skip to Main Content
Institut Esteve Terradas I Illa I CaixaBank Dualiza

Citilab col·labora en un projecte que capacita l’alumnat de FP en matèria d’innovació industrial i treball per projectes en un context professionalitzador

La iniciativa ‘Projectant el Futur’ de l’Institut Esteve Terradas i Illa ha estat guardonada per la convocatòria d’ajudes Dualiza de CaixaBank

L’Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat impulsa el projecte ‘Projectant el futur’, una iniciativa del centre públic que té la finalitat de formar, capacitat i empoderar l’alumnat en innovació industrial, fabricació 3D i metodologia ABP (Aprenentatge Basat en Projectes).

Per a fer-ho, els i les estudiants dels cicles formatius de Programació de la Producció en Fabricació Mecànica i Mecanització i també el curs d’especialització de Digitalització del Manteniment Industrial interioritzaran la metodologia ABP i aprendran a treballar en el desenvolupament d’un projecte industrial per acabar llançant un protototip dissenyat en 3D. 

El projecte fomenta l’aprenentatge transversal: l’alumnat del cicle formatiu de grau superior durà a terme el disseny de la peça industrial, els i les joves del curs d’especialització desenvoluparan un “workflow” (automatització de processos i paquet formatiu) sobre impressió mitjançant unes ulleres de realitat mixta i, finalment, els i les joves de grau mig imprimiran la peça fent servir tecnologia 3D i es responsabilitzaran del control de qualitat del prototip. Així doncs, es conformaran tres equips: l’equip de digitalització, l’equip de programació i l’equip de mecanització.

Citilab comparteix la metodologia de treball innovadora pròpia dels laboratoris ciutadans

El laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat participa en el projecte compartint la metodologia de treball que forma part de l’ADN del Citilab: l’aprenenatge de l’alumnat basat en el desenvolupament de projectes. Aquesta és una manera d’ensenyar que consisteix en fomentar l’aprenentatge mentre noies i nois estan actius, treballen col·laborativament i duen a terme accions útils, relacionades i contextalitzades que enriqueixen el seu coneixement i fan possible el seu empoderament.

A més de la implicació del Citilab, que figura i es defineix en la concepció del projecte com a “entitat referent de la comarca”, l’alumnat del centre cornellanenc també treballarà amb una empresa real especialitzada en l’automatització de processos industrials i integració robòtica. La implicació de la companyia permet que els i les estudiants desenvolupin aquest projecte en un context de feina d’allò més real i, per tant, aquest fet els apropa a la realitat del món laboral.

La transversalitat, la professionalització, la col·laboració i la innovació són les claus d’aquesta iniciativa de l’Institut Esteve Terradas i Illa.


Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Banner logo Ajuntament de Cornellà

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar