregat.

A més, rep recolzament de Meet and Code i TechSoup i també compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Meet and Code logos
Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar