skip to Main Content
Jornada De Recerca De Ciutat 2023

Prop de 400 estudiants de batxillerat de Cornellà coneixen els 24 millors treballs de recerca de la ciutat al Citilab

La Jornada de Recerca de Ciutat 2023 promou l’intercanvi de coneixement entre l’alumnat dels 5 instituts públics de Cornellà

Al voltant de 400 estudiants de 1r de batxillerat dels 5 instituts públics de Cornellà de Llobregat han participat a la Jornada de Recerca de Ciutat 2023, la trobada anual -organitzada pel Citilab amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat V– que fomenta l’intercanvi de coneixement entre joves estudiants del mateix municipi.

A més d’aquest objectiu global que té a veure amb l’impuls del coneixement jove, la Jornada de Recerca de Ciutat té un valor afegit pel doble benefici que ofereix a les i als participants: d’una banda, dona visibilitat a les millors investigacions i subratlla la bona feina feta per l’alumnat de segon de batxillerat (més enllà del resultat, es destaca també el procés), i, per altra banda, ofereix referents, inspiració i motivació als i les estudiants de primer de batxillerat que es troben iniciant la seva recerca.

Una jornada dissenyada per a l’alumnat: 24 exposicions, 4 espais del Citilab i 2 torns horaris

Les autores i els autors dels treballs de recerca seleccionats com els millors de cada centre educatiu -que són estudiants de segon de batxillerat- han exposat oralment els seus projectes davant de l’alumnat que actualment es troba cursant primer de batxillerat, tot distribuint-se en quatre espais diferents del Citilab.

Les noies i els nois són les i els protagonistes de la Jornada de Recerca de Ciutat, que està especialment dissenyada per a elles i ells. Cada estudiant que exposa decideix quin contingut presenta a l’exposició amb la voluntat d’oferir un missatge útil per al públic. En aquesta trobada, es fomenta el contacte entre l’alumnat en un context d’autonomia, professionalitat, maduresa i respecte.

Tenint en compte el volum de participació, l’horari d’assistència del públic s’ha dividit en dos torns horaris. En primer lloc, ha sigut l’alumnat de l’Institut Esteve Terradas i Illa, l’Institut Miquel Martí i Pol i l’Institut Joan Miró qui ha escoltat dues presentacions de dos treballs de recerca diferents (que, prèviament, havia escollit cada estudiant). Després, l’Institut Francesc Macià i l’Institut Maria Aurèlia Capmany ha pres el relleu i ha assistit al Citilab.

A la web de Coneixements del Citilab es poden consultar els treballs de recerca seleccionats enguany i presentats a la jornada. En aquest fil de Twitter es poden veure també els vídeos de presentació de cada estudiant.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar