skip to Main Content
Tecnoestiu 2023

Més d’una quarantena de persones ja han participat en l’activitat tecnològica d’estiu del Citilab

Nenes i nens, acompanyades per les seves famílies o agrupacions de lleure, aprenen a camuflar-se fent ús de la tecnologia i de la tècnica audiovisual a Cornellà de Llobregat

Més de 40 persones, la majoria nenes i nens -alguns acompanyats per familiars i altres per les seves monitores i monitors de les agrupacions de lleure-, ja han viscut el Tecnoestiu d’enguany, l’activitat tecnològica d’un matí organitzada pel Citilab que preveu una assistència total de més de 80 persones.

La biomimètica i el camuflatge natural és la temàtica transversal del taller d’aquest estiu. A través de la tecnologia i altres tècniques implantades pels éssers humans, les persones participants imiten la capacitat de camuflatge que tenen alguns animals i plantes del nostre planeta.

Primer, amb l’ordinador i a través de la programació visual per blocs

Nenes i nens fan servir MicroBlocks i Snap! per programar anells, diademes, braçalets i ulleres que estan repletes de llums LED. La connexió d’aquests accessoris a la placa ED1 del Citilab i a sensors de llum fa possible que cada anell, diadema, ullera o braçalet canviï de color, tot adaptant-se a la tonalitat que detecta el sensor.

L’objectiu de l’activitat és promoure l’aprenentatge de la programació i l’electrònica des d’una vessant més creativa, fent possible que nenes i nens s’apropin a aquestes disciplines amb ginys, eines i metodologies innovadores.

Després, amb càmeres i croma al plató de televisió del Citilab

Un cop programats els accessoris lumínics amb MicroBlocks i havent fent desaparèixer el personatge de l’Alonzo en un entorn virtual amb Snap!, nenes i nens canvien d’escenari i es traslladen al plató de televisió del Citilab.

Allà, descobreixen que el color verd és el millor aliat per fer realitat la invisibilitat. Així, experimentant amb el croma, les persones participants camuflen parts del seu cos en un entorn digital generat gràcies a la tècnica audiovisual.

I a l’hivern, més tecnologia i més camuflatge! 

Per a fer possible que les escoles també puguin participar en aquest taller durant el curs, Citilab impartirà aquesta mateixa activitat al novembre de 2023 i al març de 2024.

Escrivint un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu, els centres educatius podran demanar informació i reservar la seva plaça per gaudir d’un matí tecnològic al laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar