skip to Main Content
Jornada De Programació I Robòtica Educatives 2023 - #JPRE23

La XV Jornada de Programació i Robòtica Educatives se celebra aquest dissabte 20 de maig al Citilab

Prop de 300 persones s’han inscrit a la jornada, que tindrà lloc a Cornellà de Llobregat, per compartir experiències educatives on s’empren entorns de programació i robòtica

Aquest dissabte 20 de maig de 2023 se celebra la quinzena edició de la Jornada Programa al laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat. Un any més, la comunitat educativa i altres professionals i persones interessades en la programació i la robòtica educatives es retroben per compartir noves experiències didàctiques amb la finalitat de seguir impulsant la introducció d’aquestes disciplines per enriquir l’aprenentatge de l’alumnat català.

Taula rodona sobre STEAM i gènere per encetar la #JPRE23

Citilab obrirà les portes a les 8:30 hores per donar les acreditacions a totes les persones assistents. La Jornada de Programació i Robòtica Educatives arrancarà a les 9 hores amb la benvinguda institucional i, a continuació, començarà la taula rodona sobre STEAM i gènere.

Georgina Comas, química i enginyeria de materials de formació i col·laboradora a la iniciativa ENGINY-era; Mariona Vallès, mestra d’educació primària amb perfil digital a l’Escola Mestre Ignasi Peraire; Mireia Usart, física i doctora en Educació i TIC i membre del grup de recerca ARGET; Mireia Vilalta, biotecnòloga de formació i cap d’estudis i coordinadora pedagògica DUAL al Centre Politècnic Comas; i Susaina Figuera, cap d’Innovació i responsable d’Estratègia a la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, intercanviaran perspectives i idees sota la moderació de Susanna Tena, tècnica docent a l’àrea de Cultura Digital de la Direcció General d’Innovació, Digitalització, Currículum i Llengües de la Generalitat de Catalunya.

Les estratègies i els programes de política educativa per empoderar nenes i noies, la formació a professorat en matèria STEAM amb perspectiva de gènere i la família com a principal agent de socialització del gènere seran alguns dels temes que es tractaran en la taula rodona.

Tant la benvinguda institucional com la conversa de la taula rodona s’emetran en directe a través del track 1 del canal de YouTube del Citilab.

Projectes, recursos i eines interessants a la fira d’alumnat i a la fira d’empreses

Un cop finalitzada la taula rodona, a les 10:30 hores, tothom qui ho vulgui podrà dirigir-se a la zona de l’Opensurf del Citilab per gaudir dels projectes exposats a la fira. 

Ginys, dispositius, maquetes, robots… tots els projectes que s’exhibiran estan desenvolupats per alumnat d’escoles catalanes!

D’altra banda, la fira d’empreses també estarà disponible per a tots els ulls curiosos que vulguin descobrir materials i recursos útils per a treballar la programació i la robòtica a l’aula.

Una vintena de ponències sobre experiències didàctiques dividides en tres tracks simultanis

La Jornada Programa d’enguany oferirà 23 ponències, que s’exposaran en torns de 15 minuts en tres tracks simultanis que es podran seguir presencialment i també per streaming, a través del canal de YouTube del Citilab, entre les 12 i les 14:15 hores del dissabte. 

Al track 1 podreu trobar propostes per a treballar amb alumnat de cicle infantil o educació primària, el track 2 està enfocat a compartir experiències d’educació secundària i batxillerat i, per acabar, el track 3 engloba propostes educatives més genèriques. Podeu consultar totes les ponències filtrant el programa de la jornada.

D’altra banda, prement els següents botons, podreu accedir als diferents tracks que oferiran l’emissió en directe:

Una desena de tallers per a posar en pràctica noves eines i recursos i aplicar-los a l’aula

Ben dinat i amb l’energia recarregada per acabar el dia, les persones assistents que s’hagin inscrit prèviament a qualsevol dels tallers podran dedicar la tarda a conèixer noves eines i recursos didàctics de manera pràctica, tot participant en els tallers d’aquesta quinzena Jornada Programa.

La #JPRE23 a les xarxes socials

Com cada any, esperem veure a les xarxes socials (especialment a Twitter i a Instagram) l’entusiasme de les persones participants a la jornada! Consultant el hashtag #JPRE23 i entrant al perfil del Citilab (@citilab a Twitter i @citilab a Instagram) podreu seguir l’evolució del dia.


Aquesta jornada està organitzada per la Generalitat de Catalunya i el Citilab, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Banner logos Ajuntament de Cornellà i AMB

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar