skip to Main Content
Foto De Grup Escola D'Administració Pública De Catalunya (EAPC) I Citilab

Citilab acompanya l’Escola d’Administració Pública de Catalunya en l’impuls de la implementació del seu nou model d’aprenentatge i desenvolupament

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha volgut sumar coneixement i incorporar dinàmiques de cocreació i metodologies pròpies dels laboratoris ciutadans per transformar el model de formació de l’Administració

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat ha col·laborat amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) per contribuir en la implementació del nou model d’aprenentatge i desenvolupament (MAD) impulsat per la mateixa Escola.

Tenint en compte la voluntat de l’EAPC d’incorporar nous recursos vinculats amb la innovació social i digital i els laboratoris ciutadans i d’implementar polítiques d’innovació en la institució en un moment de transformació estructural, Citilab ha traslladat el seu coneixement en la matèria oferint una formació pràctica i codissenyant i realitzant una dinàmica de cocreació per abordar aquest repte.

Així doncs, prop de 100 persones expertes en formació de la Generalitat de Catalunya s’han involucrat en aquesta formació pràctica de 22 hores sobre activació d’ecosistemes d’innovació oberta entorn a reptes amb la metodologia de les 3H del Citilab, un contingut especialitzat sobre metodologies Living Lab i d’innovació ciutadana.

Un cop realitzada la formació d’especialització, els i les professionals de l’EAPC i de tot l’àmbit de formació de l’administració catalana han participat en una dinàmica de cocreació dissenyada conjuntament per la Subdirecció General de Recerca, Innovació i Desenvolupament, l’àrea de Model d’Aprenentatge i Gestió del Coneixement de l’EAPC i Citilab. Al llarg de dos dies de treball col·laboratiu a Cornellà de Llobregat, el personal ha treballat dividit en equips i ha desenvolupat prototips de projectes que donen resposta a reptes específics vinculats a l’aplicació del nou model d’aprenentatge i desenvolupament de l’Escola.

En la cloenda d’aquesta dinàmica, els i les portaveus de cada grup de treball han mostrat la satisfacció general i han manifestat la utilitat d’aquest aprenentatge experimental i col·laboratiu al Citilab: “és un luxe dedicar temps a pensar, idear, projectar i imaginar, i no només a fer”, “hem viscut el MAD en primera persona”, “al principi érem un grup, i ara som un equip”, “s’ha vist energia i ganes de transformar coses, quelcom que té molt a veure amb la vocació de servei públic: provocar canvis

El model d’aprenentatge i desenvolupament (MAD) de l’EAPC

El MAD, segons Ismael Peña-López, director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, “és un instrument de treball i una locomotora de canvi estratègic”. “Com a instrument de treball, el MAD persegueix fomentar una gestió integral de talent i coneixement, incrementar l’impacte de les accions d’aprenentatge i desenvolupament, millorar la coherència de tot el sistema i optimitzar els recursos públics. Com a locomotora de canvi, impulsa la nova missió de l’EAPC, que és articular, promoure i produir recerca, anàlisi, serveis i productes relatius al reconeixement, captació i desenvolupament del talent; la formació i l’aprenentatge, i l’organització a l’Administració”.

En resum, “el model d’aprenentatge i desenvolupament és una peça clau en el Pla Estratègic 2022-2027 de l’EAPC, que persegueix un canvi de paradigma al talent a les Administracions: de la funció pública al servei públic”.

Així doncs, l’Escola d’Administració Pública de Catalunya ha comptat amb l’aliança del Citilab per codissenyar estratègies d’implementació efectiva del MAD, que ha sigut possible gràcies a la implicació i compromís de tècnics i tècniques de l’EAPC i col·laboradors externs d’altres organismes de l’Administració de Catalunya.

Aquest treball d’intel·ligència col·lectiva és quelcom propi de les metodologies dels laboratoris ciutadans, ja que es creu en la necessitat de comptar amb el coneixement, la passió i les competències de tots els agents implicats i afectats en un repte tan important com és la transformació del model d’aprenentatge per promoure el talent públic.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar