skip to Main Content
Prova Pilot Salut Digital 2022 Amb UE Cornellà I CB. Cornellà

Citilab estén la mà a totes les entitats esportives de Cornellà que vulguin prevenir l’assetjament i el ciberbullying entre la seva comunitat

Torna a començar la temporada esportiva i es reprèn el projecte Salut Digital

Citilab fa una crida a totes les entitats esportives de Cornellà de Llobregat perquè coneguin i se sumin al projecte Salut Digital, una iniciativa impulsada pel propi laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat que té l’objectiu de prevenir, detectar i intervenir enfront l’assetjament, el ciberassetjament i tota mena de conflictes i violències que afectin adolescents i que es desenvolupin a l’entorn esportiu.

Aprofitant la represa de la temporada esportiva després de l’aturada per les vacances d’estiu, Citilab recorda a totes les entitats cornellanenques que poden disposar d’assessorament i suport per garantir una convivència saludable i el benestar de joves jugadores i jugadors.

Tenint en compte que la prevenció i la detecció incipient de petites situacions és un factor clau pel projecte, una de les primeres accions que s’incorporen al funcionament dels clubs quan formen part de la iniciativa és comptar amb b-resol, una aplicació mòbil que serveix per a què joves esportistes puguin comunicar situacions d’alerta de manera anònima i fer possible que les entitats actuïn abans que es generin conflictes importants. 

El Club Bàsquet Cornellà i la Unió Esportiva Cornellà ja van adoptar l’ús d’aquesta app en la prova pilot posada en marxa al maig de 2022, arribant a 800 joves que conformen els planters d’ambdues entitats. Més tard, al novembre del 2022, Citilab va presentar la iniciativa al Grup de Treball d’Assetjament Escolar i Ciberassetjament al Parlament de Catalunya, moment en què el projecte ja va destacar pel seu canvi d’òptica des de la pròpia concepció. 

Ara, en aquesta nova temporada, l’objectiu del Citilab és mantenir la línia de treball incorporant dinàmiques gamificades en el funcionament de les entitats esportives i ampliar l’abast d’aquestes accions de prevenció de l’assetjament i el ciberbullying a la ciutat de Cornellà de Llobregat.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar