skip to Main Content
Jornada CR4 2023

Una seixantena d’estudiants d’ESO de Cornellà de Llobregat s’introdueixen al món de la recerca a través d’una fira intercentre al Citilab

La Jornada CR4 permet que l’alumnat s’apropi a l’àmbit de la investigació d’una manera més formal i fora de l’aula des d’una etapa educativa primerenca

Citilab ha celebrat la tercera edició de la jornada CR4, una trobada intercentre on l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Miquel Martí i Pol i de l’Institut Neus Català de Cornellà de Llobregat dedica un matí a exposar els seus projectes d’investigació en una fira de recerca fora de l’institut.

Les noies i els nois, que es troben cursant l’últim any d’Educació Secundària Obligatòria a la ciutat, han sintetitzat el contingut de la seva recerca en pòsters expositius que han estat visibles al llarg de tota la jornada. Així doncs, durant el matí, l’alumnat ha experimentat dos rols completament antagònics: han practicat l’oratòria i han divulgat coneixement davant d’altres companyes i companys, fent de ponents; i alhora han fet un exercici d’escolta activa i d’aprenentatge fent de públic.

L’alumnat ha valorat les exposicions orals i els pòsters de la resta de companyes i companys in situ. Com a novetat, la jornada d’enguany ha comptat amb una comissió deliberadora formada per sis estudiants, tres estudiants de l’Institut Miquel Martí i Pol i tres més de l’Institut Neus Català, que s’ha encarregat de comptabilitzar els vots rebuts i enunciar els projectes que han sumat les puntuacions més altes.

 

La Jornada CR4 té l’objectiu de preparar les i els estudiants pel seu futur en un moment previ a la transició acadèmica, ja que el curs vinent la majoria d’alumnes estarà estudiant batxillerat o formació professional. Així, participant en una jornada formal i fora del centre, es vol aconseguir que l’alumnat desenvolupi habilitats de recerca i divulgació de coneixement des d’una etapa educativa primerenca.

Aquest acte es troba emmarcat en el projecte RIEC del Citilab, el projecte de Recerca i Innovació Educativa de Ciutat, que té l’objectiu de posar en valor el coneixement ciutadà nou generat per l’alumnat d’ESO, batxillerat i formació professional a través de la investigació, la recerca i la creació de projectes.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar